Pituusero

Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä mun on pakko taas kerran sanoa isot kiitokset teille lukijoille. Ootte kyllä ihan mahtavia tyyppejä! Edelliseen postaukseen oli tullut kasa ihania kommentteja. Kyllä niitä lukemalla oli hyvä aloittaa tää aamu. Toisten kanssa ajatusten jakaminen ja myötäeläminen vaan tuntuu niin kivalle!

Mutta sitten varsinaiseen asiaan. Ajattelin tänään kirjoittaa muutaman sanan pituuserosta. Osaattekin jo varmaan aavistaa miten se liittyy hääblogin aihepiiriin. Tämä aihe tuntuu herättävän aina paljon keskustelua.. olen törmännyt siihen ainakin blogimaailmassa, oikeassa elämässä ja Facebookin Häät 2015 -ryhmässä (josta muuten tänään erosin, kun en kokenut sitä kovin mielekkääksi). Kuinka paljon morsiamella ja sulhasella on pituuseroa ja kuinka paljon korkoa voi pituuseron puitteissa laittaa?

Pituusero

On vaikea sanoa ajattelisinko eri tavalla, jos meillä olisi vähemmän pituuseroa, mutta nyt olen sitä mieltä, että laittaisin häihin joka tapauksessa tismalleen sen verran korkoa, kuin unelmieni kengissä on. Oli miehen pituus mikä tahansa. Minua jotenkin kammoksuttaa se ajatus, että nainen ei saisi olla miestä pidempi. Että sitä pituutta pitäisi jotenkin häpeillä tai pitkien naisten ei sovi käyttää enää korkeita korkoja, koska se herättää liikaa huomiota tai mitä lie. Oon itse niin vahvasti sitä mieltä, että antaa palaa vaan! Pitkät naisethan on upeita! Ja jos yhtään mielii korkoja käyttää, niin on valtava sääli, jos antaa muiden mielipiteiden olla esteenä.

Mulla on mittaa noin 173 senttiä ja Joni on mua 15 senttiä pidempi. Mun yhdeksän sentin koroilla varustetut hääkengät jättää meille siis vielä kuutisen senttiä pituuseroa. Alla olevassa kuvassa mulla on jaloissa saman korkuiset korot. Tuolle näyttää meidän pituusero hääpäivänä. Hääpäivänä en kuitenkaan tallustele pelkästään Jonin käsipuolessa, vaan alttarille mut saattaa tietenkin isukki. Mun hääkengät nähdessään isi kauhistui ensin siitä, että tuleeko musta sitä pidempi. No ei tule, vaan aika tismalleen saman mitainen. Toki isillekin tulee jalkaan vielä juhlakengät, eli himpun pidemmäksi se taitaa loppupeleissä yltää.

IMG_0238

Mutta väliäkö silläkään. Niin me todettiin, kun kokeiltiin marssia käsikynkässä. Eiköhän häämarssin pauhatessa ja meidän tallustellessa alttaria kohti pituusero ole viimeinen asia, jolla on merkitystä. Jos joku silloin ajattelee mielessään, että ompas noloa, kun isä ei ole tytärtään pidempi, niin eiköhä se ole niiden itsensä häpeä. On ihan absurdi ajatus, että kukaan sellaista mielessään pohtisi. Mutta jos pohtii niin se ei takuuvarmasti ole minulta eikä iskältä pois.

Miten te suhtaudutte pituusero- tai korkokenkäasioihin? Mietittekö puolison pituutta kenkiä valitessa? Tai arasteletteko korkeita korkoja oman pituutenne vuoksi?


