Hyvin sujuva otsikko tässä postauksessa, vai mitä? Tänään ajattelin kerrata miten tämä morsian valmistautui hääpäivään kauneusrintamalla - tai miten meinasin valmistautua ja mitä oikeasti tuli tehtyä. Aloitetaan parhaasta epäonnistumisesta tietenkin!

Rusketus

Onko täällä mukana vielä joku, joka on lukenut mun pohdintoja hääpäivän rusketuksesta noin puolitoista vuotta sitten? Muistatteko mun suuren haaveen olla kauniisti päivettynyt hääpäivänä? Ja kriteerin, että ruskettumisen ehtona on se, että se saadaan ilman riskiä rumista rajoista ylävartalossa. No, tässäpä tulos, mitäs tykkäätte?


Itse ainakin puoliksi meinaan kuolla nauruun, puoliksi hermostun vieläkin itselleni. Noi sääret kaikkine hyttysenpuremineen on kyllä sanalla sanoen upeat. Muistatteko tän kesän juhannuksen? Pääasiassa hyvin sateisen sellaisen. Paitsi sunnuntaina iltapäivästä aurinko tuli esiin ja minä hartaudella ryntäsin rasvaamaan ylävartaloani ja käärimään olkaimia pois. Ja pikaisesti vain sipaisin sääriä ja jatkoin ulkoilua capri -mittaiset urheilutrikoot jalassa. Kaunis päivetys hääpäivänä siis löytyi... puolikkaista sääristä.

Toki otin myöhemminkin aurinkoa oikein urakalla ja kyllähän sitä päivetystä tarttuikin. Tosiaan sen verran, että just ja just kävi kasvoille vaalein Teint Miracle -meikkivoide.. miten meni noin omasta mielestä?

Iho

Mulla on huono iho. On ollut jo ikuisuuden ja mitkään käynnit ja kuurit ihotautilääkärillä eivät ole tilanteeseen tuoneet muutosta. Hoidin ihoani häiden alla mahdollisimman tunnollisesti, mutta kiire ja stressintynkä eivät valitettavasti ole mitään ihoa maagisesti parantavia eliksiirejä. Sanoinkin jo pitkään, että kysymys ei tule olemaan se, että onko mun naamassa megafinni hääpäivänä, vaan kysymys olisi mihin se putkahtaa. Toivoin leukaa, pelkäsin otsaa. Mutta niin vain hääpäivä valkeni ilman naamassa olevia megafinnejä ja siitä iloitsinkin. Tosin mua laittanut ystäväni Aliisa sitten totesi jossain vaiheessa aamua, että täällä se on - selässä.

Josta päästäänkin toiseen ennen häitä mua pohdituttaneeseen asiaan - voinko ylipäänsä valita yläselän paljastavaa hääpukua, kun mun selän iho on kaikkea muuta kuin posliinia. No, kuten kaikessa muussakin, totesin tässäkin asiassa, että puen just sitä mitä haluan, enkä mieti mitä muut ajattelee. Mun selässä on aknearpia, paljon luomia ja luomenpoistoarpiakin. Siellä ne on jokainen muukin päivä, joten saavat olla hääpäivänäkin. Jos olisin halunnut peittää kaikki "epäsiistit" kohdat ihossani kankaalla, olisin saanut pukeutua säkkiin päästä varpaisiin ja sormenpäihin saakka.

Hiukset & naamakarvat

Otin hääpäiväkseni elämäni ensimmäiset ripsenpidennykset samalla ystävällä, joka mut myös hääpäivää varten meikkasi. Ripset laitettiin hääviikon tiistaina, jotta eivät ehtisi mennä huonoksi, mutta ongelmat olisi ehditty korjata, jos olisinkin saanut jonkun reaktion ripsiliimasta. Minähän saan esimerkiksi ihoteipistä allergiaa, mutta ripsistä ei tullut pienintäkään oiretta. Samalla käynnillä Aliisa myös nyppi ja värjäsi kulmani.

