Vihdoin sitä vieraslistahajoilua

Myönnän kyllä, että on outoa sanoa päässeensä vihdoin hajoilemaan alustavan vieraslistan teossa. Mutta silloin sitä alkaa jo odottaa, kun on asettanut alustavan vieraslistan valmistumiselle deadlinen 1,5 viikon päähän ja ensimmäisen viikon aikana edes sitä sanaa vieraslista, ei mainittu tässä taloudessa kertaakaan. Kunnes koitti sunnuntai-ilta.. ja uskokaa tai älkää, me reippailtiin kerralla koko alustavan vieraslistan kasaaminen, lisäksi laskettiin vielä alustavat kutsukorttien määrät ja tehtiinpä vielä Save the Date -korttien toinenkin puoli lähes valmiiksi asti.

VL

Alku oli hieman tahmea, kun ensimmäinen vajaa puolituntinen meni Excelin kanssa taistellessa. Mutta niin vaan mies sai koodit paikoilleen ja meillä oli valmiina eri kiintiöiden summia automaattisesti laskeva vieraslista. Alustavaan vieraslistaan lisättiin kaikki ne ihmiset, jotka edes ehkä haluttaisiin kutusua resurssien niin salliessa. Todettiin, että ennemmin kirjoitetaan aluksi kaikki ja lähdetään sitten karsimaan. Siis vaihtoehtona sille, että "pihistellään" ihmisten suhteen listaa tehdessä ja sitten jätetään listan ulkopuolelle ihmisiä, joita oikeasti haluttaisiin kutsua.

VL2

Selkeyden vuoksi jaoteltiin vieraat mun sukulaisiin, mun kavereihin, Jonin sukulaisiin ja Jonin kavereihin. Mun puolelta tällä hetkellä on vieraslistalla 69 henkeä ja Jonin puolelta 39. Ero kuulostaa tosi isolle, mutta toisaalta Jonin puolella ei ole muutenkaan enää tarvetta karsimiselle. Mun sukulaisista ja kavereista tullaan varmasti vielä karsimaan. Tällä hetkellä (meidät mukaan lukien) listoilla on 111 ihmistä, joista 15 on alle 15 -vuotiaita. Toiveissa olisi, että loppupeleissä hääpäivänä paikalla olisi 80-90 henkilöä.

VL3

Jos kaikki tällä hetkellä listatut ihmiset kutsuttaisiin häihin, tarvittaisiin 58 kutsukorttia. Koska lista ei kuitenkaan vielä ole viimeistelty, eikä varmasti tule sitä olemaankaan ennen ensi kevättä, tehtiin myös lista niistä ihmisistä, joille voidaan ensi syksynä Save the Date -kortti lähettää. Koska luonnollisesti Save the Date -kortti tarkoittaa myös hääkutsua, ei niitä voi lähettää kuin takuuvarmasti kutsuttaville. Tällä hetkellä satavarmasti kutsuttavien listoilla on 44 -taloutta.

Yhteenvetona siis - tämä vaihe meni yllättävän vaivattomasti! Jottei tämä postaus venyisi ihan tolkuttoman pitkäksi, kirjoittelen vielä erikseen ajatuksiani tästä vieraslistan tiivistämisestä, vaikeista ihmisryhmistä (siis kutsumisen tai osallistumisen osalta) ja muusta mukavasta.

Mutta kommenttia saa heittää jo nyt! Onko teillä iso jakauma "omien" ja "puolison vieraiden" määrissä? Onko vieraslistan rakentaminen aiheuttanut teille harmaita hiuksia? Mikä on ollut kaikkein vaikeinta vieraslistan tekemisessä? Sana on vapaa!

8 Kommenttia

 1. Just oon itekin hahmotellu postausta tästä aiheesta :) Mutta pointtina se, että meilläkin vieraslistan teko on ollut yllättävän helppoa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin hämmentävää, jotenkin sitä oli varautunut siihen, että tästä tulee kaikista vaikeinta! :D

   Poista
 2. Meillä oli ihan samanmoinen excell-setti alustavan vieraslistan kanssa :D Tosin yks sarake "yhteiset kaverit" oli vielä tuon lisäksi.... Ns. omiin kavereihin laitettiin vaan ne ketkä on rehellisesti vaan esim. toisen koulukavereita tms, kenen kanssa toinen ei oo oikeesti about ikinä pyörinyt :) Meillä tuo meni tosin niin päin, että miehen sukua ois aivan pirusti... Muuten päästään ok lukuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tää on siis selkeesti hyvä taktiikka! :D

   Me aateltiin jaotella vaan tolla tavalla, koska oikeastaan meillä ei ole yhtään "yhteisiä kavereita", siis sellaisia joihin oltaisiin yhdessä tutustuttu. Vaan kaikki on tullut jomman kumman kautta. Mutta sitten taas periaatteessa kaikki, joita kutsutaan on kyllä myös yhteisiä kavereita, koska kaikki niistä on sellaisia joiden kanssa ollaan molemmat vietetty aikaa :D

   Poista
 3. Meillä on iso yhteinen kaveripiiri, joten siinä kaikki ovat oikeastaan kaikkien kavereita. Minun suku on iso ja miehen pieni, joten minä karsin aika paljon omista sukulaisistani. Mutta tämä on minulle ihan ok asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Joninkin suku on kyllä suhteellisen iso, mutta koska on tekemisissä vaan pienen osan kanssa, niin se haluaa itsekin kutsua vain ne :) Me ollaan aktiivisesti tekemisissä koko mun äidin puolen suvun kanssa, joten niissä ei ole karsittavaa, mutta määkin joudun varmasti vielä iskän puolen sukulaisista karsimaan, mutta se on ihan ok.. :)

   Poista
 4. Meillä on myös melkoinen jakauma, minun puolelta 62 henkeä ja miehen puolelta 49. Johtuu pitkälti siitä, että vanhemmillani on paljon sisaruksia ja minulla olisi serkkujakin 22 kpl... Tiedän kumminkin jo hetikin muutaman sukulaisen, joka ei tule. Lisäksi laitoin kaikille avecit ja tuskin 70v. tätini enää tuo avecia, mutta kun ei sitä tiedä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on monta kymmentä serkkua, mutta kaikkien kanssa ei valitettavasti olla enää tekemisissä..

   Hei sullahan on tosi hyvä tilanne, kun oot voinut varata kaikille avecit.. mää tässä oon juuri hahmotellut tekstiä samasta aiheesta, joka on meille suhteellisen vaikeaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!