34 Kommenttia

 1. Asiaa puhut! :) Mulla ja Santulla on 30cm pituusero...Eli koron pituutta ei tuskin tarvi stressata sinä kauniina päivänä! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla ei tosiaan sitä ongelmaa ole! :D

   Poista
 2. Sami on onnekseni 193cm pitkä, mä taas 170cm, joten voin ihan rauhassa koroissa olla! :> Isi taas on jotakin 180cm pintaan, joten taitaa isi jäädä meidän hääpäivänä hintsusti mua pidemmäksi. Mutta kuten itsekin sanoit, sama se vaikkei jäisikään! :)

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, aika hurjat korot saisi olla, jotta Samista ohi menisit! :D

   Poista
 3. Pakko myöntää, että itse arastelen käyttää korkoja oman pituuteni vuoksi. Pituutta löytyy 175 cm ja korkokengissä yli 5 sentin korko tuntuu jo aika hurjalta. Mies on minua onneksi melkein 20 cm pidempi, että siinä mielessä ei tarvitsisi arastella korkojen käyttöä. Itseäni kuitenkin vähän harmittaa se, että omat perheenjäseneni ovat minua lyhyempiä, joten pelkään jo valmiiksi sitä, miltä ryhmäkuvat oikein tulevat näyttämään. Aion kuitenkin pukea hääpäivänä jalkaani n. 5 cm korot, joten pituutta löytyy silloinkin ihan kiitettävästi. Itse en edes harkinnut mitään 10 sentin korkoja, koska ne eivät tunnu omilta. Hankin kyllä varmaan vielä ballerinat häihin siltä varalta, jos jalat väsyvät. Sinänsähän valokuvauksen voisi hoitaa ne ballerinat jalassa, niin ei oltaisi sukulaisten kanssa niin eri mittaisia. Onneksi miehen sukulaiset ovat niin pitkiä, että heidän vieressään näytän varmasti lyhyeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se sinua ahdistaa, niin sittenhän tuo balleriinoissa kuvien ottaminen on oikein hyvä idea! Turha sitä on tällaisilla asioilla itselleen enempää murhetta aiheuttaa. Vaikka oon kyllä ihan varma, että oot itse ainoa, joka sen sun pituuseron muuhun perheeseen niin selvästi huomaa! Mutta jos se sua painaa, niin ennemmin otat kuvat matalissa kengissä kun turhaudut kuvia katsellessa :) Mää en epäile yhtään ettetkö näyttäisi upealle ihan koko pituudessasi, kuten sanoin, musta myös pitkät naiset on upeita!

   Poista
 4. Mulla ja A:lla on sellainen kevyt 25 sentin pituusero, joten paljon en ole tätä joutunut murehtimaan meidän suhteen aikana. Aina on saanut laittaa niin paljon korkoja, kuin haluaa, eikä silti ole ollut edes vaaraa siitä, että ylettäisin antamaan suukon ilman varvistamista :D Iskäni on lyhyempi, meillä on ehkä 7 senttiä pituuseroa, joten kengissä tullaan varmaan olemaan aika saman mittaisia. Mä koen pituuseron murehtimisen olevan aika pikkuseikkoihin tarttumista; onhan nyt omissa häissä paljon, paljon tärkeämpiäkin juttuja. Eli hiiteen moiset murheet, sanon minäkin :)

  Minäkin muuten erosin siitä Häät 2015 -ryhmästä. Aiheutti lähinnä verenpainetta ja myötähäpeää... Blogimaailma sopii mulle paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon samaa mieltä, että pituuseron murehtimisen ei pitäisi kovin tärkeää olla. Mutta joillekin se on. Kuten Tuulialle tossa yllä sanoinkin, niin mää oon sitä mieltä, että jos se ahdistaa kovasti, niin sitten kannattaa ottaa vaikka ne kuvat matalissa kengissä. Ennemmin niin, kuin että murehtisi omaa pituuttaan tai tuskastelisi jälkikäteenkin valokuvia :)

