Eräs vaihdon aikainen ystävä oli linkittänyt toisen vaihtokaverin Facebook seinälle hauskan artikkelin, johon on listattu 50 asiaa, joista tietää, että olet totisesti roomalainen. Pystyin samaistumaan kohtiin niin paljon ja aloin lisäksi ihan itsekin hihittelemään sille, miten totta jotkut kohdat on. 

Nytpä siis lauantai-illan huumassa jaan teidänkin kanssa muutaman lempparikohtani tuolta listalta. Siitä tietää, että Rooma on toinen koti, kun...

... kävelee kohti ajavien autojen alle silmääkään räpäyttämättä ja turhautuu siihen, kun muut eivät tule perässä. (toim. huom. Jos auto lähestyi tosi kovaa, niin nostin käden lantion korkeudelle ikäänkuin stop merkkiä näyttämään.. yleensä edes se ei ollut mielestäni tarpeen, alle vaan, kyllä ne mua väistää!)

... uskoo, että itsellä on todella huono tukkapäivä jos poistuu kotoa, eikä kukaan kutsu sinua bellaksi.
IMG_0618

... tietää, että Ghettossa asuminen (ja ruokaileminen) on turvallista, kallista ja luksusta.

... varaa koko päivän jonkin asian hoitamiseen (esim. postissa käymiseen). Aikavälillä 12-16 on kuitenkaan turha kuvitella mitään tapahtuvan.

IMG_0547IMG_0573

... asioi säännöllisesti tupakkakaupassa, vaikkei tupakoi.

... kotiavaimesi on melkein 15cm pitkä (eli ei todellakaan voi laittaa kotiavaimia taskuun).

IMG_9958IMG_1172

... on tottunut näkemään sisäelimiä ravintolan ruokalistalla (ja jaksaa edelleen hihitellä sille, että ne on käännetty englanniksi muotoon "calf bowels")

... tietää julkisen liikenteen lakon tapahtuvan vähintään kerran kuussa. Mutta tietää myös, että ne sattuu aina perjantaille, jolloin työ-/kouluviikko on yhden päivän lyhyempi.

... näkee säännöllisesti skootteri- tai autokuskien pysähtyvän liikenteen keskelle - ihan vaan juttelemaan!

IMG_0346IMG_0478

... nimestä Monti tulee mieleen kaupunginosa, ei poliitikko.

... peruu tehdyt tapaamiset ja suunnitelmat silloin, jos sataa. Eikä se haittaa, koska ei kukaan muukaan olisi tullut paikalle.

IMG_0490IMG_0145

... omaa vahvemman mielipiteen Rooman parhaasta pizzeriasta ja gelateriasta, kuin monesta muusta, kenties tärkeämmästä asiasta.

... ostaa kaiken halvan tavaran ja krääsän kiinakaupasta, jota kutsutaan sillä nimellä sen omistajan mukaan. Vaikkei hän oikeasti ole edes kiinalainen.

... rauniot ei todellakaan enää kiinnosta.

IMG_0085IMG_1236

... hämmentyy kotimaassaan shampoo ja muilla kosmetiikkahyllyillä, koska ei todellakaan tiedä mitä ostaisi, kun voi oikeasti jopa valita mitä shampoota tai hammastahnaa haluat!

... skootteriajelu Roomassa kuulostaa kaikelle muulle paitsi romanttiselle. Lähinnä arkiselle (ja vaaralliselle).

IMG_0214IMG_0182

Voi että minä kaipaan Roomaa! Ihan hirmu paljon!

Ja vähänkö tahdon gelatolle Il dolce sorrisoon. Ihan hirmu paljon!