Otetaanpas himpun verran takaisin ja kirjoitellaan kutsuista vasta huomenna - nyt nimittäin piiitkästä aikaa perinneperjantaita, wuhuu! Mun perinneperjantait taitaa toistaa aikalailla samaa kaavaa, mutta nyt vaan on niin, että tämäkin on yksi mun suosikkiperinteistä, joten en jättäisi väliin mistään hinnasta.

Tämä on ehkä mun suosikkijuttuja osin siksi, että olen sen verran kilpailuhenkinen. Kukapa ei haluaisi voittaa? Ja vieläpä voittaa naimaonnea? Kyllä minä ainakin haluan! Ja niin on kyllä tullut tehtyäkin. Kimppuja on nimittäin tullut saatua kiinni kolme kappaletta. Okei, yhtä niistä ei ehkä lasketa, kun häät oli sen verran pienet, että olin ainoa naimaton nainen koko vierasjoukossa. Joten kyllä - sain kimpun napattua. Mutta sen kerran lisäksi olen napannut kimpun kaksi kertaa ihan oikeastikin. Pari viikkoa sitten kaasona ollessani kimppu meni sivusuun (syytän mun huonoa nilkkaa, hyvä etten maahan kaatunut sen kanssa), mutta ei harmittanut, koska sen kimpun nappasi koko muusta poppoosta juurikin se naimaton nainen, jolla on häät vielä ennen mua. Ja ei harmittanut tietysti siksikään, että seuraavana viikonloppuna otin vahingon takaisin. Huh, vähän kyllä jännitti, että jäädäänkö kokonaan paitsi naimaonnesta! Onneksi ei!

Kimpunheitto

Kimpun ja sukkanauhan heittämiset on oikeasti mun suosikkeja siksi, että niitä on ihan huikeaa seurata. Parasta se on silloin, jos nappaamassa on porukka, joka oikeasti taistelee voitosta. Kunnon syöksyminen ja kurkottaminen ja villi tuulettaminen jotenkin niin hauskaa seurattavaa. Munkin kuvakansioista löytyy muutamia mielettömän hauskoja kuvia kyseisistä tilanteista.. niissä on kuitenkin niin paljon muitakin ihmisiä, etten viitsi blogiin laittaa.

Tämä ohjelmanumero on tylsä ainoastaan silloin, jos ketään ei kiinnosta kimppua tai sukkanauhaa napata. En kyllä muista nähneeni sellaista missään häissä, joissa olen ollut.. mutta videoita olen nähnyt, joissa esimerkiksi sukkanauha putoaa maahan, ja joku vaivaantuneena sen siitä poimii kun kukaan muukaan ei oikein tee elettäkään sitä nostaakseen.

Mutta nyt kun oma kimpunnappausura on päätetty voittoon, voin eläköityä hyvillä mielin ja keskittyä vain oman heittokäteni treenaamiseen. Mitenhän sitä osuisi mahdollisimman keskelle kiinniottajien laumaa, jotta saisi mahdollisimman hyvän kamppailun aikaan? Onko vinkkejä? Löytyykö joukosta muita kimppuja napanneita? Entä heitetäänkö teillä kimppua ja sukkanauhaa?