Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Minä olen lähdössä tänä kesana ensimmäistä kertaa ikinä festareille. Heti suunnitelmien tekemisen jälkeen meidän festariseura informoi mua, että oleellista on sitten suunnitella festariasut hyvissä ajoin. Sehän passaa mulle paremmin kuin hyvin, kun olen ollut lapsesta asti hyvin omistautunut vaatevalintojen veivaaja. No, hirveän selkeää kuvaa mulla ei vielä ole, että mitä sitä omasta kaapistani haluan festareille päälle laittaa, muta yksi asia tuntuu heti selvältä. Mää haluaisin hurjasti laittaa oikean kukkaseppeleen.

Olen rakastanut kukkakaupan kukkia hiuksissa siitä asti, kun pikkutyttönä olin serkkuni häissä morsiusneitona. Lisäksi voikukista on tullut punottua kymmeniä seppeleitä lapsuudessa ja Roomassa vaihdossa ollessani tehtiin ruotsalaisen ystäväni kanssa juhannusseppeleet. Koska äitillä on hääkuvissaan kukkaseppele, tiesin haluavani sellaisen omanakin hääpäivänäni. Kirkossa mun päässä oli huntu ja muutama kukka, ja vihkimisen jälkeen huntu vaihdettiin kukkaseppeleeseen. Täydellistä.

Kun oltiin menossa uittamaan hääpukua järveen kuvaajan kanssa, halusin koristella avonaiset hiukseni samaan tyyliin. Rautalankaa, kukkateippiä, harsokukkaa ja valkoista silkkinauhaa kasaamaan siis. Olin tuohon itse väsäämääni harsokukkaseppeleeseen ihan tajuttoman tyytyväinen. Sinä päivänä Jonikin sanoi mulle, että aidosta kukkaseppeleestä pitäisi ehdottomasti tulla mun tavaramerkki. Mies itse sanoi, että eihän ne kukat edes maksa paljon ja seppele sopii mulle niin hyvin että jatkossa kun on jotain juhlaa niin ostetaan kyllä aina kukkia seppeletarpeiksi. I knew I married him for a reason!

Kukkaseppele_1
Kuva: Jaakko Perälä www.jaakkoperala.com

Joten suunnitelmissa olisi nauttia mun ensimmäisistä festareista (ja ehkä muistakin juhlista) oikea kukkaseppele päässä. Hulluutta vai huikeaa? Käyttäisitkö itse ihan oikeaa kukkaseppelettä vai onko se ihan liikaa? Vai ootteko mun kanssa samaa mieltä, että ennemmin överit kuin vajarit?