Njams! Nyt on yhtä arkiruokien parhaimmistoa tarjolla. Vegaaninen kaalikeitto on helppoa, halpaa, herkullista ja terveellistäkin vielä. Meidän käyttämä ohje on aika suurpiirteinen, mutta se on tällaisessa arkiruuassa just parasta. Ei tarvitse mittailla ja syynätä reseptiä vaan heität kaiken vain kattilaan ja jos unohdat keiton pitkäksi aikaa hellalle niin sen parempaa tulee!

| VEGAANINEN KAALIKEITTO |

Tarvitset
Pienen valkokaalin (tai puolet isosta)
n. 5 reilun kokoista porkkanaa
2 tölkkiä kikherneitä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
2 ruokalusikallista sokeria
pari kynttä valkosipulia
loraus ruokaöljyä
mustapippuria
laakerinlehtiä
kuivattua persiljaa
vettä

Työvaiheet löytyvät kuvan jälkeen!

Vegaaninen kaalikeitto-4

Työvaiheet
  1. Suikaloi kaali. Kuori ja pilko porkkanat tai surauta yleiskoneella suikaleiksi. Avaa ja valuta kikherneet.
  2. Hienonna valkosipuli. Lorauta ison kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota valkosipuleita öljyssä hetken ajan.
  3. Kaada kattilaan tomaattimurskat, kikherneet, kaalit ja porkkanat. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ihan reilusti. Itse kauhon vettä aina tomaattimurskapurkilla, jotta saan huuhdottua käyttöön viimeisetkin maut. Näin ei myöskään joudu erikseen haaskaamaan vettä purkkien huuhteluun.
  4. Lisää sokeri (tomaatin makua korostamaan), kasvisliemikuutiot (ja suolaa maun mukaan lisäksi), laakerinlehdet sekä rouhittua mustapippuria ihan reilulla kädellä.
  5. Anna kiehua vähintään puoli tuntia. Itse tykkään kunnolla pehmeästä kaalista, joten keitän usein vähän pidempään. Kannattaa hyödyntää jälkilämpö! Keittämisen loppuvaiheessa lisää joukkoon reipas määrä kuivattua persiljaa.

Siinäpä se! Sitten ei muuta kuin nauttimaan - mielellään tuoreiden sämpylöiden kanssa. Keitto paranee entisestään seuraavana päivänä uudelleen lämmittäessä. Ja sitä seuraavana!

Ps. Me tehtiin tätä keittoa viimeksi tällä viikolla ja puolisoni toivoi, että voidanko syödä tätä keittoa aina. Ei kai tuollaista pyyntöä voi oikein vastustaakaan?