Hyvää tiistaita kaikille! Täällä Turussa päivä on ainakin tosi harmaa ja taivaaltakin näyttää jotain rähmää satavan. Mutta ei anneta sen haitata, vaan kirjoitellaan energisistä ja energiaa tuovista jutuista. Nimittäin liikuntajutuista.

Vuosi sitten vuodenvaihteessa suunniteltiin tyttökavereiden kanssa, että lähdettäisiin yhdessä johonkin juoksutapahtumaan juoksemaan puolimaraton. Vaikkei konkreettisia suunnitelmia ollutkaan, halusin alkaa omalta osaltani valmistautumaan kyseiseen haasteeseen ja aloin lenkkeilemään säännöllisesti. Mutta sitten tuli kesä ja kiireet. Lenkit harveni ja loppukesästä todettiin, ettei me millekään puolikkaalle päästä. Joten lenkit jäi satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Talven tullessa jäi ne satunnaisetkin lenkit, ja kaikki liikunta siirtyi sisätiloihin.

Heia2

Sisäliikuntakaan ei sinäänsä ole huonoa, mutta nyt alan tietoisesti siirtämään urheilujani myös ulkoilmaan. Ihan vaan siitä syystä, että olen huomannut, että kuntosalin sisäilmassa urheilemisesta ei tule ollenkaan niin raikas olo kuin ulkona sporttailemisesta. Kärsin aika paljon päänsäryistä, joita kovan ilmanvaihdon alla huhkiminen ei ainakaan tunnu parantavan. Siispä nyt on luvassa paluu  säännöllisten lenkkien ja säännöllinen raitiin ilman pariin!

Viime viikon puolivälissä huomasin kaipuuni lenkkipoluille, joten tein päätöksen - maaliskuun alusta alkaen siirrän kolme tuntia liikuntaa viikossa ulos. Kolme tunnin lenkkiä, kuusi puolen tunnin tai ihan miten vaan sen haluankin jakaa. Mutta vähintään kolme tuntia liikuntaa viikossa ulkoilmassa. Niiden lisäksi voin toki käydä jumpassa ja salilla kahvakuulailemassa edelleen. Mutta ulkoilen myös, enkä vain polje kuntopyörää tai tarvo crosstrainerilla.

Mikäpä sen parempi motivaattori kuin julkinen lupaus? Hah. Joten täällä saadaan seurailla pysyykö mun lupaus. Lupaan päivitellä fiiliksiäni lenkkipoluille (ja sään armoille) palaamisesta. Tein muuten myös päätöksen lisätä taas venyttelyä. Jotenkin sekin aina jää, vaikka siitä tykkäänkin. Joten ulkoiluiden lisäksi luvassa on vähintään kolmena päivänä vähintään puolen tunnin venyt. Eikä sekään ole oikeasti edes riittävästi. Mutta jospa noilla päästäisiin alkuun mun kadonneen liikkuvuuden metsästämisessä. No okei, kyllä pääsen edelleen spagaan, mutta jospa parin kuukauden päästä pääsisin siihen vähän mukavammin?

Heia

Vaikka mun lenkkeilykauden piti alkaa vasta maaliskuussa, otin mää vähän esimakua jo viime viikolla. Mahtui sinne joukkoon vähän sitä kuntopyörääkin, mutta testasinpahan vähän, etten ainakaan ole tullut allergiseksi raittiille ilmalle. En ollut, päin vastoin.

Onko muita, jotka keväinen keli on vetänyt taas lenkkipoluille? Tai sellaisia sissejä, jotka jaksavat hölkätä talvet läpeensä? Nostan teille hattua!