Olen jotenkin aina ajatellut, että haluan saada häihimme hääparille omat erityiset kuohuviinilasit. Tiedättehän niitä kauniita kristallisia laseja joita kultasepänliikkeissä näkee? Romanttisia ja vielä usein omalla kaiverruksella höystettynä. Parin vuoden sisällä nämä lasit on kuitenkin innostaneet mua aina vaan vähemmän ja vähemmän. Ei tosin siksi, etteikö kauniit ja romanttiset hääparin omat kuoharilasit olisi musta edelleenkin ihana ajatus. Vaan siksi, etten halua hankkia hääparin kuoharilaseja, jotka jää käyttämättä häiden jälkeen.

Meillä kun on jo yksi pari tunnearvollisia skumppalaseja, joiden lisäksi saatiin kihlalahjaksi neljä kappaltta Iittalan Essence -kuohuviinilaseja (ja kihlalahjoiksi saamillamme rahoilla ostettiin sitten saman sarjan puna- ja valkoviinilaseja ja niitä maljoja). Essence -laseja olisi tarkoitus keräillä enemmänkin, joten tuntuu turhalle hankkia lisää sarjaan sopimattomia kupposia. 

Kunnes mulla välähti! Miksei niitä Essence -laseja voisi käydä kaiverruttamassa myös?

Lasikaiverrus3 Lasikaiverrus4

Jos käytäisiin ostamassa kaksi Essence -lasia lisää ja kustomoitaisiin ne kaiverruksin, niin saataisiin hääpäivänä käytettäväksi erityiset hääparin lasit, jotka sopisi jo meillä olevaan viinilasisarjaan. Niihin voisi kaiverruttaa yläreunaan vaikka meidän nimet tai hääpäivän ja mahdollisesti koristeeksi jotain kiemuroita. 

Tai niin aluksi ajattelin, kunnes muistin taas mun monogrammihaaveet! Oi miten ihanaa olisi (jos me nyt ensin päätettäisiin tuleeko meille monogrammi ja myönteiseen vastaukseen päädyttyämme valittaisiin yksi) omistaa kauniit, modernin yksinkertaiset kuoharilasit, joita koristaisi meidän oma häämonogrammi? No aivan älyttömän ihanaa.

Lasikaiverrus1 Lasikaiverrus2

Pienellä Googlailulla selvisi, että Suomenmaasta löytyy kyllä ihmisiä, jotka kaivertavat tilauksesta kuvioita asiakkaan omiin laseihin. Toki täytyisi vielä varmistaa onko Essence kuoharilasi sopiva kandidaatti, voisin kuvitella ettei kaiverrus onnistu sentään ihan mihin tahansa. Sitten aloin pelätä hintaa... mutta netissä näkemäni esimerkit ei olleetkaan ollenkaan niin pahoja, kuin pelkäsin. Hinnat näkyi pyörivän 20-30€ kieppeillä per lasi. Mielestäni ihan kohtuullista käsin tehdystä työstä.

Toistaiseksi isoin ongelma, johon tällä Googlailukierroksellani törmäsin oli kaiverrusten tekijöiden sijainti. En tiedä onko mun Googlen asetuksissa jotain vikaa (tai millaista tietoa se on musta kerännyt) mutta se tarjosi mulle lasikaiverrusten tekijöitä lähinnä Oulun seudulta. Heh. Vaikka lisäsin hakuuni taikasanan Turku tai Jyväskylä. Mutta voisin kuvitella, että Oulua lähempääkin löytyisi lasin kaivertajia. Kaipa sitä voisi käydä kysymässä vaikka ihan sellaisesta kultasepänliikkeestä, jossa heidän myymiään laseja kaiverretaan, että saisiko sitä kaiverrutettua omatkin lasit. Voisin kuvitella, että onnistuisi.

Onko kellään kokemusta lasien kaiverruttamisesta? Oletteko kaiverruttaneet omia tai kultaliikkeestä ostettuja? Entäpä haaveileeko joku muukin hääparin omista skumppalaseista, vai onko tämä teille täysi turhake?