Musiikkia

Nyt alkaisi olla jo korkea aika työstää ihan tosissaan soittolistoja hääpäivää varten. Niitähän nimitätin tarvitaan aikamoinen määrä... tai no, eihän niitä tietenkään niin montaa tarvitsisi, mutta me nyt satutaan haluamaan. Onneksi jotain ajatuksia on jo näidenkin suhteen. Joitain listoja on jo perustettu ja aina silloin tällöin kun on todettu, että tää biisi sopisi hyvin sille listalle niin on se kirjoitettu ylös. 

Ennen mitään varsinaisia soittolistoja ajattelin kuitenkin tehdä soittolistalistan. Eli kuinka monta soittolistaa pitää tehdä ja millaista asioita niitä listoja kootessa pitää ottaa huomioon. Tässäpä nämä:

HÄÄAAMUN SOITTOLISTA
 • meidän biisejä - sellaisia, joista tulee hyviä muistoja tai muuten hyvä fiilis
 • reippaampaa & rauhallisempaa sekaisin
 • molemmat kuuntelevat aamun valmistautumisissa samaa listaa
 • itkuriski - uskaltaako laittaa sellaisia biisejä, jotka saa aina itkemään? Meikin laittaja varmaan arvostaisi, jos vollotan koko ajan kesken meikin kun tulee niin liikkistä musaa...

RUOKAILUN TAUSTAMUSAA
 • ruokailun ajaksi (ja miksei muulloinkin) olisi mukava laittaa taustamusiikkia päätaloon
 • ei kannata käyttää valtavasti aikaa miettimiseen, koska luultavasti puheensorina peittää
 • jotain hissimusiikin ja hyvien biisien väliltä, ei liian kovaa jumputusta!
 • täytyy muistaa järjestää, että joku hiljentää tämän musan aina pois, jos tapahtuu jotain, mitä ihmisten olisi hyvä kuulla

BAARIPUOLEN TAUSTAMUSAA
 • luultavasti järjestetään paikat niin, että bändi soittaa eri tilassa kuin missä meidän "baari" ja "jatkopaikka" on.. on kuitenkin oletettavaa, että varsinkin bändin tauoilla porukka käy hakemassa juotavaa baarinkin puolelta, joten olisi kiva, että sielläkin soisi jotain suhteellisen menevää taustamusaa, ettei bändin meiningistä joudu siirtymään täyteen hiljaisuuteen
 • musa saisi olla menevää, mutta pitää muistaa, ettei laiteta soimaan liian kovalle, ettei porukalle tule houkutusta jäädä kesken bändin "jatkopaikalle" jammailemaan...
 • kenties sama soittolista kuin bändin tauoille? 

BÄNDIN TAUKOMUSA
 • bändi soittaa kolme settiä, joten väliin tulee ainakin kaksi taukoa
 • täytyy selvittää, laittaako bändi tauon ajaksi musaa soimaan (jotkut tekevät niin) vai järkätäänkö itse
 • saisi olla bilemusaa, joten halukkaat voi pistää jalalla koreasti tauonkin aikana!

JATKOMUSAT
 • bändin lopetettua siirrytään baarin puolelle jatkoille, jossa musaa saa pauhata ja tanssit jatkua vaikka aamuun asti
 • tälle listalle täytyy kerätä ainoastaan kaikista kovimmat biisit, sellaiset kliseisetkin biisit, jotka on mahdollisimman monelle tuttuja ja vetää paljon porukkaa tanssilattialle
 • täytyy muistaa huomioida myös ei-suomalaiset vieraat, joten tasapainoa kaivataan kansainvälisten hittien ja suomihittien välille!
 • mehän on jo vähän niinkuin sovittu, että tämä lista alkaa Daruden Sandstromilla.. ja joukossa tulee ainakin olemaan Robinin Parasta just nyt, että hyvät häävieraamme - jos ei vielä ole tämän biisin sanat hallussa niin suosittelen aloittamaan tehokuuntelun jo nyt!

