Nyt kun kokonaiskuva mun häälookista on näytetty, ajattelin käydä läpi vähän yksityiskohtaisemmin millaisista osasista se kokonaisuus oikein muodostui. Aloitetaan vaikka koruista, sillä korupohdintaa harrastin täällä bloginkin puolella jo hyvissä ajoin ennen häitä. Mun suhtautuminen on tosi voimakkaasti tunnelatautunutta, mitä koruihin tulee. Siksi mun ensisijainen vaihtoehto oli löytää korut hääpäiväksi omasta tai äidin korulippaasta. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Ja päädyin vieläpä ensimmäisiin koruihin, joita edes harkitsin. Silloin täälläkin ääneen mietin, että mitähän sitä tekisi, kun haluamani korvikset ovat keltakultaa ja rannekoru hopeaa. Lopulta päätin unohtaa pukeutumissäännöt ja olla välittämättä mätsäämisestä. Päälle vaan ne korut, joita haluan hääpäivänäni kantaa ja siinäpä se!
Korut_3


Joten korviin päätyi mummuni vanhat keltakultaiset korvakorut, joiden keskustassa on pinkit kivet. Sain tämän korusarjan perinnöksi mummun nukuttua pois. Siihen olisi kuulunut myös sormus ja riipus, mutta niitä en hääpäivänä laittanut. Vasemmassa korvanlehdessä mulla on yhteensä kolme reikää, joten kahteen muuhun lainasin äidiltä kultaisia kolmiapilakorviksia. Nämä on äitini ensimmäiset korvikset ja äiti on saanut ne lahjaksi siskoltaan. Tunnearvon lisäksi apilat sopivat paremmin kuin hyvin noiden mummun vanhojen kanssa, joten korvisten valinta oli tosi helppoa!

Korut_2

Kaulakorua en halunnut ollenkaan, sekin oli mulle jo hyvissä ajoin selvää. Paljas kaulan, rintakehän ja solisluiden alue tuntui minusta jotenkin raikkaammalle. Eikä mielestäni kaulakorulle ollut tarvetta senkään takia, että halusin aika ehdottomasti laittaa korun ranteeseen. Ja niin myös tein. Ranteeseen päätyi Jonilta ylioppilaslahjaksi saamani Kalevala Korun hopeinen Kielo -rannekoru. Tämä on mulle ihan valtavan rakas ja edelleen mun mielestä niin kaunis. Joni oli vielä kaiverruttanut takapuolelle mun nimen ja päivämäärän, jolloin yhdessä ylioppilaiksi päästiin. Vaalin tätä niin huolella koko elämäni ajan ja olen tosi tyytyväinen, että kannoin tätä myös hääpäivänämme ranteessani.

Korut_4 Korut_5

Sellainen kokonaisuus koruja päätyi päälle. Ei ehkä parhaiten yhteensopiva kokonaisuus, mutta yhtään osaa en kyllä edelleenkään vaihtaisi. Omasta mielestäni myös vihkisormus täydensi tätä settiä mainiosti! Pian pääsette jo senkin näkemään!

Mitä tykkäätte mun valinnoista? Ja mitkä teidän mietteet on hääkorujen suhteen? Turha pohtia liikaa, vai ehdottomasti harkintaa vaativa yksityiskohta? Kokonaan uutta vai jotain vanhaa?

Ps. Pahoittelen tätä omakehun määrää taas kerran, mutta eikö tullutkin älyttömän kivoja kuvia näistä koruista?! Ihanan syksyiset ruusut antoi tosi kivan taustan, niin kerrankin saa olla tyytyväinen omaan kuvausjälkeensä, jee! Onnea on näköjään monellakin tapaa mies, joka tuo kukkia.