Saman ikäluokan ystäväporukoissa taitaa olla aika tyypillistä, että monien ystävien häitä tanssitaan samana kesänä. Ainakin minä tiedän monien olleen samana kesänä vieraana niin monissa häissä, että yhden käden sormet riittävät niiden laskemiseen hädin tuskin. 

Meidän lähimmistä ystävistä kukaan ei ole vielä toistaiseksi mennyt naimisiin. Tänäkää kesänä ei ole luvassa yksiäkään häitä. Sen sijaan ensi vuonna, jolloin mekin häitämme tanssimme, saatetaa tanssia ainakin kaksien ystävienkin häät.

En tiedä kuulostanko ihan kauhealle ihmiselle, mutta toivon, ettei tuo määrä tuosta enää hirveästi lisääntyisi. Toisaalta on hauskaa suunnitella ystävien kanssa yhdessä tulevia häitä. Hössöttää hääpuvuista, jakaa vinkkejä ja kertoa omista kokemuksista (eilen me taidettiin kyllä lähinnä pelotella yksiä ystäviä omilla kokemuksillamme mm. kustannuksista!). Hääsumassa on myös se hyvä puoli, että tulevaisuudessa on helppoa laskeskella milloin ystävät juhlivat vaikka kymmenettä hääpäivää.. no sinä kesänä, kun mekin!

Kalenteri

Mutta toisaalta taas tuntuu jotenkin ihan äärimmäisen nololle myöntää, että välillä mahdollinen hääsuma kauhistuttaa. Panikoin vähän jo etukäteen sitä, miten aika ja jaksaminen riittävät sekä omien, että ystävien häiden järjestelemiseen ja auttamiseen, jos kesähäiden määrä tästä vielä kasvaisi. Se ei nimittäin olisi vaihtoehto ettenkö auttaisi. Jos vaan kanssani halutaan järjestellä ja apua ottaa vastaan, en jättäisi mistään hinnasta järjestelyihin osallistumista väliin. 

Mutta miettikääpä kuinka kiireinen kesä tulisi sellaisessa ystäväporukassa jossa monta henkilöä menisi naimisiin ihan lähiakoina. Jos vaikka kolme ystävystä menisi naimisiin heinä-elokuussa, tarvitsisi varata kesästä ainakin kuusi viikonloppua hääjuttuihin - nimittäin häiden lisäksi täytyy (kyllä, pakko!) osallistua myös polttareihin.

Toisaalta, jos tällainen olisi tilanne, niin tuskinpa valittaisin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että enemmän häitä on parempi, kuin vähemmän häitä. Jos ei ole vielä käynyt selväksi, niin minä rakastan häitä. Rakastan niiden järjestelemistä ja niistä hössöttämistä. Ja ennemmin teen sitä paljon, kuin en yhtään.

Sitäpaitsi, nuo maalailemani "kauhukuvat" koko kesäksi varatuista viikonlopuista eivät ole edes meidän kohdalla tapahtumassa. Meidän häitä tanssitaan heinäkuussa, ja muita mahdollisia häitä muutamaa kuukautta aikaisemmin. Sitä paitsi, ei niistä toisiin edes minun apuani paljon tarvittaisi. Toisiin kenties enemmän, ja ehtisin ihan varmasti auttaa vaikka enemmän kuin apua haluaisivat, heh. Enkä sitäkään epäile, ettenkö itse saisi riittävästi apua tästä lievääkin lievemmästä hääsumasta huolimatta.

Onko teidän ystäväpiireissä luvassa hääsumaa samalle kesälle? Miten te suhtaudutte siihen, vai oletteko edes koko asiaa ajatelleet?