Seuraava pakkomielle: lasikaiverrukset

Olen jotenkin aina ajatellut, että haluan saada häihimme hääparille omat erityiset kuohuviinilasit. Tiedättehän niitä kauniita kristallisia laseja joita kultasepänliikkeissä näkee? Romanttisia ja vielä usein omalla kaiverruksella höystettynä. Parin vuoden sisällä nämä lasit on kuitenkin innostaneet mua aina vaan vähemmän ja vähemmän. Ei tosin siksi, etteikö kauniit ja romanttiset hääparin omat kuoharilasit olisi musta edelleenkin ihana ajatus. Vaan siksi, etten halua hankkia hääparin kuoharilaseja, jotka jää käyttämättä häiden jälkeen.

Meillä kun on jo yksi pari tunnearvollisia skumppalaseja, joiden lisäksi saatiin kihlalahjaksi neljä kappaltta Iittalan Essence -kuohuviinilaseja (ja kihlalahjoiksi saamillamme rahoilla ostettiin sitten saman sarjan puna- ja valkoviinilaseja ja niitä maljoja). Essence -laseja olisi tarkoitus keräillä enemmänkin, joten tuntuu turhalle hankkia lisää sarjaan sopimattomia kupposia. 

Kunnes mulla välähti! Miksei niitä Essence -laseja voisi käydä kaiverruttamassa myös?

Lasikaiverrus3 Lasikaiverrus4

Jos käytäisiin ostamassa kaksi Essence -lasia lisää ja kustomoitaisiin ne kaiverruksin, niin saataisiin hääpäivänä käytettäväksi erityiset hääparin lasit, jotka sopisi jo meillä olevaan viinilasisarjaan. Niihin voisi kaiverruttaa yläreunaan vaikka meidän nimet tai hääpäivän ja mahdollisesti koristeeksi jotain kiemuroita. 

Tai niin aluksi ajattelin, kunnes muistin taas mun monogrammihaaveet! Oi miten ihanaa olisi (jos me nyt ensin päätettäisiin tuleeko meille monogrammi ja myönteiseen vastaukseen päädyttyämme valittaisiin yksi) omistaa kauniit, modernin yksinkertaiset kuoharilasit, joita koristaisi meidän oma häämonogrammi? No aivan älyttömän ihanaa.

Lasikaiverrus1 Lasikaiverrus2

Pienellä Googlailulla selvisi, että Suomenmaasta löytyy kyllä ihmisiä, jotka kaivertavat tilauksesta kuvioita asiakkaan omiin laseihin. Toki täytyisi vielä varmistaa onko Essence kuoharilasi sopiva kandidaatti, voisin kuvitella ettei kaiverrus onnistu sentään ihan mihin tahansa. Sitten aloin pelätä hintaa... mutta netissä näkemäni esimerkit ei olleetkaan ollenkaan niin pahoja, kuin pelkäsin. Hinnat näkyi pyörivän 20-30€ kieppeillä per lasi. Mielestäni ihan kohtuullista käsin tehdystä työstä.

Toistaiseksi isoin ongelma, johon tällä Googlailukierroksellani törmäsin oli kaiverrusten tekijöiden sijainti. En tiedä onko mun Googlen asetuksissa jotain vikaa (tai millaista tietoa se on musta kerännyt) mutta se tarjosi mulle lasikaiverrusten tekijöitä lähinnä Oulun seudulta. Heh. Vaikka lisäsin hakuuni taikasanan Turku tai Jyväskylä. Mutta voisin kuvitella, että Oulua lähempääkin löytyisi lasin kaivertajia. Kaipa sitä voisi käydä kysymässä vaikka ihan sellaisesta kultasepänliikkeestä, jossa heidän myymiään laseja kaiverretaan, että saisiko sitä kaiverrutettua omatkin lasit. Voisin kuvitella, että onnistuisi.