   Ja sanos muuta, nuo oli tismalleen ne kaksi tunnetta joita määkin siellä koin :D

   Poista
 5. Meikäläiseltä pituutta löytyy sen pari milliä vajaat 180 cm, joten onpahan tämäkin ollut pohdinnan aiheena kerran jos toisenkin. Sulhaseni T on mua vain noin viitisen senttiä pidempi. Suhteemme alussa en yhtään tykännyt käyttää korkeita korkoja, jotenkin sitä silloin ajatteli, että näyttää hölmöltä, jos on miestä pidempi (wtf?). Nykyään menen ihan hällä väliä -asenteella, eli nautin korkeista koroista eivätkä ne kyllä miestä ainakaan haittaa, vaikka vähän pienemmäksi jäisikin ;) Olen kuitenkin päättänyt metsästää melko matalat kengät hääkengiksi, sillä pukuani joudutaan muutenkin pidentämään, ja jos sitä pitäisi pidentää muutaman sentin sijasta saman tien 15 senttiä, niin helmasta tuskin tulisi kovin kaunis, nytkin sopivan materiaalin metsästykseen meni tovi jos toinenkin. Ehkä niillä popoilla jaksaisi sitten jorailla ja mennä koko päivän. Jos ei, niin varaballerinat on jo hankittuna ;) Mutta mun mielestä näistä pituuseroista ei kannata ottaa stressiä. Yksi isoveljistäni aikoinaan seisoi häiden potrettikuvissa ojassa kun heillä oli pituuseroa niin paljon vaimon kanssa. Aina löytyy keino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan tuskinpa se pituusero sulhasen kanssa on ainoa tekijä kenkiä valitessa. Juurikin tuo mainitsemasi hääpuvun helman mitta on yksi, ja sitten tietenkin kengän mukavuus! Sen takiahan määkin varaballeriinat hankin :) Mutta kiva kuulla, että sääkin oot löytänyt hälläväliä asenteen pituuseron suhteen. Jokaisella naisella on oikeus käyttää korkeita korkoja, jos niissä itse viihtyy! :)

   Ja voi ei, ihana tuo sun veljesi! Alkoi ihan väkisin hymyilyttämään tuo ajatus. Niinpä, aina löytyy keino ja jos ei halua keinoja etsiä niin sittenhän kuviin tallentuu kaksi ihmistä juuri sellaisena, kuin on. Ei sekään pahalle kuulosta!

   Poista
 6. Mä olen S:ia pidempi parisen senttiä ilman kenkiäkin ja kun vetäisen hääkorkkarit jalkaan, niin pituuseroa mun hyväksi onkin reippaat kymmenen senttiä. Tietenkin se on meillä vähän eri juttu, mutta tuntuu aina oudolta olla niin paljoa puolisoa pidempi, kun en korkokenkiä kuitenkaan ihan joka päivä käytä. Valssin ajaksi vaihdan sitten matalammat kengät jalkaan, koska tuntuisi kummalliselta tanssia niin suurella pituuserolla, kun normaalisti ollaan totuttu siihen että nenut aikalailla kohdikkain on :)
  Mutta nykypäivänä mun mielestä on ihan hälläväliä tuollaiset pituuserot kumpaankaan suuntaan. Enkä itse ainakaan suostuisi luopumaan unelmakengistä vain sen takia että ne jalassa olisin puolisoani pidempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samaa mieltä. Kyllä unelmakengät on pituuseroja tärkeämmät! :D

   Sunkin kengistä tuli niin ihanat, että niistäkään en luopuisi ihan hevillä! Mutta tosi hyvä pointti tuo, että varsinkin jos ei korkoja kovin usein käytä, niin voi tuntua hassulle olla hääpäivänä nenä toisen nenää korkeammalla. Siis jos pituuseroa ei normaalisti ole, niin sitten sitä hääpäivänä onkin.

   Ja muuten, jos ymmärsin oikein mitä takoitit sillä, että se on teillä vähän eri juttu, niin täytyy vielä lisätä, että ei se mun mielestäni ole teillä yhtään sen erilaisempi juttu. Te nyt vaan satutte olemaan saman mittaiset! :) Pituusero ja se miltä se (tai sen puute) tuntuu hääpäivänä (tai arjessa) ei riipu siitä onko se puoliso mies vai nainen :)

