Häätuoksu

Tuntuu vähän kauhealle kirjoittaa taas postausta aiheesta mää haluan sitä ja tätä. Mutta niinhän se on, että on aika monta asiaa, joita häihini tai häitäni varten haluan ja tahdon.  Yksi niistä asioista on häätuoksu. Mää haluan löytää ihanan, täydellisen, romanttisen hajuveden, jota käytän ensimmäistä kertaa hääpäivänä. Sitten myöhemminkin sen tuoksun yhdistää aina siihen erityiseen päivään ja näin löytää itselleen luottotuoksun, jolla on vielä erityinen tunnearvo. 

Vaikka sanon, että käytän tuoksua ensimmäisen kerran hääpäivänä, niin toki sitä on silti iholle testattava ennen ostopäätöstä. Mää oon muutenkin äärimmäisen herkkänenäinen ja vielä sen päälle saan herkästi päänsäryn, joten ihan ihkaensimmäistä testiä ei häätuoksulle voi hääpäivänä ottaa.

Mun kriteeristö ei kuitenkaan pääty pelkkään toimivaan ja romanttiseen tuoksuun. Vaan haluaisin, että tuoksun nimi ja mielellään pakkauskin sopisivat teemaan. Siis rakkauteen, romantikkaan tai häihin. Näillä kriteereillä häätuoksuksi olisi yksi aika selvä valinta Lanvinin Marry me! -tuoksu.

Lanvin

Tässä taannoin Sokoksella käydessäni kävelin tuoksuhyllyn ohi ja pysähdyin, kuin seinään nähtyäni kyseisen tuoksun. Totesin, että testaanpa sitä iholle, jotta saan varmistuksen sille, että tämä se minun tuoksuni on. Nuuhkaisin tuoksua pullon suusta ja tuoksu oli ihana! Suihkaisin tuoksua iholle ja nuuhkaisin heti ja tuoksu oli yhtä ihana! Odottelin hetken, koska tuoksu muuttuu vielä iholla ollessaan. Nuuhkaisin uudelleen ja POKS. Kuplani puhkesi.

Muistin heti jälkimmäisellä nuuhkaisulla testanneeni tätä tuoksua aikaisemminkin. Se on pullossa ihana ja välittömästi suihkautuksen jälkeen ihana, mutta ihollani tämä tuoksu muuttuu ihan oikeasti enemmänkin hyttysmyrkkyä kuin EDP:tä muistuttavaksi. Voihan pirskatti!

RL&OdlR

Eli eipä tullut täydellisesti nimetystä ja kaunispulloisesta Marry me!:stä mun häätuoksua. Seuraavat kaksi joita lähden nuuskuttelemaan ovat varmaankin Oscar de la Rentan Live in Love -tuoksu ja Ralph Laurenin Romance. Molempien nimet ja kuvaukset täyttävät mun kriteerit, mutta näistä kahdesta pullosta huomattavasti enemmän mun mieleen on Oscar de la Rentan tyylikkään romanttinen pullo. Nämä löytyvät  esimerkiksi Sokoksen verkkokaupasta täältä: Live in Love ja Romance.

SF

Jos valitsitin häätuoksukseni jonkun jo omistamani tuoksun, olisi valinta mulle täysin selvä. Omista pulloistani häätuoksuksi päätyisi ihana herkkä ja sopivan makea Salvatore Ferragamon Signorina. Signorinahan on italiaa ja tarkoittaa neitiä. Ehkä rouvaksi nimetty tuoksu sopisi vielä paremmin, mutta miksei tämäkin kävisi. Tämähän nimen omaan olisi tuoksu, jota suihkautat kaulallesi viimeisen kerran neitinä. Signorina on yksi niitä harvoja kukkaistuoksuja, jotka eivät laukaise mulle päänsärkyä, joten iso peukku siitä. Tarkempia tietoja näkee esimerkiksi täältä.

Millainen häätuoksu teille tulee? Hankitteko tilaisuutta varten oman tuoksun vai nojaatteko hääpäivänännekin johonkin vanhaan suosikkiin? Onko teillä kokemusta jostain näistä tuoksuista?

Ps. Tämä ei ollut maksettu eikä edes ilmainen mainos, vaikka näköjään kovasti Sokkarista höpötinkin. Sokos nyt vaan on se paikka, josta kaikki mun Suomesta ostamat tuoksuhankinnat on tehty!

Pps. Antakkee anteeksi toistaiseksi todella vaikalukuinen ostikkojen ulkoasu! Olen täällä vähän fiksannut koodeja, mutta jostain syystä postauksen otsikon teksti näkyy harmaana, vaikka koodissa se on valkoinen kuten päivämääräotsikkokin.. ärrh.. yritän korjata tilannetta!

10 Kommenttia

 1. Tämä on minulla myös mietinnässä! Haluaisin jonkun uuden tuoksun itselleni, sillä moni jo omistamani tuoksu sisältää muistoja. Haluaisin uuden tuoksun uusille muistoille.

