| RUPLA KALLIO - HELSINGINKATU 16 |
| MA-PE 11-18 | LA-SU 12-17 |

Vihdoin ja viimein koitti se päivä, että sain itseni (ja mieheni siinä samassa) raahattua Ruplaan. Siellä on pitänyt vierailla jo pieni ikuisuus. Ruplaa on nimittäin tullut seurailtua sen alusta asti, sillä sen taustalla häärii opiskelukaverini. Ja kerta toisensa jälkeen olen instasta huomannut, että nyt siellä on jotain mielenkiintoista meneillään. Ja aina olen ollut yhtä saamaton ja jättänyt lähtemättä.

Jos Rupla ei ole teille tuttu paikka niin kerron pikaisesti, että kyseessä on luova tila. Kahvila, joka ei todellakaan ole vain kahvila. Se on lisäksi taidegalleria, vintage- ja designmyymälä, brunssipaikka, tapahtumatila, jossa on milloin livemusiikkia, teatteria tai raakakakkuworkshoppeja. Rupla on vaikka mitä! Mitä milloinkin mieleen juolahtaa ja mitä tarjolla on. Niin ja niitä raakakakkuja on tarjolla aina.

Syy, joka vihdoin sai minut lähtemään paikan päälle, oli Ruplan tämän hetken näyttely. Kahvilatilan seinille on nimittäin tällä hetkellä ripustettuna Unohdetut -näyttely Tomi Tuulirannan ottamista valokuvista. Hesari tituleerasi sitä näyttelyksi, joka jokaisen poliitikon tulisi nähdä. Ne kuvat ovat valokuvia ihmisten asunnoista. Häädön saaneiden asunnoista. Todellisina, sellaisina, kun ne asunnot ovat siivoojaa odottamaan jääneet. Tai yksin menehtyneiden asunnoista. Ihmisten, joita kukaan ei kaivannut. Joiden jäämistöä ei tullut kukaan läheinen selvittelemään. Sanokaa mun sanoneen, aika pirun koskettavia kuvia.

Valitettavasti tänään on viimeinen päivä, kun Unohdetut -näyttely Ruplan seinillä roikkuu. Viime tippa se vihdoin sai mutkin potkittua liikkeelle. Mutta jos satut huomaamaan tämän postauksen tänään niin ehkä ehdit vielä. Ja jos et tähän näyttelyyn niin seuraavaan sitten. Uusi alkaa jo torstaina ja aina tulee jotain mielenkiintoista.

Rupla_2Rupla_3Rupla_4Rupla_5Rupla_6Rupla_7

Rupla on täynnä niin sympaattisia yksityiskohtia, että kannattaa ihan oikeasti joskus siellä pyörähtää. Ensinnäkin kaikki huonekalut ovat myynnissä. Toisekseen maanantaisin on 5€:n lounas. Kolmanneksi viikonloppuisin saa ihanan näköistä brunssia. Niin ja koska tahansa voit maksaa ylimääräisen kahvin, joka pyydettäessä annetaan varattomalle tai lompakkonsa unohtaneelle. Unohdetut -näyttelyn jälkeen en todellakaan voinut astella ovista ulos ostamatta.

Oletteko koskaan käyneet Ruplassa? Tämäkään ei muuten ollut maksettu mainos, eikä kenelläkään Ruplassa ole edes tietoa siitä, että olen siitä postaamassa. Vitsit, se vaan oli niin kiva paikka, että haluaisin heti mennä uudestaan!