Onko kellään kokemusta lasien kaiverruttamisesta? Oletteko kaiverruttaneet omia tai kultaliikkeestä ostettuja? Entäpä haaveileeko joku muukin hääparin omista skumppalaseista, vai onko tämä teille täysi turhake?

24 Kommenttia

 1. Eikös pitsiä ja minttua blogin kaisa tee kultaseppänä kaiverruksia myös laseihin? Kannattaa häneltä kysyä ainakin ammattilaisen mielipidettä :)

  Mä lämpeen kans tälle perus lasin kaiverrukselle mielummin kuin uusien eripari lasien hankillanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kävin tietty näitä Googlaillessani myös Caisanni -verstaan sivuilla ja siellä oli maininta, että tekevät kaiverruksia myös lasiin, mutta ei sen enempää infoa :) mutta täytyy tosiaan ottaa yhteyttä ja kysellä tarkemmin!

   Poista
 2. Ei hassumpi idea. Mulla on täydet sarja kaikkia Essencejä ja en halua juurikaan niitä parittomia kippokappoja kaappeihin. Nuo menisi kivasti muiden joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kyllä valitettavasti löytyy kaapeista myös vaikka millaisia parittomia kipposia. Mutta nyt kun on alettu keräämään kaunista viinilasisarjaa, jotka on vielä lasiovisessa vitriinikaapissa, en haluaisi sinne sekaan mitään hajakippoja, joten tämä voisi olla hyvä ratkaisu! :)

   Poista
 3. Hei onpa kiva idea, ei oo käynyt mielessäkään! :) Meikäläinen on semmoinen astianatsi, että en kestä ajatusta siitä että kaapissa lojuisi jotkut sarjaan sopimattomat lasit. :D Meillä on tosin skumppalaseina sellaiset Pentikin lasit, joissa on jo valmiiksi lasikaiverrukset joten niihin voi olla vähän hankala toteuttaa. :/ Essenceen sopisi kyllä upeasti, tuo monogrammi on varsinkin tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin yritän olla, mutta toistaiseksi niitä sekalaisia kupposia vielä kaapeista löytyy. Tosin viinilasien vitriinistä ei ja haluaisin pitää tilanteen sellaisena :D

   Voi olla kyllä vähän haastavaa kaivertaa joukkoon, jos lasit ovat jo valmiiksi kovin koristellut :/ voihan sitä mahdollisuutta silti aina tiedustella jos kiinnostaa! Näissä Essenceissä tosiaan olisi tilaa vähän isommallekin kaiverrukselle :)

   Poista
 4. Lasikaiverrukset ja kaiverrukset on ihania, komppaan! Meille on tulossa ns. Brautbecher eli morsiusparin juoma-astia (https://www.google.de/search?q=brautbecher&noj=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5xg9U8nOOoiqhQet9oHIDA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=638), jossa on kaksi juomaosaa samassa ja josta morsiuspari juo ensimmäisen kuohuvansa samaan aikaan. Kaiverrutettiin siihen myös nimet ja päivämäärä :) Meille ei siis varsinaisia skumppalaseja tule, mutta tämä saksalainen vanha perinne haluttiin ja siihen ehdottomasti myös nimet! Sain aikoinani ylioppilaslahjaksi skumppalasin kaiverruksen kera ja se on todella kaunis, sopisi siis hyvin myös häihin ja myöhemmin muistoksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten suloisia nuo ovat! Ompas hauska perinne ja ihan mahtavaa, että päätitte sen ottaa käyttöön :) aivan ihana muisto jää teillekin <3

   Poista
 5. Hop. Onnistuu kyllä:) Olen kyseiseen lasimalliin kaivertanutkin. Kaikkein kaunein kaiverrus saadaan aikaiseksi kristalliin joka on normijuomalasia pehmeämpää, mutta kyllä kaunista tulee myös ns. tavallisiin viinilaseihin. Aina kuitenkin lasikaiverruksessa kannattaa varautua riskiin, että lasi voi rikkoutua, jos siinä sattuu olemaan jännitteitä. Ei välttämättä vielä siinä kaiverrettaessakaan, mutta olen kuullut tarinoita siitä, miten lasi on ollutkin säröillä seuraavana aamuna. Itselle ei ole näin vielä kertaakaan käynyt, mutta riski on kuitenkin olemassa ja on hyvä tiedostaa.

