Sain Kataja Parisuhdekeskus ry:ltä sähköpostia, jossa minut haastettiin ottamaan osaa Kehu Kumppnia -kamppikseen. Sitä kuvailtiin näin: "Kampanjan tarkoituksena onkannustaa sanomaan ääneen oman parisuhteen ja kumppanin hyviä, rakkaita ja ihanimpia ominaisuuksia. Se, mihin keskitymme, kasvaa. Parisuhteesta puhutaan liian usein valittaen ja epäkohtia etsien. Kyllä, parisuhteen ongelmat ja ärsytykset ovat totta. Mutta aivan yhtä totta ovat myös sen läheisyys, ilo, turva, arvostus ja kipinä! Koska ihmisellä on usein taipumus muistaa ja nähdä ympärillään helpommin vikoja kuin hyvinvointia, täytyy hyvästä muistaa puhua ääneen."

Viestissä heitettiin ilmoille myös ajatus siitä, että jos minä en kehu kumppaniani niin kuka sitten kehuu? Ja jos en minä tee sitä nyt niin milloin sitten? Joten minä ajattelin kehua omaa kumppaniani. Tässä ja nyt. Ei se ole mulle ollenkaan vaikea homma. Tai uuttakaan. Minä kehun Jonia varmaan joka päivä. Kehun ja sanon olevani ylpeä. Ja ihan oikeasti olenkin!

kehukumppaniasi

Mutta tässä luvassa kuusi kehua minun kumppanilleni.

1. Oot söpö! Tosi söpö ja tosi komea. Silloinkin kun oot kaikista homssuisimmillaas niin näytät aina hyvälle. Sulla on ihana hymy, ihanat siniset silmät ja aina kun sua katsoo niin tulee hyvälle tuulelle.

2. Suhun voi aina luottaa ja oot aina mun puolella! Ja kun sanon aina, niin myös tarkoiotan, että ihan aina. Mää tiedän sen, että mitä ikinä tarviinkaan ja missä ikinä sitä tarviinkaan niin teet kaikkes auttaakses mua. Et myöskään ikinä suutu turhasta. Etkä hermostu, vaikka mulla ois mikä. Eikä sun kanssa tarvii ikinä pelätä. Ja se on parasta se.

3. Kohtelet kaikkia muitakin hyvin! Oot ihan huippu tyyppi myös kaikille muille ihmisille ja otuksille. Oot kohtelias ja reilu - ihan kaikille. Tykkäät lapsista, tykkäät eläimistä ja oot aina valmis auttamaan kaikkia, jotka sun apua tarvitsee.

4. Oot hauskin! Sulla on aina ihan sikahauskoja puujalkoja. Ja minähän tykkään hyvistä puujalkavitseistä, joten saat mut aina nauramaan. Sun huonotkin jutut on melkein aina hauskoja! Ja sun kanssa voi aina hassutella, tehä outoja tempauksia ja ottaa yhteiskuvia ilveksinä. Ja karhuina!

5. Oot superahkera! Mää oon ihan superylpeä siitä, miten ahkera oot ja miten paljon jaksat puurtaa. Minä jos joku tiedän, miten paljon sää teet töitä kaikkien sun velvollisuuksien eteen ja oon susta siks oikeast tosi ylpeä. Ja koitan aina muistaa siitä kehuakin!

6. Teet parasta makaronilaatikkoa ja pinkkiä prinsessakakkua! Vaikka mulla on yleensä vastuu meidän ruokahuollosta ja leipomuksistakin, niin sää oot kyllä meistä paljon parempi makaroonilaatikon teossa ja mun lempikakku koko maailmassa on se vadelmakermakakku, jonka oot parikin kertaa tehnyt mulle synttärikakuksi. Ja oon ylpeä myös siitä, kuinka hienosti sen kakun päälle oot aina pursottanut prinsessan kruunun tähtityllalla!

kehukumppaniasi2

Mistä sinä kehuisit kumppaniasi? Kehu kommenttiboksissa, omassa blogissa tai missä vaan somessa. Tai paras mahdollinen - kehu ihan kasvokkain. Mutta hei - jos teet niin jossain somessa, muista käyttää tägiä #kehukumppania! Ja jos haluat niin käy ihmeessä Kataja Parisuhdekeskuksen nettisivuilla - siellä on paljon parisuhdeasiaa, joista voi olla hyötyä just sulle tai jollekin sun lähellä.