  Tämän hetken lemppari on Guccin Flora ja siitä se pinkki eli gardenia. Aivan ihana tuoksu eikä ole millään tavalla pistävä, mutta tämä on ollut minulla käytössä jo vuoden päivät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo sama tunne on mulla, että olisi ihanaa saada uusi tuoksu uusille muistoille. Vaikka sitä käyttäisi häiden jälkeen vuosikymmeniä, niin aina se tuoksu toisi nämä ihanat muistot mieleen! :)

   Tuossa Florassa on kyllä tosi kaunis pullo! Mun täytyykin käydä sitä tuoksuttelemassa, kerta se ei kukkaisuudestaan huolimatta ole liian pistävä!

   Poista
 2. Apua, taas asia jota en ole edes tullut ajatelleeksi! :D Tuoksuja kun löytyy hyllystä useampi niin tuskin raaskin ostaa uutta hääpäiväksi, vaikka tuo tuoksumuisto hääpäivästä onkin ajatuksena oikein ihana (: Ehkä teen taas budjettiratkaisun ja laitan Avril Lavignen Wild Rosea, jonka sain sulholta ensimmäisenä yhteisenä joulunamme. Pullossahan on myös sormus, jonka Tommi joskus "leikillään" pujotti vasemaan nimettömääni kun olimme ensimmäisen kerran puhuneet naimisiinmenosta (:

  Voisin muuten suositella ns. juhlatuoksuksi Lancomen Hypnôsea (sitä violettia), se on voimakkuudestaan huolimatta melko pehmeä tuoksu yhdellä suihkaisulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on blogit, itsekin olen törmännyt jo niin moneen juttuun, jota ei vaan ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi! :) Mutta tuohan on ihan mainio valinta sitten sulle! Voit valita hääpäivään tuoksun, johon liittyy jo muistoja ja vieläpä naimisiin menoon liittyviä muistoja!

   Hmm.. olen joskus nuuskutellutkin tuota Hypnôsea.. miten mulla on sellainen muistikuva, että se oli aika saman tuoksuinen kuin Lancimen Trésor Midnight Rose, joka mulla on...? En kyllä ole varma! Pitääkin käydä vielä tuota Hypnôsea tuoksuttelemassa!

   Poista
 3. Mäkin olen tätä pohtinut, mutta jotenkin sitten kyllästynyt ajatukseen uudesta tuoksusta, kun noita vanhojakin lojuu kaapissa ja niitä tulee niin vähän käytettyä. Toki joku kiva hajuvesi voisi olla helppo joululahjaehdotus sulhaselle (kun kerta mennään aika pian vuodenvaihteen jälkeen naimisiin). Helppo siis sen takia, että minähän sen sitten sulhasen puolesta valitsisin... Mutta voi olla, että käytän mieluummin jotain jo aiemmin sulhaselta saatua tuoksua. Keksiköön sulhanen jotain muuta joululahjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei edes niin kamalasti vanhoja tuoksuja ole.. oikeastaan kaikki on aika ahkerassa ja tasapuolisessa käytössä niin siksikin olisi kiva löytää joku, joka olisi sitten oikein erityinen :)

   Mutta kätevä idea tuokin, että yhdistää sen vaikka joulu- tai synttärlahjaksi! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jos sille tuntuu. Tuokin on ihana ajatus, että käyttää jotain puolisolta saatua erityisen mieleistä tuoksua hääpäivänä. Mulla ei ole kuin yksi mieheltä saatu ja se on tällä hetkellä mun eniten käyttämä tuoksu, joten haluan jotain niin "arkisesta" poikkeavaa :)

   Poista
 4. Mä haluan myös ehdottomati hääpäiväksi jonkun uuden tuoksun. Tykkään myös tuosta Lanvinin - Marry me :stä kovasti. Yhtenä suosikkina myös täällä. Tuota sun lempparia en ookkaan vielä haisutellut, mutta pitääpä korjata asia seuraavaksi kun meen käymään vaikkapa Sokoksella tai Stockmannilla. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi kunpa se vaan olisi toiminut mun iholla, mutta se oli suorastaan ihan hirvittävä! Aivan ihana pullo ja aivan ihana tuoksu pullosta tuoksuteltuna. Mutta kannattaa ihmeessä käydä nuuhkaisemassa Signorinaa, se on ainakin mun mielestä aivan ihana <3

   Poista
 5. Eikäää... Ajattelin aiemmin, että häätuoksun hankkiminen ei oo mun juttu, mutta nyt kun kerroit tuosta Marry me:stä, voi olla, että joudun kuin joudunkin pyörtämään päätökseni. Tietty täytyy vielä käydä tuoksuttelemassa, josko se toimii mun iholla, mutta siis tuo ois niin P-E-R-F-E-C-T nimineen, väreineen ja kaikkineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se olisi kyllä ihan täydellinen kaiken puolesta! Voi että, pidän peukut pystyssä, että tuo toimisi sun iholla paremmin kuin mun! Pullonsuusta nuuskutettuna tuoksu on ainakin aivan ihana! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!