  Lasikaiverruksia tekevät yleensä käsinkaivertajat, joten kyllä tekijöitä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, kiitos kommentista Kaisa! Kiva kuulla, että tekijöitä löytyy ainakin vähän Oulua lähempääkin ;) en kyllä tosissani epäillytkään, etteikö löytyisi.

   Mutta tuo on kyllä totta, että siihen on varauduttava. Siksi myös ajattelin, että Essence olisi kiva lasimalli näihin häälaseihin - koska niitä saa kaupasta lisää, jos sattuu jotain käymään. Siksi esimerkiksi mitään ulkomailta tuotuja harvinaisuuksia tai perintökalleuksia en välttämättä uskaltaisi lähteä kaiverruttamaan.

   Mutta mun täytyy olla teihin tarkemmin yhteyksissä jahka saadaan jotain tän asian suhteen päätettyä. Raumalle reissaaminen voisi olla muutenkin ihan mukavaa maakuntamatkailua :)

   Poista
  2. Kiva vaan jos voin auttaa :)
   Kaivertajien koulutukseen ja ammattitaitoon kuuluu muuten myös monogrammien suunnittelu (niitä kun saa aika usein kaiverrella mm. pöytähopeisiin tai medaljonkeihin) joten jos avioliittomonogrammien suunnitteluun ei itse jaksa panostaa, niin homman voi jättää myös kaivertajan huoleksi. Tosin digitaalisessa muodossa monogrammia ei kyllä yleensä kaivertajalta saa.
   Ja ne metallijalkaiset kuohuviinilasit taitavat usemmiten olla tinaa, jolloin kaiverrus onnistuu myös siihen jalkaosaan :)

   Poista
  3. Joo, niinhän se on, että ammattilaiselta saa varmasti hyvää jälkeä myös tuossa suunnitteluasiassa :)

   Ja tinaa.. sitäpä en olisi ikinä arvannutkaan! :)

   Poista
 6. Mun mielestä tosi kiva idea! :) Tulee sitten teidän näköiset lasit. Itse olen sunnitellut meille "parittomia" laseja eli miehelle jokin kiva tuoppi ja mulle viinilasi, mitkä sitten kaiverretaan samalla tekstillä. Ovat sitten käytössä koko juhlan ajan. Sopii enemmän meidän tyyliin kuin jotkut kuoharilasit, mies ei edes viineistä pidä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo kuulostaa tosi ihanalle idealle myös, parittomat parilasit, ihan mahtavaa! Käy varsin hyvin järkeen teille, jos miehesi ei viineistä pidä, tuskinpa sillon tulisitte spesiaaleja kuoharilaseja myöhemminkään käyttämään! :)

   Ja nehän kuitenkin kuuluu yhteen, jos ne molemmat kaivertaa samalla tavalla! :)

   Poista
 7. Tätä olen minäkin miettinyt, tosin niissä kultasepänliikkeiden versioissa joissa lasin jalka on jotain muuta matskua (terästä?). Meidän vitriinistä löytyy myös Essencen punkkulasit sekä maljat, joten sitähän voisi hyvin jatkaa kuoharilaseilla! Äh, täytyyköhän tässä oikeasti alkaa sommitella sitä monogrammia... ;) Tai sitten vain kaksi toisiinsa kietoutunutta sydäntä ja päivämäärä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksihän mää olen aina ajatellut, että ne on hopeaa? Toki kai niitäkin on monenlaisia, mutta tuo teräs kuulostaisi jotenkin paljon käytännöllisemmälle ja järkevämmälle! :)

   Mutta kyllähän teillekin sopisi hyvin sarjan jatkeeksi sitten essenceä, jos sitä jo kaapista löytyy (ne punkkulasit on muuten maailman ihanimmat, kun ne on niin isot!), joten järkevää voisi sekin olla.