   Poista
 7. Me ollaan sulhasen kanssa saman pituiset silloin, kun mulla ei ole korkoja. Eli koroilla oon väistämättä pikkumiestäni pidempi... Se on pikkuisen häiritsevää, kun yhtäkkiä on toista pidempi, vaikka on tottunut olemaan saman pituinen. En toisaalta tykkää edes käyttää korkeita korkoja, kun en ole pitkänä kokenut niitä tarvitsevani ja ison jalkani takia en ole koskaan ollut mikään intohimoinen kenkäshoppailija. Sulhanen ei kuitenkaan ole syy valita korotonta tai matalakorkoista häihin, mutta tällä hetkellä mietin korottoman tai hyvin matalakorkoisen vaihtoehdon etsimistä morsiuspukuni helman pituuden takia. Täytyy katsoa onko se korjattavissa vannehameen muokkaamisella. Valssiessa olisi kuitenkin helpompi pitää edes jonkinlaisia korkoja... Sinänsä en ajattele puolison pituutta korkoja valitessa, koska olen koroilla väistämättä puolisoa pidempi, mutta kyllä sitä omaa kokonaispituutta tulee mietittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoja ajatuksia heittelivät jo muutkin! Että jos on lähes saman mittainen puolison kanssa, eikä usein käytä korkoja, niin voisi tuntua hassulle hääpäivänä hurahtaa pidemmäksi. Ja tosiaan hääpuku ja myös kengän mukavuus vaikuttavat tähän päätökseen paljon :)

   Minä itse pidän monesti korottomia kenkiä tosi matalakorkoisia kauniimpina. Mutta kuten sanoit - puolensa pienessä korossakin, helpottaa ainakin sitä valssaamista! Ja mihin tahansa päädytkään, näytät ihan varmasti upealle teidän hääpäivänä! :)

   Poista
 8. Itse mietin pituuseroamme kenkiäni valitessa. Olen nimittäin 10 senttiä miestäni pidempi enkä halunnut enää enempää korostaa pituuseroamme. Hankin sitten parin sentin koroilla olevat kengät. Meitä pituusero ei haittaa, mutta mitäpä sitä turhia enempää korostamaan. Muuten kyllä vetelen jopa 15 sentin koroilla mieheni vierellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla, ettet kuitenkaan arastele käyttää korkoja, jos sille tuntuu. Luonnollisestikaan pakkohan ei hääpäivänä ole korkoja käyttää ollenkaan. Jos tuntuu mukavammalle matalammissa, niin antaa palaa vaan siihenkin suuntaan :)

   Poista
 9. Me ollaan miehen kanssa aika samanpituisia. Eroa ehkä joku kuusi-seitsemän senttiä. En tykkää korkeista koroista muutenkaan, mutta noin viiden sentin korot menee vielä. Tykkään siitä, että olen vähän lyhyempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin tykkään siitä, että oon vähän lyhyempi, mutta toisaalta tykkään koroistakin! :D Mutta eihän niitä korkojakaan onneksi ole pakko käyttää, jos ei itsestä tunnu sille. Sitä vaan haluan toitottaa, ettei kukaan muu kuin itse saa määrittää sitä, voiko koroilla sipsutella! :)

   Poista
 10. Me ollaan aikalailla samapituisia ja minä menen hääpäivänä ballerinoissa. Myös mukavuuden takia. :) päivät pitkät huitelen korkkareilla arkisin töissä, joten hääpäivänäni ei halua. Kummallista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä vähän kummallista! Voisi kuvitella, että korkoihin tottuneena haluaisit hääpäivänäkin niillä kipsuttaa! Mutta toisaalta, jos olet niin kova korkojen käyttäjä, niin ymmärrän kyllä senkin, että haluaa hääpäivänään antaa jaloille armoa :)

   Poista
 11. Meillä taas on niin päin, että sulho on mua aika paljon eli n. 25cm pidempi ja se on musta välillä vähän hassun näköistä. Näinpä aionkin hankkia kunnon korot pituuseroa tasoitellakseni :) Ongelmansa itse kullakin, heh ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on sitten vaan just teidän näköistä! :) Joo, ongelmat on monet, mutta huomasitko, että tuossa yllä Saana kertoi veljensä seisseen ojassa hääkuvissa pituuseroa tasoitaakseen? :D Huikea keino!

