#KEHUKUMPPANIA

Sain Kataja Parisuhdekeskus ry:ltä sähköpostia, jossa minut haastettiin ottamaan osaa Kehu Kumppnia -kamppikseen. Sitä kuvailtiin näin: "Kampanjan tarkoituksena onkannustaa sanomaan ääneen oman parisuhteen ja kumppanin hyviä, rakkaita ja ihanimpia ominaisuuksia. Se, mihin keskitymme, kasvaa. Parisuhteesta puhutaan liian usein valittaen ja epäkohtia etsien. Kyllä, parisuhteen ongelmat ja ärsytykset ovat totta. Mutta aivan yhtä totta ovat myös sen läheisyys, ilo, turva, arvostus ja kipinä! Koska ihmisellä on usein taipumus muistaa ja nähdä ympärillään helpommin vikoja kuin hyvinvointia, täytyy hyvästä muistaa puhua ääneen."

Viestissä heitettiin ilmoille myös ajatus siitä, että jos minä en kehu kumppaniani niin kuka sitten kehuu? Ja jos en minä tee sitä nyt niin milloin sitten? Joten minä ajattelin kehua omaa kumppaniani. Tässä ja nyt. Ei se ole mulle ollenkaan vaikea homma. Tai uuttakaan. Minä kehun Jonia varmaan joka päivä. Kehun ja sanon olevani ylpeä. Ja ihan oikeasti olenkin!

kehukumppaniasi

Mutta tässä luvassa kuusi kehua minun kumppanilleni.

1. Oot söpö! Tosi söpö ja tosi komea. Silloinkin kun oot kaikista homssuisimmillaas niin näytät aina hyvälle. Sulla on ihana hymy, ihanat siniset silmät ja aina kun sua katsoo niin tulee hyvälle tuulelle.

2. Suhun voi aina luottaa ja oot aina mun puolella! Ja kun sanon aina, niin myös tarkoiotan, että ihan aina. Mää tiedän sen, että mitä ikinä tarviinkaan ja missä ikinä sitä tarviinkaan niin teet kaikkes auttaakses mua. Et myöskään ikinä suutu turhasta. Etkä hermostu, vaikka mulla ois mikä. Eikä sun kanssa tarvii ikinä pelätä. Ja se on parasta se.

3. Kohtelet kaikkia muitakin hyvin! Oot ihan huippu tyyppi myös kaikille muille ihmisille ja otuksille. Oot kohtelias ja reilu - ihan kaikille. Tykkäät lapsista, tykkäät eläimistä ja oot aina valmis auttamaan kaikkia, jotka sun apua tarvitsee.

4. Oot hauskin! Sulla on aina ihan sikahauskoja puujalkoja. Ja minähän tykkään hyvistä puujalkavitseistä, joten saat mut aina nauramaan. Sun huonotkin jutut on melkein aina hauskoja! Ja sun kanssa voi aina hassutella, tehä outoja tempauksia ja ottaa yhteiskuvia ilveksinä. Ja karhuina!

5. Oot superahkera! Mää oon ihan superylpeä siitä, miten ahkera oot ja miten paljon jaksat puurtaa. Minä jos joku tiedän, miten paljon sää teet töitä kaikkien sun velvollisuuksien eteen ja oon susta siks oikeast tosi ylpeä. Ja koitan aina muistaa siitä kehuakin!

6. Teet parasta makaronilaatikkoa ja pinkkiä prinsessakakkua! Vaikka mulla on yleensä vastuu meidän ruokahuollosta ja leipomuksistakin, niin sää oot kyllä meistä paljon parempi makaroonilaatikon teossa ja mun lempikakku koko maailmassa on se vadelmakermakakku, jonka oot parikin kertaa tehnyt mulle synttärikakuksi. Ja oon ylpeä myös siitä, kuinka hienosti sen kakun päälle oot aina pursottanut prinsessan kruunun tähtityllalla!

kehukumppaniasi2

Mistä sinä kehuisit kumppaniasi? Kehu kommenttiboksissa, omassa blogissa tai missä vaan somessa. Tai paras mahdollinen - kehu ihan kasvokkain. Mutta hei - jos teet niin jossain somessa, muista käyttää tägiä #kehukumppania! Ja jos haluat niin käy ihmeessä Kataja Parisuhdekeskuksen nettisivuilla - siellä on paljon parisuhdeasiaa, joista voi olla hyötyä just sulle tai jollekin sun lähellä.

7 Kommenttia

 1. Hei ihanaa! (: Mulla on koko suhteen ajan ollut jotenkin tosi luontevaa kehua Tommia, sekä hänelle itselleen että muille ja olen pariin kertaan miettinyt että onko jo liian lällyä ja onko kohteliasta ylistää kumppiania niin paljoa, mutta helkutti! Jos joku rakastaa mua niin ehdoitta niin tottakai ansaitsee tulla kehutuksi (: Olkoon sitten lällyä tai ei, aion siis tehdä sitä jatkossakin.

  Tommi on fiksu ja ottaa muut ihmiset hyvin huomioon, pystyy tarvittaessa esiintymään todella asiallisesti ja toisaalta heittäytymään mun kanssa esimerkiksi hankeen lumienkeleitä tekemään :D Tommin rauhallisuus tasapainottaa sopivasti mun ailahtelevaa luonnetta, mutta räiskyy tarvittaessa itsekin joten yhdessä on harvoin tylsää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, tulinpa Mammi sun kommentista hyvälle mielelle :) Mulla on ihan samat fiilikset, että välillä tuntuu tosi lällylle ja nolohkollekin kehua omaa rakasta niin vuolaasti. Mutta hemmetti sentään - mää oon siitä hurjan ylpeä, niin miksi ihmeessä sitä ei saisi sanoa? Miksi kaikki positiivinen pitäisi aina piilottaa jonnekkin? Jolla onni on, se onnnen kätkeköön ei todellakaan mee mun ymmärrykseen. Ihana kuulla, että sää oot samaa mieltä, että kehut kerran syytäkin kehua on! :)

   Ihanasti sanottu Tommista myös! Mun mielest ihmisestä kertoo tosi paljon se, miten puhuu muista ihmisistä. Jotenkin tulee vaan hyvä mieli lukea, kun kirjoitit Tommista niin kivasti! :)

   Poista
 2. Selvästikin tuon tyypin kanssa kannattaa mennä naimisiin! Olisi kiva kuulla vastapainoksi, miten sinua kehutaan! Niinhän se on, että hyvän sanominen kasvattaa hyvää. Pätee paitsi miehiin, myös lapsiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa! :) Ja täytyy kysyä oisko Jonilla mulle yhtään kehuja ;) Niinhän se on, ihan sama juttu lapsilla. Miten musta vaan tuntuu, että se monesti unohtuu sitten kun kasvaa aikuiseksi, mutta yhtä tärkeäähän kannustaminen, kehuminen ja hyvän sanominen on silloinkin :)

   Poista
 3. Ihana somehaaste. Täytyy ehdottomasti ottaa osaa. :)

  Luin juuri jonkun tutkimuksen, jonka mukaan parin eroamista ennakoi vähättelevä suhtautuminen puolisoon sekä kehujen ja kannustamisen puuttuminen. Samassa tiimissä oleminen ja positiivinen palaute onkin mielestäni kaiken a ja o parisuhteessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiva päästä lukemaan muidenkin kehuja! :)

   Ihan samaa mieltä sun kanssa, se on ihan ehdottoman tärkeää, että ollaan aina samalla puolella ja kannustetaan toista :) Tuntuu käyvän järkeen myös tuon tutkimuksen tulokset...

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!