Tammikuussa kirjoitin, että hääyön järkkääminen on seuraavaksi hoidettavien asioiden listalla ja niin vaan tässä ollaan edelleen vailla pienintäkään hajua missä sitä yönsä aikoo häiden jälkeen nukkua. Katsotaanko vähän vaihtoehtoja ja mun ajatuksia niistä?

Koti

Aina aiemmin olin ihan ehdottomasti tätä vastaan. En tiennyt mitään niin tylsää kuin viettää hääyö kotona. Nyt olen muuttanut mieleni sen suhteen.. yö omassa kodissa omien tavaroiden keskellä tuntuu erittäin hyvälle idealle. Ei tarvitsisi pakata kamoja ja raahata vaatteita ja meikinpoistoaineita sinne sun tänne. Mutta ongelma vaan on se, että meillä ei ole kotia siellä, missä häät on. Ennen kun olisi ollut, en olisi siellä halunnut yöpyä.. nyt kun ei ole niin haluaisin. Kyllä se on vaikeaa!

Hotelli

Hotelliyöpymisessä mun mielestä kaikista merkittävin huono puoli on huoneen luovutus. En missään nimessä maksaisi useita satoja euroja yöpyäkseni jossain upeassa hääyösviitissä (vaikka esimerkiksi Hotelli Yöpuu Jyväskylässä olisi muuten ihana), koska se olisi ihan hillitöntä rahanhukkaa, sillä me aijotaan kyllä tanssia vieraittemme kanssa aamuun asti, jos vaan yhtään sille tuntuu. Joten jos raahaudutaan hotellille joskus aamun puolella ja muutaman tunnin päästä pitäisi jo olla pakkaamassa kamoja ja luovuttamassa huonetta, niin ei se vaan tunnu mitenkään rentouttavalle vaihtoehdolle. Pikkaisen aloin pyöritellä mielessäni ajatusta, että ottaisikin hotellihuoneen vielä seuraavaksikin yöksi.. silloin ei tarvitsisi luovuttaa huonetta, mutta toisaalta tyhmää jäädä toiseksikin yöksi ihan vaan siksi, ettei tarvitse herätä aikaisin. Varsinkin kun oltiin ajateltu lähteä seuraavana päivänä jollekin minihäämatkalle.

Juhlapaikka

Meidän juhlapaikalla on jonkin verran majoitustilaa ja yksi vaihtoehto olisi ollut yöpyä siellä olevassa vanhassa tuulimyllyssä. Äiti suorastaan järkyttyi kun tyrmäsin sen vaihtoehdon. Vaikka kivaa olisi, ettei tarvitsisi lähteä pois ja voisi olla aamulla valmiiksi muiden siellä yöpyneiden kanssa naureskelemassa edelliselle päivälle.. On liian iso miinus se, ettei noissa nukkuma-aitoissa ole tietenkään omia kylppäreitä. Ja en kyllä halua juosta jonottamaan samoihin vessoihin ja suihkuihin kun kaikki muutkin. Ei jei, kyllä minä haluan yöpyä jossai paikassa, jossa saa olla, levätä ja peseytyä ihan rauhassa.

Tuttujen paikat

Yksi vaihtoehto olisi kysellä pääsisikö yöksi jollekin lähistöllä sijaitsevalle tuttujen omistamalle mökille tai vastaavalle. Periaatteessa erittäin hyvä vaihtoehto. Huonoa olisi vain se, että onko outoa mennä jonkun "vieraan" omaan paikkaan majoittumaan. Ja se, että miten sieltä pääsee pois, jos sinne hurauttaisi jollain taksilla? Täytyisi järkätä joku auto sinne valmiiksi... Hmm, en tiedä.

Oma mökki

Yksi vaihtoehto olisi ollut törsätä hotellirahat siihen, että oltaisiin hurautettu taksilla meidän mökille. Se olisi muuten todella hyvä vaihtoehto (koska voitaisiin jäädä sinne mielellämme vähän pidemmäksikin aikaa).. ainoa huono puoli tässä olisi vain se, ettei sieltä sitten hurautettaisi seuraavana aamuna siivoilemaan ja fiilistelemään eilistä juhlapaikalle, josta osa vieraista heräilee pikkuhiljaa myös.

Joten enpä tiedä. Suunnitelmat on ihan auki, enkä edes tiedä, että mihin suuntaan tätä hommaa lähtisi viemään... en kertakaikkiaan tiedä. Olisi niin helppoa, jos olisi joku tekijä joka rajaisi kaikki muutkin vaihtoehdot pois samalla tavalla kuin oman kodin sijainti rajaa ekan pois. Jos vaikka ei missään nimessä olisi rahaa hotelliin, tai ei olisi majoitustilaa juhlapaikalla tai tutuilla mökkejä missään lähimaillakaan. Muttakun on ja on ja on. Niin koita siinä sitten päättää mikä valitaan vaihtoehdoista, joista mikään ei ole oikein viimeisen päälle!

Mitkäs teidän suunnitelmat on?