   Ja kuule suosittelen ;) eihän siinä vielä mitään menetä, paitsi jokusen tunnin elämästään, kun vähän innostuu! Tosin eipä nuo sydämet päivämäärän kerakaan huonolle kuulostaisi;

   Poista
 8. Mä ajattelin kanssa aina, että ihan turhia tuollaiset, koska en tajunnut mahdollisuutta kaiverruttaa juuri noihin meilläkin käytössä oleviin Essence-laseihin ja enkä todella nähnyt mitään järkeä parissa ihan erilaisessa lasissa! Meille ei kuitenkaan laseja sitten tullut, koska tajusin koko homman liian myöhään ja viikkoa ennen häitä oli vähän muutakin tekemistä ja tokkopa kaivertajaakaan siihen hätään olisi löytynyt :D Mutta siis superkiva idea, juurikin täydentämään sitä muutenkin käytettävää lasisarjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kovin samanlaisilla ajatuksilla siis mennään! :)

   Mutta uskon kyllä, ettei tuossa vaiheessa enää skumppalasit ole päällimmäisenä mielessä.. Ja turhaahan tämä siinä mielessä onkin, että tuskinpa ilman kaiverrettuja lasejakaan tuntui(si) sille, että jotain uupuu! :)

   Poista
 9. Tää sun blogi on vaarallinen! Ensin häätuoksu ja nyt tämä! :) En ollu ajatellu hankkia meille kaiverrettuja kuoharilaseja, MUTTA jos saan sen monogrammin kyhättyä niin ois kyllä aika kiva, jos sen kaiverruttaisi laseihin JA vielä sellaisiin, joita meillä on jo kaapissa valmiina, JA jos kaivertajia vielä löytyy googlettamalla helposti Oulusta... :) Damn you girl! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe voi ei kun mua naurattaa, olen syvästi pahoillani :D

   Mää oon samaa mieltä, että olishan se aika kiva. Pysyvä, ainutlaatuinen muisto ja mieti miten ihana niillä ois kilistellä aina hääpäivänä ja miksei koska vaan mulloinkin! :) Ja jos ei kuule meinaa sinun Googlehauillasi löytyä, niin kysäisehän minulta niin minä voin kertoa.. mulla ainakin nimittäin tarjosi vain Oulusta olevia! :D

   Poista
  2. Saat anteeksi! :D

   Kyllä ois erikiva tosiaan sellasilla aina jatkossa kilistellä! :) Sulho ei tosin kovin tuosta skumpasta perusta... Mutta juohan sitä kuoharilasista muutaki ku skumppaa :) Tai sit kaivertaa miehelle tuopin niinku LauraCaarina tuolla aiemmin oli miettiny!

   Ja kiitos mahdollisesta googletteluavusta! Olen yhteydessä, jos omat taidot ei riitä :)

   Poista
  3. Niinpä, nuo eripariset lasit samalla kaiverruksella on tosi kiva idea myös. Varmaan silloin järkevämpi, jos mies ei puoliso ei perusta viineistä tai skumpastakaan :)

   Poista
 10. Sun blogi on niin täynnä hyviä ideoita ja inspiraatiota häitä ajatellen. KIITOS!! Tulee tosi hyvä fiilis tätä lukiessa, ja auttaa eteenpäin tässä hääsuunnittelun suossa (kyllä, olen häävalmisteluiden vuoristoradan pohjalla tällä hetkellä. Nousu ylöspäin ja äkkilasku ovat tulossa kyllä <3 ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kuulla! Toivottavasti jaksat pysyä matkassa jatkossakin! Ja vähän vuoristorataahan se on, mutta kannattaa koittaa nauttia joka hetkestä, se on pian ohi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!