VAROITUS: Postaus sisältää kevyttä avautumista!

Kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa mun lemppareista hääaiheisista tv-sarjoista. Viime aikoina niistä nauhalle on tullut tallennettua vain Neljiä häitä Amerikassa, ja sekin taisi loppua viime viikolla. Nyt ei ole tarkoitus puhua sen enempää kyseisestä sarjasta, vaan kirjoittaa asiasta, jota olen ohjelman katsomisen myötä alkanut pohtimaan entistä enemmän - nimittäin häihin panostamisen ja häämatkaan panostamisen suhdetta.

IMG_5314 IMG_5188

Jo tuolloin aiemmin kommenteissa kyseisen sarjan häiden kustannukset herätti keskustelua. Itse olen aina vaan kuitannut sen "kaikki on isompaa Amerikassa" -mentaliteetilla. Kunnes kerran. Eräässä jaksossa erään parin häät maksoivat 45 000 dollaria. Siis aivan jäätävän määrän rahaa sekin, vaikka jopa tuplat tuosta on ohjelmassa nähty. No, kyseinen morsio sulhoineen eivät voittaneet kisaa, vaan viikon matka Meksikoon meni sivu suun. Jakson lopussa morsian vuodatti katkeria kyyneliä ja sanoi, että näki niin suuren vaivan häidensä eteen ja nyt heillä ei ole mahdollisuutta lähteä edes häämatkalle.

EXCUSEMEWHAT?! Teillä oli varaa käyttää 45 000 dollaria häihin, mutta teillä ei ole varaa ostaa omista rahoistanne viikon lomaa Meksikossa? Ihan oikeasti. Oli pakko äskön vilkaista, ja Finnmatkojen kautta täältä Suomesta lennot ja viikko viiden tähden romanttisessa luksushotellissa maksaisi 2300 euroa per nenä.. eli yhteensä alle viisi tonnia. En missään nimessä väitä, etteikö 5000 euroa olisi ihan valtava raha sekin, mutta verrattuna 45 tonnin häihin se on mielestän aika pieni panostus.. ja luulenpa, että Jenkkilästä voisi jopa päästä lentämään Meksikoon muutaman satasen Suomea edullisemmin.

IMG_4995 IMG_5430

Onkohan vaan niin, ettei siellä päin maailmaa ole tyypillistä panostaa häämatkaan? Koska kyllä musta ainakin tuntuu, että edes jonkinlaista häämatkaa pidetään usein täällä itsestäänselvyytenä. Toki mun perspektiivi voi olla vinoutunut hääblogimaailmaan uppoamisen takia, mutta en taida tietää yhtään hääblogia, jossa minkäänlaista häämatkaa ei olisi suunnitteilla.. monet toivovat häälahjaksi täytettä häämatkakassaan ja ainakin kaikki ihmiset, joiden häissä itse olen ollut ovat tainneet häämatkalla käydä.

Ehkä tuo 45 tonnin häiden ja 5 tonnin häämatkan kontrasti on mun mielestä niin "järkyttävä" siksi, että omat numerot ovat huomattavasti lähempänä toisiaan. Siis tarkoitan sitä, että meillä on ollut häämatkakohde valittuna jo seitsemän vuotta ja unelmien häämatka paratiisissa olisi meidän harras haave toteutettavaksi. Mutta se unelmien häämatkan kustannus on aika lähellä meidän tulevien häiden kustannusta. Ja itse on välillä joutunut miettimään sitä, että onko järkeä järjestää isot juhlat ja tarjota ruuat ja juomat sadalle hengelle, kun voisi samalla rahalla käydä vaikka vihittävänä samassa ihanassa kirkossa ihan kahden kesken ja sitten lentää paratiisiin nauttimaan ensimmäisistä hetkistä miehenä ja vaimona - ihan kahdestaan.

IMG_5237 IMG_5039

Eikä tarvitsisi raataa ja venyttää penniä, jotta saisi häät ja häämatkan. Tai voisi käydä lomalla jopa tänäkin vuonna ja siitä huolimatta olisi varaa vielä siihen häämatkaan.

Kyllähän se kuitenkin on niin, että urputtaminen tästä asiasta on turhaa. Meillä on muutama vaihtoehto: olla järjestämättä häitä ja käyttää se raha maailman upeimpaan lomaan. Järjestää upeat häät ja keksiä uudet, edullsiemmat häämatkaunelmat. Tai pitää kiinni molemmista ja vaan venyttää penniä vähän kovemmin.

Ja eiköhän meidän vaihtoehto edelleen pysy tuossa viimeisessä. Koska kuten on jo tullut sanottua, me halutaan jakaa meidän päivä meidän rakkaiden kanssa. Me halutaan juhlia iloa ja onnea ja rakkautta meidän tärkeiden ihmisten kanssa. Me halutaan mennä naimisiin ja halutaan juhlia sitä. Ja me halutaan edes kerran elämässä nauttia myös täydestä luksuksesta häämatkalla. Joten ei auta, kuin pitää mölyt mahassa ja tehdä työtä haaveiden eteen.

IMG_5025 IMG_5305

Siitä puheen ollen, tunnin päästä alkaa taas työvuoro ja ei auta kuin painaa yöhön asti. Ja huomenna taas. Tuplapalkka, wuhuu.

Ja onneksi on blogi, jossa voi välillä vähän päästellä niitä mölyjäkin ulos. Kun ei vaan voi ymmärtää. 45 tonnia häihin ja ei enää mahdollisuutta lähteä häämatkalle?! Ei vaan voi ymmärtää.

Ymmärrättekö te?

Ps. Kuvituksena todisteita siitä, ettei oikeasti ja aina olla mitään luksusta vaativia nirppanokkia. Muuan kesäloma vietettiin vaeltamalla itärajan lähellä Ruunaan luonnonpuistossa ja oli ihan huikea vaihtoehto lomamatkaksi! Suosittelen! Ei aina tarvitse mennä merta edemmäs kalaan... mutta me vaan toivotaan, että edes häämatkan kunniaksi pääsis!