Kotikutoinen Cake Tasting

Jos ei joku vielä tiennyt, niin mullahan on edelleen voimissaan hullu haaveeni tehdä hääkakku itse. Tai ei se ole enää mikään pelkkä haave vaan ihan totta se on. Äiti on vuokrannut jo kakkutelineen ja vatut on kerätty pakkaseen ja kaikki muukin etenee. Pieniä päätöksiä kakun suhteen on kuitenkin vielä tekemättä - nimittäin ulkomuoto ja täyte. Ei siis juuri mitään, vai kuinka?

On meillä oikeasti niistäkin jo oikein hyvä haju, mutta sain idean, että pidetään mun synttäreiden varjolla pienet kotikutoiset kakkumaistajaiset. Vaikken itse mikään suuri kakkufani olekaan (paitsi leipomisen suhteen olen) täytyyhän sitä synttäreiden kunniaksi joka vuosi kakku pyöräyttää. Joten miksipä ei löisi kahta kärpästä yhdellä iskulla ja löisi samalla lukkoon hääkaun sisukset ja ulkokuoret.

Kakkumaistelut_2
1 - 2

Alkuperäinen suunnitelma oli täyttää kakku valkosuklaa-mascarponevaahdolla ja vadelmilla. Se on ihan mielettömän hyvää! Parasta kakkua, jota oon ikinä syönyt. Mutta viime syksynä leivoin kerran myös suklaa-mascarpone-vadelmakakkua. Ja sekin oli kuulemma hyvää! Itse en sitä päässyt maistelemaan. Joten nyt pitäisi tehdä päätös mennäänkö vaaleaan vai tummaan suuntaan. Ja pidetäänkö alkuperäinen päämme siinä, että kakkupohja saisi olla suklainen.

Ulkomuodon suhteen olin alkuun varma siitä, että tekisin rustiikkisen, simppelin ja valkopintaisen kakun, joka koristellaan runsaalla määrällä sokerimassakukkia (näissä kuvissa mielestäni oikeita). Kunnes sitten törmäsin ensimmäistä kertaa liukuvärikakkuun ja rakastuin. Siis niin ihanan näköisiä! Niittenkin päälle voisi laittaa muutaman sokerimassakukan, ainakin valkoisena, jos ei muuten. Mutta tässäkin päätöksessä kakkutestit saavat luvan auttaa - jos toinen tyyli osoittautuu jotenkin vaikeaksi saada hyväksi, niin hylkään sitten sen ja valkkaan mieluummin sen "helpomman" ja alennan hermoromahduksen riskiä merkittävästi.

Kakkumaistelut_1
1 - 2

Mun synttärit on oikeasti lauantaina, mutta synttäri/hääkakkuiltamat siirtyvät vähän eteenpäin. Ensinnäkin siksi, että Joni on lauantaina reissussa (ja mun piti olla koko viikonloppu töissä, mutta olenkin koko viikonlopun saikulla). Ja toisekseen siksi, että ehkä ensi kuun puolella tuntuu vähän mukavammalle käyttää rahaa leivontatarvikkeisiin.. tälle viikolle nimittäin sattui auton tän astisen elinkaaren isoin määräaikaishuolto. Enough said, varmaankin?

Oon muuten ollut muutaman viikon ihan rappiolla polttarikalenterin suhteen. Anelen armoa tytöt! Mulla on päivät niin sekaisin, etten muistanut edes avata luukkua maanantaina! Ja edellisen viikon tehtäväkin oli vielä suorittamatta. Kun totesin blogiin, että saan varmaan valita mitä mittoja toimitan sain WhatsAppissa tarkennuksen, että "perus tissin pituuksia". Naurattaa vieläkin. Mutta nyt on tissin pituudet mitattu ja tän viikon luukusta avautui "Onnea" -teksti kera kukkasten. Ja kuvan toimitin WhatsAppilla kaasoille... tosin vasta tänään kehotuksen jälkeen. Hups. Lupaan skarpata!

Ps. Huomasittehan hiljaisuuden jälkeen sen lupailemani postauksen sulhasen vaatteista? Se näki päivänvalon vihdoin eilen!

12 Kommenttia

  1. Ihania inspiraatiokuvia! Samanlaisia kakkuja olen itsekin koko vuoden himoinnut, mutta näyttää siltä, ettei kondiittorit sitä sellaisenaan pysty toteuttamaan. Oli kyllä hieman outoa, kuinka harvat oikeasti tekevät esim. sokerimassakukkia puhumattakaan kerroskakuista... Olen monesti miettinyt itsekin, että itse tekemällä ainakin saisin siitä juuri sellaisen kuin haluan. Mutta hermot siinä varmasti menisi ainakin meikäläisellä, kun leipomiset eivät oikein tahdo onnistua joka kerta. Saa nähdä miten meidän kakun lopulta käy :) Todella innoissani jään seuraamaan millainen teidän kakusta tulee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa, ompa jännä! Kyllähän sokerimassakukat on työläitä tehdä, mutta luulisi, että tehtäisiin, jos asiakas sellaisesta työstä haluaa maksaa? Mutta tosiaan kerroskakkua en halua itsekään... ne menee niin kamalan näköisiksi leikatessa! Mutta lähes kaikki ihanat inspiraatiokuvat löytyy juuri sellaisessa muodossa :)

      Ei sulla sattuisi olemaan lähipiirissä ketään taitavaa leipuria, jonka saisit houkuteltua leivontahommiin? :) Mullakin kyllä tulee melkein aina mutkia matkaan, mutta toistaiseksi aina oon saanut lopulta ihan kelpoisan lopputuloksen. Ja nytkin koitan asennoitua siihen, että pienet virheetkään ei haittaa :) Kiva kuulla, innoissani olen minäkin!

