Aloitetaan heti tärkeimmällä: vegaanisten korvapuustien tekeminen on ihan yhtä helppoa kuin tavallistenkin korvapuustien! Siinä tarvitsee huomioida ainoastaan seuraavat asiat:
  • Käytä kasvimaitoa lehmänmaidon sijasta
  • Käytä vegaanista margariinia
  • Skippaa kananmuna taikinassa kokonaan
  • Voitele pullat soijavanukkaalla (tai sokerivedellä tai kahvilla tai jätä voitelematta!)
Niin helppoa se on! Taikinaan tulevaa kananmunaa ei tarvitse korvata millään, et edes huomaa mitään eroa taikinassa. Minä käytän leivontaan aina iKaffe kauramaitoa, koska vaahtoutumisensa takia se on ainoa kasvimaito, jota me ostetaan.

Voitelu onkin se oikeasti haastavin muutos! Ennen ensimmäistä vegaanista pullasessiota etsin käsiini Kamomillan konditorian postauksen pullan voitelusta. Kaikista houkuttelevimmalle omaan silmään vaikutti soijavanukas ja tosiaan lopputulos oli täydellisen kiiltävä! Mulla tosin oli suuria haasteita löytää meidän lähikaupoista jotain suhteellisen mietoa soijavanukasta. Valikoimissa oli lähinnä suklaan makuista. Yhdessä kaupassa oli myös kookoksen makuista, joten ostin sitä ja hyvin toimi! Yhtään kookoksen makua ei enää pullissa huomannut.

Sitten ei muuta kuin leipomaan! (resepti kuvan jälkeen)

Vegaaninen korvapuusti-2

Tarvitset


Pullataikinaan
5 dl iKaffea tai muuta valitsemaasi kasvimaitoa
1½ dl sokeria
2 pss kuivahiivaa
1 rkl kaardemummaa
ripaus suolaa
n. 13 dl vehnäjauhoa
125 g vegaanista margariinia

Korvapuustin sisälle
n. 50 g vegaanista margariinia
sokeria
kanelia

Korvapuustin pinnalle
Pikarillinen soijavanukasta voiteluun
Raesokeria

Tee näin

  1. Sekoita kuivahiivat pariin desiin vehnäjauhoa. Lämmitä kasvimaito kättä hieman lämpimämmäksi ja sekoita jauhojen joukkoon.
  2. Lisää joukkoon sokeri, kaardemumma, ja suola.
  3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikinaksi.
  4. Lisää pehmeä margariini ja vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia.
  5. Peittele taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia.
  6. Kun taikina on kohonnut, kippaa se jauhotetulle pöydälle ja jaa puoliksi.
  7. Kauli taikina suorakulmioksi, voitele kaulittu taikina margariinilla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
  8. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa "kolmioiksi" tähän tyyliin / \ / \ / \ / \ /
  9. Nosta korvapuustit pellille kapea kärki ylöspäin, leveämpi leikkaamaton pinta alas päin ja leikkuupinnat sivuille päin. Aseta kaksi etusormea kapeaa kärkeä vasten ja paina alaspäin, jotta korvapuusti litistyy.
  10. Voitele puustit soijavanukkaalla ja ripottele päälle raesokeria.
  11. Paista 225:ssä asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
  12. Kun ensimmäiset puustit ovat uunissa, valmistele toinen taikinan puolikas paistoa vaille valmiiksi kohdasta 7 alkaen!

Valmista tuli! Sitten ei muuta kuin lämpimistä puusteista  nauttimaan!