Hiukset olin käynyt leikkauttamassa täällä Helsingissä häitä edeltävällä viikolla. Aliisa olisi voinut senkin hoitaa, mutta ajan säästämiseksi hoidin sen ennen Jyväskylään suuntaamista. Latvoista lähti melkein 15 senttiä hiusta, mutta silti päähän jäi enemmän kuin tarpeeksi materiaalia. Mitään tuuhennoksia tai jatkoja ei todellakaan tarvittu. Leikkasin viime syksynä otsiksen, jota aloin kasvattaa pois vuodenvaihteessa. Hyvin riitti tuo aika ja etuhiuksiakin sai jopa lyhentää. Päähän laitettiin kampaajalla myös vähän raitoja, mutta vain hyvin luonnollisia, lähellä omaa väriäni olevia sellaisia.


Rusketus_2

Kynnet

Olen intohimoinen kynsien laittaja, joten alusta asti oli selvää, että laitan itse omat kynteni. Mulla ei ole koskaan ollut rakennekynsiä, mutta itselläni on olemassa välineet oman kynnen geelilakkauksen tekemiseen. Sellaiset ensin meinasinkin hääpäiväksi laittaa, mutta sitten löysin O.P.I.:n Nail Envy -kynnenvahvistajan ja kasvatinkin kynsiä ilman geelauksia ja sellaisena saivat olla myös hääpäivänä. Kynnet yllättivät mut itsenikin, kun eivät katkenneet viime tipassa. Ainoastaan pari lohkesi kärjestä niin, että vähän joutuin lyhentämään koko rivistöä, mutta se ei mielestäni ollut ollenkaan paha! Postailen vielä erikseen siitä, millaiset hääkynnet päädyin itselleni tekemään!

Viimehetken viimeistelyt

Häitä edeltävänä iltana tosiaan laitoin kynteni, pesin hiukseni (ja kyllästin ne suolasuihkeella) ja vahingossa kävin myös viimeistä kertaa suihkussa. Olin silloin saunasta poistuessani niiin tolkuttoman väsynyt, että harkitsin vakavasti naimisiinmenoa karvaisin säärin. Jostain kummasta sain kuitenkin kaivettua voimat vielä säärien sheivaamiseen, mutta niin paljon sitä ei ollut, että olisin toteuttanut uhkaukseni käsivarsien sheivaamisesta. Tyydyin vaan kuorimaan ylävartalon ihon ja täytyy kyllä sanoa, että eipä ole yhdessäkään hääkuvassa pistänyt silmään mun käsikarvat (tai sitten Jaakko on tehnyt tajuttoman määrän työtä muokatakseen niitä pois, hehe). Aliisa oli antanut mulle Sisleyn kasvonaamion perjantai-iltana tehtäväksi hemmotteluksi, joten kasvot saivat vielä viime hetken kosteutusta ja hemmottelua.

Yhteenveto

Kaikkinensa panostin kaunistautumiseen häiden alla paljon vähemmän kuin olin ajatellut tekeväni. En vaan jaksanut. Olin väsyneempi ja kiireisempi kuin tajusinkaan. Äiti oli ehdottanut, että voisi kustantaa mut hääviikolla rentoutumaan kuumakivihierontaan (joka on muuten ihan parasta), mutta sanoin, että en ehdi käyttää aikaa pötköttelyyn ja säästyypähän rahat. Mutta siitä huolimatta, että meninkin vähän ennakkosuunnitelmia matalamman aidan kohdalta, mulle ei tuntunut yhtään sille, että kauneusvalmistauduin huonosti tai olin homssuinen. Päin vastoin, mulla oli hääpäivänäni ihan tolkuttoman kaunis olo ja edelleen kuvia katsoessani sama fiilis. Joten onneksi en puunannut ja tuunannut itseäni sen enempää. Ei todellakaan olisi ollut tarvetta suihkurusketukselle ja luoja ties mille muulle.

Mites teillä puunailtiin tai puunaillaan? Ajattelitteko panostaa kauneusvalmistautumisiin oikein kunnolla, vai riittääkö lähes samat toimenpiteet kuin arjessakin?