Hääyö

Joudun vieläkin lykkäämään kutsupostausta, koska mulla on teknisiä kuvienlatausongelmia. Mutta ei se mitään... kirjoitellaan sillä välin jostain kuvattomasta! Nimittäin hääyöpaikasta. Tammikuussahan kirjoitin, että hääyön järkkääminen on seuraavaksi hoidettavien asioiden listalla ja niin vaan tässä ollaan edelleen vailla pienintäkään hajua missä sitä yönsä aikoo häiden jälkeen nukkua. Katsotaanko vähän vaihtoehtoja ja mun ajatuksia niistä?

Koti

Aina aiemmin olin ihan ehdottomasti tätä vastaan. En tiennyt mitään niin tylsää kuin viettää hääyö kotona. Nyt olen muuttanut mieleni sen suhteen.. yö omassa kodissa omien tavaroiden keskellä tuntuu erittäin hyvälle idealle. Ei tarvitsisi pakata kamoja ja raahata vaatteita ja meikinpoistoaineita sinne sun tänne. Mutta ongelma vaan on se, että meillä ei ole kotia siellä, missä häät on. Ennen kun olisi ollut, en olisi siellä halunnut yöpyä.. nyt kun ei ole niin haluaisin. Kyllä se on vaikeaa!

Hotelli

Hotelliyöpymisessä mun mielestä kaikista merkittävin huono puoli on huoneen luovutus. En missään nimessä maksaisi useita satoja euroja yöpyäkseni jossain upeassa hääyösviitissä (vaikka esimerkiksi Hotelli Yöpuu Jyväskylässä olisi muuten ihana), koska se olisi ihan hillitöntä rahanhukkaa, sillä me aijotaan kyllä tanssia vieraittemme kanssa aamuun asti, jos vaan yhtään sille tuntuu. Joten jos raahaudutaan hotellille joskus aamun puolella ja muutaman tunnin päästä pitäisi jo olla pakkaamassa kamoja ja luovuttamassa huonetta, niin ei se vaan tunnu mitenkään rentouttavalle vaihtoehdolle. Pikkaisen aloin pyöritellä mielessäni ajatusta, että ottaisikin hotellihuoneen vielä seuraavaksikin yöksi.. silloin ei tarvitsisi luovuttaa huonetta, mutta toisaalta tyhmää jäädä toiseksikin yöksi ihan vaan siksi, ettei tarvitse herätä aikaisin. Varsinkin kun oltiin ajateltu lähteä seuraavana päivänä jollekin minihäämatkalle.

Juhlapaikka

Meidän juhlapaikalla on jonkin verran majoitustilaa ja yksi vaihtoehto olisi ollut yöpyä siellä olevassa vanhassa tuulimyllyssä. Äiti suorastaan järkyttyi kun tyrmäsin sen vaihtoehdon. Vaikka kivaa olisi, ettei tarvitsisi lähteä pois ja voisi olla aamulla valmiiksi muiden siellä yöpyneiden kanssa naureskelemassa edelliselle päivälle.. On liian iso miinus se, ettei noissa nukkuma-aitoissa ole tietenkään omia kylppäreitä. Ja en kyllä halua juosta jonottamaan samoihin vessoihin ja suihkuihin kun kaikki muutkin. Ei jei, kyllä minä haluan yöpyä jossai paikassa, jossa saa olla, levätä ja peseytyä ihan rauhassa.

Tuttujen paikat

Yksi vaihtoehto olisi kysellä pääsisikö yöksi jollekin lähistöllä sijaitsevalle tuttujen omistamalle mökille tai vastaavalle. Periaatteessa erittäin hyvä vaihtoehto. Huonoa olisi vain se, että onko outoa mennä jonkun "vieraan" omaan paikkaan majoittumaan. Ja se, että miten sieltä pääsee pois, jos sinne hurauttaisi jollain taksilla? Täytyisi järkätä joku auto sinne valmiiksi... Hmm, en tiedä.

Oma mökki

Yksi vaihtoehto olisi ollut törsätä hotellirahat siihen, että oltaisiin hurautettu taksilla meidän mökille. Se olisi muuten todella hyvä vaihtoehto (koska voitaisiin jäädä sinne mielellämme vähän pidemmäksikin aikaa).. ainoa huono puoli tässä olisi vain se, ettei sieltä sitten hurautettaisi seuraavana aamuna siivoilemaan ja fiilistelemään eilistä juhlapaikalle, josta osa vieraista heräilee pikkuhiljaa myös.

Joten enpä tiedä. Suunnitelmat on ihan auki, enkä edes tiedä, että mihin suuntaan tätä hommaa lähtisi viemään... en kertakaikkiaan tiedä. Olisi niin helppoa, jos olisi joku tekijä joka rajaisi kaikki muutkin vaihtoehdot pois samalla tavalla kuin oman kodin sijainti rajaa ekan pois. Jos vaikka ei missään nimessä olisi rahaa hotelliin, tai ei olisi majoitustilaa juhlapaikalla tai tutuilla mökkejä missään lähimaillakaan. Muttakun on ja on ja on. Niin koita siinä sitten päättää mikä valitaan vaihtoehdoista, joista mikään ei ole oikein viimeisen päälle!

