IMG_3220

Siivosin muutama viikko sitten kynsilakkavarastoni ja uskaltauduin ensimmäistä kertaa elämässäni laskemaan, kuinka paljon niitä on. Lukema päätyi johonkin yhdeksänkympin ja sadan väliin. Tiedän, että mulla on meikkipussissa pari lakkaa, jotka ei näihin laskuihin tulleet mukaan. Vielä ollaan siis kaksinumeroisissa, mutta niissä pysyäkseni en voi montaakaan uutta enää hankkia. Yli sata kynsilakkaa nimittäin kuulostaa ihan hullulle!

IMG_3215IMG_3223

Kun kynsilakkamäärät alkoivat hiljalleen kasvaa, Joni hermostui ympäriinsä pyörivissä ja epämääräisiin pusseihin ja laatikoihin kasattuihin lakkoihin ja osti mulle tuon ihanan puisen, lasikantisen laatikon. Kuten näette, se on oikeasti tarkoitettu kynttilöille, mutta toimii musta äärimmäisen hyvin kynsilakkasäilytykseen. Pullot siisteissä riveissä näkee kannen läpi ja sisäosat on jaettu sopiviin lokeroihin.

IMG_3222IMG_3218IMG_3224

Sinne ei kuitenkaan enää kaikki mun lakat mahdu, joten se on pyhitetty ns. "vähän paremmille lakoille" tai sitten muuten vaan lemppareille. Siellä on China Glazet, Essiet ja muutama hassu OPI. Lisäksi siellä on mm. KIKO:n lakat, koska niitä mulla on aika paljon. Siellä asuu myös alus- ja päällyslakat, ja muutamia koristeita.

IMG_3226IMG_3227

Loput lakat on tällä hetkellä vanhassa kenkälaatikossa. Sinne mahtuu myös muutamat isommat hyrrät, sienet ja glitter-rasia. Muuten ihan toimiva ratkaisu tämäkin, mutta kaipaisi kipeästi väliseiniä. Tätä ei ole kovin kätevää nostella, kun lakat pääsevät liukumaan reunalta toiselle. Pitää syödä kaurahiutaleet loppuun, että pääsen leikkelemään pahvista sopivat väliseinät!

IMG_3232IMG_3228

"Työkalut" seisovat ihan vaan hillopurkissa. Pitäisikin käydä nuo läpi ja heittää pois pilalle menneet siveltimet.. muutama harottaja on kyllä avun ulottumissa ja taitavat olla roskiskamaa. Lasipurkissa kuitenkin on sulassa sovussa siveltimet, viilat, dotting toolit, kynsinauhaöljyt ja appelsiinipuutikut. Ja näköjään muutama mustekynäkin, eh..

IMG_3237IMG_3241IMG_3243

Miten te säilytätte lakkoja? Ja kuinka paljon teillä on säilöttävää? Vai uskallatteko edes laskea? Oletteko muuten samaa mieltä kanssani, ettei tässä todellakaan näytä olevan lähes sadan lakan kokoelma! Ihan vain silmämääräisesti arvioiden olisi kyllä arvellut lakkojen määrää ehkä kuuden kymmenen kieppeille.. ehkäpä vaan laskin väärin?