ILLAN VIIMEISET HITAAT
 • pitää päättää mikä on viimeinen biisi, johon meidän oma iltamme päätetään (ei siis välttämättä oikeasti hidas)
 • tämän jälkeen vielä jatkomusat päälle, jotta jos (ja toivottavasti kun) joku vielä jaksaa meitäkin pidempään niin bileet jatkukoon
 • ei kuitenkaan mitään aikataulua tälle, me lähdetään sitten kun sille tuntuu. Ennenmmin myöhemmin kuin ennemmin!
Huh, kyllähän siinä aika paljon mietittäviä listoja on... onneksi hyviä ajatuksia kuitenkin vielä on. Ja ajateltiin antaa myös vieraille mahdollisuus toivoa biisejä jatkolistalle. Kuten täälläkin on jo aiemmin tullut sanottua, en voi sietää sitä, että kesken hyvän biisin joku päättää laittaa yhden hyvän tulemaan ja katkaisee kesken parhaillaan soivan kappaleen. Joten musavehkeet on lukkojen takan ja biisiä ei vaihda kukaan. Piste. Mutta toivomalla etukäteen saa oman suosikin listalle mukaan.. sitten kannattaa vaan olla kärppänä koko ajan tanssilattialla, ettei oma suosikki vaan sujahda ohi sillä välin, kun on itse jossain muualla!

8 Kommenttia

 1. Outs, enpä ollut tätä soittolistamäärää tajunnutkaan! Onneksi suvussa on vain yksi nimeltä mainitsematon miespuolinen henkilö, jolle voi tehdä tiukkaa nuo lukitut musavehkeet tai listat!
  Jos haluaa päästä eroon "BAARIPUOLEN TAUSTAMUSAA" -listasta, niin se on helppo järkätä. Orkesteritanssipaikkaan pikkubaari (siellä on jääkaapit sun muut vehkeet), myös kahvivehkeillä ja limuilla varustettuna, niin kenenkään ei tarttisi lähteä pois (siinä on aina just se vaara, että jää sille tielle...). Kannatetaan...
  Ehkä parhaat itkubiisit voi jättää aamusta pois, ainakin siinä vaiheessa kun meikataan. Okei, ennen sitä soikoon ne ja sitten hilpeämpää! Olet oikeassa myös ruokailun taustamusasta; pulinaa toivottavasti ja luultavasti piisaa, joten musa ei niiiiin tärkeässä roolissa. Toivottavasti hyviä jatkomusa-biisi ehdotuksia otetaan vastaan, heh!
  Miettikää vielä, haluatteko jonkun tietyn, ihanan biisin säestämään hääparin saapumista hääpaikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä me aateltiin sinnekin minibaari järkätä, mutta kyllähän siellä ihan oikeassa baarissakin halutaan pitää "hanat auki", joten kyllä siellä jotain pientä kivaa taustamusaa saisi olla.. ettei ole ihan niin kolkkoa! :)

   Ehdotuksia otetaan kyllä vastaan, mutta pidätämme oikeuden karsia toiveista kamalimmat pois joukosta :P Hehe!

   Sitä on kyllä mietitty, mutta ei ehkä ole sen vaivan arvoista, että alkaa pihalle jotain äänentoistoa järjestämään...

   Poista
 2. meillä rakennettiin biisilistat bändin biiseistä ja heidän valmiilta biisilistalta saatiin aika helposti koottua kaikki suosikit niin jo oli soittoajat täynnä... :) ekan kolme varttia soittavat tanssimusiikkia ja loppua kohti jo kevyttä suomimusiikkia..sitten pitävät tunnin tauon, johon ei tule musiikkia, koska sisältää niin paljon ohjelmaa.. toisen setin soittavat suomi iskelmää/finnhitsejä/popia ja loppua kohti menevämpää.. sitten iltapalan aika, jonka jälkeen jatkuu menevällä musalla loppu ilta..ehkä välissä "vanhemmille" tanssimusiikkiakin :) Näin meillä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mekin bändin biisit löydetään oikein hyvin heidän valikoimasta - tai oikeastaan tehdään vieläpä niin, että sanotaan heidän repertuaarista vaan inhokkimme, joita ei haluta kuulla ja muuten vapaat kädet! Mutta tosiaan tuo bändin biisilistojen rakentaminen onkin sitten jo ihan oma juttunsa, nyt kajosinkin vasta niihin, mitkä me itse rakennetaam ja soitetaan kokonaan :) Aika samalla tavalla kyllä kuin teilläkin!

   Poista
 3. Itsekin mietin kovasti noita musiikkeja. Vaikeaa kun pitäsisi olla jokaiselle jotakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Harmi, jos onnistuu tekemään sellaiset listat, että jonkun mielestä joukkoon ei mahtunut yhtään hyvää...

   Poista
 4. Täälläkin on viimepäivinä koottu, tai oikeastaan karsittu, soittolistoja. Sain yhden listan lyhennettyä 37 tunnista 15 tuntiin XD Vielä riittää siis hommaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, herranjesta :D Onhan tossakin urakkaa, mutta ihan positiivinen ongelma onneksi.. ainakin on hyvää musaa tulossa!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!