Vihdoin se löytyi - täydellinen vegaaninen makaronilaatikko! Ryhdyin kasvissyöjäksi pari vuotta sitten ja aloin etsimään hyvää vegemaksulootaa. Tein ihan siedettäviä, ihan järkyttäviä ja yhden ihan hyvän kokeilun. Siispä kyseinen ruokalaji jäi pois meidän ruokalistoilta, koska melkein ok makaronilaatikko vaan ei riitä. Nyt puhutaan kuitenkin kotiruokien kuninkaasta!
Kunnes iski kova kaipuu hyvää ja halpaa kotiruokaa kohtaan. Siitä alkoi kuumeinen etsintä, joka päätyi tähän reseptiin ja siitä muokattuun versioon. Joka on maailman paras makaronilaatikko - ja kokonaan vegaaninen! Tämän pidemmittä puheitta siis: tämä on jäätävän hyvää, kokeile sitä ja skippaa jauheliha, maito ja munat edes joskus! Se oli käsky.
VEGAANINEN MAKARONILAATIKKO SOIJAROUHEESTA
Tarvikkeet:
1 pss täysjyvämakaronia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl paprikajauhetta
½ tl chilihiutaleita
1-2 prk tomaattipyreetä
1-2 prk tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
1 kasvisfondi
7 dl kasvimaitoa (meillä yleensä kauraa)
½ dl perunajauhoa
½ tl pippurirouhetta
Tee näin:
1. Keitä makaroni lähes kypsäksi (lisää keitinveteen vähän suolaa!)
2. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon pieneksi silppuamasi (tai laiskana päivänä murskaamasi) valkosipuli, paprikajauhe ja chilihiutaleet.
2. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon pieneksi silppuamasi (tai laiskana päivänä murskaamasi) valkosipuli, paprikajauhe ja chilihiutaleet.
3. Lisää pannulle soijarouhe, soijakastike sekä suola, tomaattipyre, kasvisfondiannos ja sekoita. Lisää vettä desi kerrallaan ja sekoita huolella.
4. Sekoita kasvimaitoon perunajauhot ja pippuri. Pidä vispilä vielä lähettyvillä, koska maito kannattaa sekoittaa uudelleen vielä juuri ennen makaronilaatikon päälle kaatamista.
5. Valuta makaronit ja kaada soijarouheseos kattilaan makaronien kanssa. Sekoita huolella ja kaada seos uunivuokaan.
6. Kaada päälle maitoseos ja ripottele päälle halutessasi vähän korppujauhoa tai tomaattiviipaleita.
7. Paista makaronilaatikkoa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Sitten jäljellä onkin vaan tärkein vaihe - nauti ja ihmettele sitä, miten hyvää vegaaninen makaronilaatikko voikaan olla! Vielä lähemmäs lapsuuden makaronilaatikkokokemusta päästään, jos rinnalla tarjotaan porkkanaraastetta ananaspaloilla höystettynä. Ja ketsuppia päälle tietty!
Miltäs kuulostaa, meneekö testiin? Vannon, että tää on hyvää!
Miltäs kuulostaa, meneekö testiin? Vannon, että tää on hyvää!
Njams tää on kyllä niin hyvää! Suosittelen kokeilemaan! T. Apajille päässyt :)
VastaaPoistaHehee <3 samaa mieltä! Suositukset ei lähde siis pelkästään multa vaan yhteiseltä nimimerkiltä Tehtiin-tätä-tälläkin-viikolla! :D
PoistaSoijamakaroonilaatikko on mun yksiä lemppariruokia! :) Se on yksinkertaista ja niin hyvää. Pitääkin kokeilla ens kerralla tehdä se ihan vegaanisena ;)
VastaaPoistaMun se ei oo ollut ihan vaan tavallisen makaronilaatikon soijarouheversiona. Jostain syystä se on ollut musta sen verran mietoa muuten, että soijarouheen oma maku on maistunut liikaa. Mutta suosittelen kokeilemaan, toi kauramaito-perunajauho on kyllä nerokas munamaidon korvaaja :)
PoistaKuulostaa hyvälle! Uskaltaisinkohan joskus kokeilla? Ei vegeruuan pelossa vaan kun soijatuotteet on kiellettyjen listalla. Vaikka pieninä annoksina ehkä voin harvakseltaan kokeilla.
VastaaPoistaIhania kuvia olet ottanut! Kivan näköinen leikkuualusta!
Suosittelen uskaltamaan, jos sille tuntuu. Tai sitten kokeilee tätä muuten, mutta korvaa soijarouheen pieneksi murennetulla nyhrökauralla? :) olis varmaan hyvää niinkin!
PoistaKiitos! Leikkuulauta on Cittarista, samoin kuin se saman sarjan pannunalunenkin :)