      Poista
  2. Hermoromahdusta ei oteta vastaan, joten kannatan tuota maistajais-synttäriä! Ja opettele delegoimaan, sillä kakun viimeistelyä et ehdi itse ko. aamuna tehdä, vaikka edellisenä päivänä melkein valmiiksi kaiken saisikin. Seuraava projekti voisi olla myös sopivan kokoisten kakkuvuokien tsekkaus! Ja onhan sekin alulla, sillä suvun iso vuoka odottaa jo täällä.
    Blogiasi on niin mukava lueskella, että maanantaisin odottaa innolla polttarikalenteripäivitystä, perjantaisin perinnejuttua ja muina viitenä päivänä muita mukavia tarinoitasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin noin! :) Ja juu, kyllä viime silaukset on luovutettava jollekin muulle, kun itse en ajatellut enää hääpäivänä kyökissä pyöriä. Tai eihän ne viime silaukset ole muuta kuin sokerimassakoristeiden asettelu, mutta kuitenkin :)

      Joo niin voisi. Ja mulla on tosiaan yksi sellainen pieni. Ylimmän kerroksen kakkuun sopiva! :)

      Hehe, ei paineita ollenkaan! Minä kirjoittelen parhaani mukaan kun sekä aikaa, että inspiraatiota riittää... :D

      Poista
  3. Noi kuvien kakut näyttää niin kauniilta ja herkullisilta :P <3 Kun ne on hieman kotikutoisen näköisiä, eikä yltiö-sliipattuja, voisi kuvitella, että kotileipuriltakin onnistuu hienosti. Mä annan peukkua sille, että teet kakut itse. (: Uskon, että sitä osaavat kaikki vieraatkin arvostaa, vaikkei sitten tuliskaan ihan täydellistä. Suklaapohjainen kakku valkosuklaa-mascarpone-vadelmatäytteellä kuulostaa unelmalta <3 I'd go for that!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just näin! Siks alun alkaenkin silmäilin vaan sellaisia, joissa ei ole tolkuttomasti pieniä pursotusyksityiskohtia tai muuta vastaavaa :) Ja tollainen kerma/kreemipäällinen oli valinta siksi, että se on meidän mielestä paremman makuinen kuin kokonaan massalla päällystetty kakku!

      Voi toivon kovasti, että osaavat! Kiitos ihana Emilia! Ja niinpä - eikö kuulosta aikas herkulle? Ei paljon parantamisen varaa voi siinä olla :D

      Poista
  4. Hei jee joku muukin suunnittelee tekevänsä kakun itse! :D Iso peukku tälle ja paljon tsemppiä harjoitteluun! Mua kiinnostais myös tuollaiset simppelit valkopohjaiset kakut. Tai sitten vois mennä sieltä mistä aita on matalin ja tehdä naked caken ja laittaa sen päälle syötäviä oikeita kukkia, vaikkapa orvokkeja.

    Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten sun kakkuharjoittelu etenee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ihan samat sanat sulle - jee joku muukin suunnittelee tekevänsä kakun itse! :D Oon nimittäin lähinnä saanut "ootsää ihan varma?!" -henkisiä reaktioita, kun oon tästä mun suunnitelmasta kertonut...

      Ja siis ihan oikeasti - ei ollenkaan hullumpi idea! Mää oon katsellut kanssa noita nakukakkuja ja ne on jotenkin ihanan näköisiä. Rustiikkisia ja jotenkin raikkaita mun mielestä :) Ja päälle just jotain syötäviä kukkia tai tuoreita marjoja iso kasa. Tulis kyllä ihan varmasti upea ihan ilman vaikeaa yksityiskohtaista nyperrystäkin :)

      Kiva kuulla - toivotaan, että meillä molemmilla sujuu mallikkaasti! :D

      Poista
    2. Joo mullekin on tullut näitä epäileviä katseita kun oon ilmoittanut tekeväni kakun itse.. :D Nyt pitää vaan meidän molempien todistaa niille että turhaan epäilevät!

      Poista
    3. Todellakin, näin me tehdään! :)

      Poista
  5. Joo ja jos maistiaisraatilaisia kaipaat, niin luulen, että niistä ei ole pulaa. Namskis! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! :) Raadin kanssa voisi kyllä järjestää oikein kunnon maistajaiset! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!