Tämän postauksen tekemiselle on kaksi syytä. Ensinnäkin äiti jaksaa aina muistuttaa minua siitä, että lapsesta asti olen vaihtanut vaatteet vähintän kolme kertaa päivässä. Siis niin, että olen ollut omassa huoneessani touhuamassa ja tullut kohta ulos uusissa päivävaatteissa. Siihen pisteeseen asti, että äiti joutui sanomaan, että nyt et enää saa vaihtaa vaatteita. Ja runsas vaatteiden vaihtaminen kuuluu tapoihini edelleen.

Toisekseen tunnen jotain henkistä tuskaa siitä, että blogeissa esitellään vain niitä kauniita päivän asuja (siihen minäkin oikeasti pyrin!) niin kuin ihmiset hengailisivat aina huoliteltuna ja siististi puettuna. No, kun minä en todellakaan tee ole aina huoliteltu tai pukeudu siististi. Minä en vietä kotona sekuntiakaan siisteissä vaatteissa, vaan pukeudun nätisti ainoastaan kotoa poistuessa - jos silloinkaan. Riippuu tilanteesta.

Näistä kahdesta syystä pyysin eräänä tavallisena sunnuntaina Jonia jahtaamaan minua kameran kanssa. Käsky kävi ottaa minusta kuva, joka kerta kun päällä oli joku uusi vaatekappale. Siis uusi sinä päivänä, ei vasta ostettu -uusi.

Katsotaanko mitä kaikkea sitä yhden päivän aikana ihminen tarvitsi?1. Asu jossa heräsin ja litkin aamuteen parvekkeella: Kisa t-paita, miesten bokserit, mummun neulomat villasukat

IMG_1337
2. Kotiasu, johon uniasun vaihdoin: H&M:n pyjamanhosut, H&M:n puuvillaneule ja itse neulotut ja huovutetut kukkatohvelit

3
3. Kuntosaliasu: H&M:n tekninen toppi ja trikoot sekä Niken treenikengät

4
4. Kuntosalille siirtymisasu: Lämpötakki ja Adidaksen lenkkarit ja kollarit. Mukana Puman treenikassi ja Seppälän sormikkaat ja pipo.

IMG_1374
5. Kuntosalin jälkeen päälle oloasu, jossa voi toimia autokuskina: H&M:n pitkä neule, viininpunaiset kollarit (en millään muista oliko nämä BikBokista vai Cubuksesta), Vagabondin nahkatennarit, Vilan syystakki, sekä H&M:n huivi, ja samat Seppälän pipo ja sormikkaat.

6
6. Suunta penkkiurheilemaan, joten päälle varsinainen päivän asu: takki sama Vilan syystakki ja huivina sama H&M:n jättihuivi. Käsilaukkuna veljen Espanjasta tuoma väripilkku. Kenkinä H&M:n keinomokkanilkkurit.

7
7. Ulkovatteiden alta löytyi: itse tehty kukkatunika ja Vero Modan hame. Sääriä suojaamassa mustat sukkikset. Huomatkaa, että vasta tässä vauheessa hiuksia on siistitty ja meikkiä laitettu.

WP_20131020_21_03_00_Pro
8. Kotiutumisen jälkeen pyjamat päälle: Samat H&M:n pyjamanhousut kuin aamulla ja jääkiekon MM teeppari. Jalassa samat villasukat kuin aamulla.

Lopputulos - päivän aikana minä tarvitsin:

8 asua, jotka sisältivät:
6 paitaa
3 housut
2 yöhousut
1 hame
1 sukkahousut
2 takkia
1 pipo
1 kaulahuivi
1 sormikkaat
4 kengät (joista 3 ulkokäyttöön + 1 sisäliikutaan)
2 laukkua
1 villasukat
1 tohvelit
2 sukat
2 alushousut
3 rintsikat (1 kotirintsikat, 1 urheilurintsikat, 1 normaalit)
______________________________________________________
= yhteensä 33 vaatetta/asustetta

Huhhuh. Aikamoinen määrä. En oikein osaa päättää kumpaa mieltä olen tuloksista: ajattelisinko, että on järkyttävää, että tarvitsen noin paljon vaatteita päivässä... tai käytän, en tarvitse. Vai olisinko vain tyytyväinen siitä, että tuleepahan käytettyä hankittuja kamppeita. Joo, mulla on paljon vaatteita, mutta ainakin käytän niitä!

Kumpaa mieltä te olette?

Ja haastanpa jokaisen kokeilemaan samaa, miettikää kaikki vaatteet joita päivän aikana käytitte. Ja hei, ilmoitelkaa mulle, jos teette samankaltaisen postauksen, olisipa hauska nähdä muidenkin tuloksia!