Moikka! Tänään kotiruokakeskiviikko tekee paluun ja laitan jakoon maailman helpoimman ja terveellisimmän pastakastikkeen ohje. Bongasin tämän jostain päin internetin ihmeellistä maailmaa ja ihastuin heti kerrasta. Vain muutaman aineen hernepestoa voi toki käyttää vaikka leivälle tai ihan mihin muuhunkin, mutta meidän suosikkitavaksi on tullut tehdä se nimenomaan pastan kaveriksi.
Olin aikonut laittaa kehiin myös näiden hernerouhepyöryköiden reseptin, mutta niistä tuli maailman historian kuivakkaimmat kasvispyörykät. Joku taisi vain mennä pieleen, koska aikaisemmin oon tehnyt hernerouheesta ja punajuuresta aivan ihanan mehevät pihvit. Sillä välin kannattaa testata oikeasti kahdessa minuutissa valmistuva ja terveellinen hernepesto. Se tuo kivaa vaihtelua arkiseen pastanjauhantaan! Resepti seuraavan kuvan alta!
200 G PAKASTEHERNEITÄ SULATETTUNA
1,5 DL AURINGONKUKANSIEMENIÄ
1 LIMEN MEHU
TUORETTA BASILIKAA
RIPAUS SUOLAA
LORAUS OLIIVIÖLJYÄ
+ TUMMAA PASTAA
| TEE NÄIN |
1. Laita pasta kiehumaan. 2. Laita kaikki peston ainekset kulhoon. Aja karkeaksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. 3. Valuta kypsä pasta, mutta ota noin 1 dl keitinvettä talteen. 4. Sekoita pastan joukkoon keitinliemi ja pesto. NAUTI!
Miltäs kuulostaa? Meneekö testiin?
Miltäs kuulostaa? Meneekö testiin?
Näyttää kyllä todella herkulliselta tuo annos! :) Tykkään muutenkin pestosta, joten tuota olisi kiva kokeilla :)
VastaaPoistaKannattaa testata! Tämä on niin helppoa, niin terveellista ja tosi hyvää! :) Ei kyllä ihan sen perinteisen peston voittanutta (täällä toinen fani!) mutta ihanaa vaihtelua :)
PoistaKuulostaa hyvältä ja sopivan helpolta ja nopealta ihan arkiseen ruuanlaittoonkin. Mitähän niihin pyöryköihin vois kehittää mausteeksi tai nesteeksi tms.? Olen nimittäin jo osan aineksista ostanut että voisin kokeilla....
VastaaPoistaNo tuo pesto on kyllä todellakin arkikastikkeeksi täydellinen, koska nopeampaa en tiedä :D
PoistaJos ajattelit tehdä sillä ohjeella joka oli jossain K-ruokalehdessä tms niin luulen, että se voi onnistuakin ihan hyvin. Mää en nimittäin tehnyt sen ohjeen mukaan vaan katselin netistä muita ohjeita ja varioin nämä pullat aika paljon. Ja lisäksi paistoin nämä uunissa, mikä selvästi oli väärä veto :D taikina itsessään jäi jo aika kosteaksi, tuo hernerouhe on vähän sellaista kaurapuuromaista kypsytettynä.. ne mun edelliset siitä tekemät pihvit, joissa oli punajuuriraastetta onnistui kyllä tosi hyvin :) eli se ainakin on tunnetusti toimiva lisuke, ja miksei vaikka kesäkupitsakin? Tosin huolella puristettu sellainen, koska kosteutta tuo taikina ei olisi enää tarvinnut, jotta voi käsitellä.. mutta pannulla kannattaa paistaa on mun vinkki numero 1 :D