   Poista
  2. Joo, huomasin! :) Mahtava idea! Kiitti Saana! Idea pääsi heti muistilistalle :D

   Poista
 12. Siis ai kamala, ko nämä naiset on täällä pitkiä! :D Itsehän olen vähän vajaa 160cm ja mieheni on minua noin 13cm pidempi, ei siis mitään hujoppeja kumpikaan meistä :) Hääpäivänä minulla on 5-6cm korot ja toki miehenkin juhlakengissä on muutaman sentin kantapää, joten pituusero ei oleellisesti muutu hääpäivänä. Mutta korkkareiden valintaan pituusero ei vaikuttanut eikä ole koskaan vaikuttanutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkiä, pätkiä ja jotain siltä väliltä! Onneksi meitä on kuitenkin kaikenlaisia :)

   Teillä on pituuseroa lähes saman verran kuin meillä ja sama tilanne myös sen suhteen, ettei pituusero ole koskaan vaikuttanut kenkien valintaan :) Tollaiset sun valitsemat korot tuntuu muuten tosi järkevälle valinnalle hääpäivään!

   Poista
 13. Hih, mä oon kanssa tämmönen hukkapätkä eli 155cm sulkapäässä ja J taas on 187cm...:D että tullaan olemaan varmaan aika hupaisan näkösiä, vaikkei se meitä itseämme haittaakaan :D mutta varmuuden vuoksi yritän etsiä itelleni ihan reippaat korot, ehtona kuitenkin se että pitää olla todella mukavat jalassa! Illaksi luultavasti myös ballerinat niin voi sitten palata takaisin omalle tutulle tasolle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sää oot kyllä aika söpön pätkä! Mutta eihän se pituusero mitään haittaa... kunhan miehelles ei tuu selkäkipuja, kun joutuu kumarrella suukottamaan :D

   Onneksi niitä hyviäkin korkkareita löytyy, kun jaksaa etsiä! Mutta joo, siinä ei tosiaan oo mitään vikaa, että juhlii hääpäivääkin ihan sillä omalla tasollaan! :D

   Poista
 14. Multakin yksi hujoppi kommentti lisää aiheeseen(: iteltä pituutta löytyy 180cm ja kihlattuni on 191cm, alttarille saattavalta isältä pituutta löytyy samanverran.. Mua ei itseasiassa tuo pituusero häiritse, mutta koska en tyyliltäni oo korkokenkä-ihmisiä, niin mitä sitä hääpäivänä kaavoistaan poikkeamaan;) (ja jos oikeesti ois mahollisuus ni menisin paljan varpain hiekkarannalla naimisiin;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon kyllä ihan samaa mieltä! Ei niitä korkoja todellakaan oo pakko jalkoihinsa laittaa, jos ei niissä viihdy. Sama kun kaiken muunkin kanssa! :) Mutta hei, miksi ei olisi oikeasti mahdollisuus mennä paljain varpain hiekkarannalla?!

   Poista
 15. Mä olen 161cm pitkä ja tuleva sulhanen siinä 173cm paikkeilla. 9cm korot ei edes anna 9cm lisäpituutta naisella asennon muutoksen takia, joten ajattelin laittaa jalkaani sitten muutaman vuoden päästä (kihlasormus on jo sentään sormessa) just sellaiset kengät kuin haluan. Ite en viihdy liian korkeissa koroissa mukavuussyistä, joten helposti jään miestä lyhyemmäksi. Isä on vielä siinä 178cm pituusluokkaa, että isä on varmasti selkeästi pidempi, vaikka olisi 12cm korot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, turhahan sitä on väkisin itseään liian korkeisiin kenkiin pakottaa. Minä viihdyn koroissa oikein hyvin, ja tuo yhdeksän senttiä on mulle aikas nappivalinta. Ja täytyy kyllä sanoa, että mulle kyllä nuo (tarkalleen) 9,5cm korot antaa aikas lailla saman määrän sitä lisäpituuttakin.. oikein mittailtiin asiaa äitin ja iskän ollessa kylässä :)

   Poista
 16. Olen 172cm ja mies 158cm. Emme ota tästä ongelmaa, muut ihmiset saavat ottaa jos niikseen tulee! :) Luonne on tärkein, ja rakkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit kyllä naulan kantaan! Juuri tuota mieltä minäkin olen, että toivottavasti kaikki ymmärtävät, ettei sillä pituuserolla ole mitään väliä, kun itse on sinut itsensä kanssa ja kantaa itsensä ylpeydellä - oli niitä senttejä (tai mitä tahansa muutakin) minkä verran tahansa :) Ja jos muut ihmiset tekevät tollaisita asioista ongelmia, se on heidän oma häpeänsä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!