Mitkäs teidän suunnitelmat on?

16 Kommenttia

 1. Kannattaa ehdottomasti kysellä hotellista myöhäisestä huoneenluovutuksesta, se voi hyvinkin onnistua ja usein kuuluukin hääyöpaketteihin, jos hotelli sellaisia tarjoaa erikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki niin on, muttei hotelliin mentäessä missään nimessä otettaisi mitään hääyöpakettia. Niin kun sanoin tuntuu hassulle panostaa sellaiseen, jos aikoo juhlia piiitkään. Ja sitten taas ns. perushuoneisiin ei tuota myöhäistä luovutusta aina saa.

   Eikä se poista sitä ongelmaa, että heti pitää lähtiessään pakata kamat kasaan ja ottaa ihan koko omaisuutensa heti mukaan. Missään muualla ei olisi pakko pakata ja kantaa hääpukuja ja muuta heti poies.. :/

   Poista
 2. Useista hotelleista saa varattua myöhäisemmän luovutuksen, erityisesti hääparista kun on kyse. Meillä oli huoneen luovutus vasta klo 12 ja se oli ihan sopiva aika. Ja olihan siinä myös jotain spesiaalia saapua limolla hotellille hääparina valkoiset helmat hulmuten. Hotellihuone tuntui myös ihanan ylelliseltä päätökseltä hienolle juhlalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hääpareille monesti saa, koska ottavat yleensä jonkun paremman huoneen, mutta kaikkiin tavallisiin ei kyselyideni perusteella saa... ja lisäksi en ehkä koe sitä erityisen rentouttavaksi, että sitten ennen kahtatoista pitää heti pakata kaikki omat kamat kasaan, hääpuvut pusseihin ja olla jo raahaamassa omia kamppeitaan pois :/

   Vaikka uskon kyllä, että tossa on teille varmasti aika juhlava päätös on tuo ollut.. me ajateltiin liikkua taksilla - ei ihan niin tyylikästä :D

   Poista
 3. Varatkaa kahdeksi yöksi Omenahotelli tai Laajavuoren normi kylpyläpaketti ? Meillä meni hääyö perinteisesti että rankan päivän jälkeen kaaduimme nukkumaan omaan sänkyyn ja se romanttinen osuus sitten häämatkalla. Uni oli kaikkein tärkein! Tai järjestätte sen pakatun auton mökille ennen häitä ja sinne sitten taksilla. Uni tulee kyllä rankan päivän jälkeen missä vain :) <3♡<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tuollaiset on omatkin ajatukset, että juhlitaan vieraiden kanssa niin kauan kuin suinkin jaksetaan ja sitten vaan yöksi jonnekkin, missä saa hetken rauhassa levätä.. rauhassa ehtii nyhvätä ja romantisoida kahdestaan sitten koko loppuelämän sen jälkeenkin! :D

   Omppuun en kyllä suostu menemään (mun edellinen kokemus sieltä oli kaikkea muuta kuin miellyttävä).. tuo Laajavuoren Rantasipi on tosiaan tällä hetkellä ykkösvaihtoehto sille, että olisi hotellissa yötä. Siellä olisi ihan kiva olla se kaksikin yötä, kun altailla varmaasti viihtyisi sunnuntai-illan. Ainoa mitä siinä mietin on se, että lähdettäisiinkö sen jälkeen vielä minihäämatkalle.. oltiin ajateltu mennä jonnekin mökkimaisemiin :)

   Poista
 4. Meillä ei kans vähän aika sitten ollut vielä hääyöksi suunnitelmia, ehkä kotiin ajateltiin mennä ja meistä se oli oikein kiva ajatus. Matkallekin lähdetään kuitenkin parin päivän päästä häistä. Kaasot ja bestmanit taisivat yhdessä tuumailla, että eihän se käy ja varasivat meille kylpylästä yön! :D ihan uskomattoman mahtavia tyyppejä <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanat ystävät <3 itse asiassa munkin yksi kaasoista sanoi kerran, kun tätä pohdin, että jos halutaan niin voivathan he ostaa meille lahjaksi hotelliyön. Tosi kiva ajatus, mutta kun se ei ole kiinni vaan siitä maksamisesta.. oiskin niin helppoa, vaan en uskonut, että haluaisin yöpyä hotellissa edes ilmaiseksi! :D Mutta kyllä asiat järjestyy tavalla tai toisella :)

   Poista
 5. Ite oon ollut ihan samoilla linjoilla kuin säkin. Vegasissa törsättiin hyvähuoneiseen hotelliin - ihan turhaan. Olihan se kiva että tiesi olevan luksusta, mutta eipä se tunnelma tai tapahtumat yhtään sen vähemmäksi olisi jäänyt normaalissakaan huoneessa. Tosiaan kaksi yötä putkeen kun olisi niin siinä ehtisi ottaa huoneestakin jo vähän enempi irti. :)

  Me lopulta päädyttiin yöpymään juhlapaikalla vieraidemme kanssa, jaetun kylppärin kanssa. Todettiin että hääyöhehkutukset ovat ihan potaskaa, kyllä niitä öitä ehtii viettämään yhdessä! Se oli lopulta erittäin kivaa heräillä toisten kanssa ja naureskella eiliselle ja jakaa tuntemuksia. Ja nähdä niitä vieraita uudestaan, mikä joidenkin kohdalla on aika harvinaista herkkua. :) Ja "häähulluna" on tietysti mukavaa kuunnella kuinka ihmiset höpöttävät tuoreeltaan häistä ja kehuvat kaikkea maasta taivaisiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosi samoilla linjoilla kyllä mennään! :) Tällä hetkellä luulen, että me ollaan päätymässä ratkaisuun, jossa otetaan kahdeksi yöksi huone kylpylähotellista, joka sijaitsee lähempänä juhlapaikkaa kuin mikään muu hotelli. Sillä tavalla on helppoa sunnuntaiaamuna herätessä hipsiä juhlapaikalle fiilistelemään (ja siivoilemaan) siellä yöpyneiden vieraiden kanssa ja sitten sen jälkeen takaisin köllöttämään, syöpöttelemään ja altaisiin uiskentelemaan hotellille :)

   Joo niinpä! Sama täällä, että en kyllä haluaisi missata sitä kuinka ihmiset kehuvat eilistä ja fiilistelevät sitä kuinka hauskaa (toivottavasti!!) oli!! :D

   Poista
 6. Me varattiin Sokos Hotel Solo Paviljongista huone hääyöksi. Ihan normaali kahden hengen huone parisängyllä ja saatiin siihen hääpaketti mukaan. Hääpakettiin kuuluu kuohuviini, suklaata ja taisi olla jotain muutakin hemmottelua vielä. Hinta jäi pitkälti alle 200 e ja saatiin vielä valita otetaanko huone suihkulla vai ammeella. Me kyllä otettiin hääpoppoolle kiintiö samasta hotellista, kun haluttiin väkeä saman katon alle :) Ja Paviljonki varattiin puhtaasti aamupalan perusteella, siellä on nimittäin ainakin omiin kokemuksiini pohjautuen Jyväskylän paras hotelliaamiainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah voin niin samaistua sun tunteisiin Paviljongin aamupalaa kohtaan! Kun vielä asuttiin Jyväskylässä, asuttiin Lutakossa ja tuli kyllä aina säännöllisin väliajoin hotellin valmistumisen jälkeen suunnattua sinne sunnuntaiaamun aamupalalle. Niin ihana valikoima ja hyvistä raaka-aineista, nam <3

   Ja juuri siitä syystä oonkin suositellut tota hotellia meidän vieraille, jotka on miettineet, että mihin hotelliin sitä majoittuisi :) Kuulostaa kyllä hyvälle teidänkin kokemukset! Mutta me tosiaan taidetaan päätyä menemään pariksi yöksi Laajavuoren kylpylään :)

   Poista
 7. Me ajateltiin mennä mun vanhempien mökille. Sinne ajaa juhlapaikalta noin puoli tuntia.
  Viedään oma auto sinne jo valmiiksi, niin päästään sieltä sitten sunnuntaina pois.
  Ongelma on siinä. että jos kemut venyy, niin ei me ehditä sinne mökille, kun pitäisi juhlapaikkakin siivota...

  Toinen vaihtoehto on siivota heti juhlien jälkeen ja mennä sitten mökille... Hmm, pitää miettiä..
  Tässä pikkukylässä ei ole niin hienoa hotellia, että sinne menisin hääyötäni viettämään, enkä viitsi lähteä Tampereelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa hyvälle! :) Saisitteko jotkut apujoukot hoitamaan siivouksen? Me ainakin tehtiin niin niissä häissä, joissa olin äskettäin kaasona, että lähetettiin hääpari viettämään hääyötä ja me jäätiin toki juhlimaan loppuun asti ja sitten hoidettiin myöhään vielä siivoaminen alta pois :) Ei se meille ainakaan ollut ongelma, kun meitä oli kolme kaasoa miehineen ja morsiamen vanhemmatkin olivat vielä messissä :)

   Poista
 8. Me ollaan varattu hotellihuone kahdeksi yöksi. Meille tuo tosin olikin helpompi päätös kuin teille, kun meillä ei myöskään ole omaa kotia hääjuhlapaikkakunnalla, vanhempien tai muiden sukulaisten nurkkiin ei huvita mennä hääyötä viettämään, mutta myöskään juhlapaikalla ei voi yöpyä eikä omaa mökkiäkään lähettyviltä löydy. Ihan samaa mietittiin vaan mekin tuon hotellin kanssa, että onko järkeä maksaa itseään kipeäksi muutaman tunnin majoituksesta (mekin kun aiotaan juhlia aamun pikkutunneille asti), mutta tuo kahden yön yöpyminen ratkaisi senkin ongelman :) Kiva, että löysitte hääyöllenne kivan paikan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut todella samanlaiset ajatukset meillä hääyöpaikan suhteen! Tämä kahden yön taktiikka tuntuu kyllä tosi hyvälle idealle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!