Häästressi

Stressi_1

Ajattelin kirjoittaa harmaan ja sateisen lauantain kunniaksi vähän häästressistä. Blogin seuraajille on varmaan tiedossa, että mää näen hääpainajaisia. Aika paljon ja hyvin eläväisiä. Ja lähes aina, kun kerron painajaisistani jollekin, saan kehotuksen olla stressaamatta. On aika selvää, että ne unet johtuvat jostain valveilla tapahtuneesta tai muuten vaan mieltä painavasta, mutta silti uskaltaisin väittää, että ei mulla ole yhtään häästressiä! Ihan oikeasti, ainakaan tällä hetkellä ei ole.

Pyörittelen paljon hääasioita mielessäni, suunnittelen, tutkin, pohdin, harkitsen, päätän, muutan ja harkitsen vielä uudestaan. Mutta ei se tarkoita, että mulla olisi stressiä. Oikeastaan päin vastoin. Ei se, että tätä juhlaa on suunniteltu pitkään ja hartaasti tarkoita sitä, että se tuottaisi mulle huolta, murhetta ja stressiä. Sehän tarkoittaa nimen omaan sitä, että voin olla ihan levollisin mielin, koska tiedän ottaneeni kaiken tarpeellisen huomioon. Uskallan väittää, että enemmän mulla olisi stressiä, jos en olisi jo vuosia odottanut, intoillut, suunnittellut ja pohdiskellut. Jos nyt olisin kaikkien näiden päätösten äärellä ihan ensimmäistä kertaa, kyllä se varmasti stressaisi. Jos en olisi varma, että olenkohan nyt muistanut kaiken, kyllä varmasti stressaisi. Ehkäpä mää vaan käsittelen kaikki ne vähäisetkin huolet ja murheet unissani - ja sitten voin taas valveilla palata hääjuttuihin hyvillä mielin.

Stressi_2

Toki joitain asioita on, jotka häissä mietityttää. Viime syksynä meinasi mennä hermot pitopalveluasioihin. Ja välillä menikin. Tällä hetkellä esimerkiksi mietityttää se, että tuleehan kaikilla varmasti olemaan hauskaa. Ja se, että tuleeko mulla olemaan seuraa tanssilattialla. Mää nimittäin haluan bailata ihan hulluna, mutta haluaisin, että kaikki muut on siellä mun seurana. Mutta toisaalta en haluaisi pakottaa ketään tanssimaan vasten tahtoaan. Tai sittenkin ehkä vähän haluaisin.

Välillä häiden suhteen painaa raha. Ei siksi, etteikö meillä olisi varaa haluamiimme juttuihin. Onhan meillä, kun sen mukaan on suunniteltu. Mutta rahajutuissa painaa lähinnä se, että yhä edelleen välillä tuntuu käsittämättömälle käyttää kaikki se raha yksiin häihin. Kun sillä voisi tehdä niin paljon muutakin. Mutta sitten tullaan aina siihen tulokseen Jonin kanssa, että tähän me ollaan ne rahat varattu ja tähän me halutaan ne käyttää.

Me ei muuten olla vielä yhtä ainutta kertaa riidelty häistä. Tai oltu jostain pahasti eri mieltä. Siis ei yhtä ainutta kertaa. Tottakai ollaan mietitty yhdessä asioita. Tai joskus minä olen miettinyt etukäteen ja sitten pyytänyt Jonia harkitsemaan mun ehdotusta mun kanssa. Mutta kertaakaan ei olla saatu aikaiseksi riitaa eikä mitään sinne päinkään. Se on varmasti yksi niistä tekijöistä, jotka edesauttaa sitä, että hääsuunnittelu on toistaiseksi ollut aika stressitöntä. Meillä on molemmilla luotto siihen, että häistä tulee hyvät. Meillä on molemmilla luottoa toisiimme häiden suunnittelussa. Joni hoitaa varmasti hyvin ne jutut, mistä se on vastuussa. Ja se taas luottaa mun makuun sellaisissa jutuissa, joihin minä olen enemmän syventynyt.

Stressi_3

Tämän tällä hetkellä vallitsevan rennon ja hyvän fiiliksen vuoksi toivonkin kovasti, että kaikki muutkin osaisivat luottaa muhun ja meihin. Koska homma on hanskassa, eikä meitä yhtään helpota se, jos kaikki muut meidän ympärillä epäilevät, että onkohan meillä hanskat hukassa. Tällä hetkellä ei ole. Jos niin tulee käymään, tullaan kyllä pyytämään apua. Ja apua me tullaan joka tapauksessa tulevaisuudessa tarvitsemaan. Ei vaan just nyt ja tällä hetkellä.

Jos ei aiemmin niin varmaan viimeisinä viikkoina stressi alkaa painamaan päälle. Kyllä on nyt jo tullut mietittyä, että onkohan tullut hankittua liikaa hommaa, joka on tehtävä vasta viime tipassa. Voi olla, mutta voi myös olla, että ei. Sen verran aion kyllä apujoukkoja varoitella, että olisivat heinäkuun valmiudessa auttamaan mua, jos epätoivo meinaa iskeä. Ja täytyy myös muistuttaa niitä, että sanovat mulle, ettei kannata stressata. Muistuttakaa mua vaikka tästä postauksesta, jonka loppuun kirjoitan, että ei ole mitään järkeä stressata joistain pienistä asioista.

Se on ihan sama onko kaikki koristeet, asetelmat ja valot millilleen. Hääjuhla tulee kuitenkin olemaan ihana, juhlapaikka kaunis ja porukalla hyvä mieli. Ihan sama vaikka sataisi ja ihan sama vaikka joku unohtuisi. Tai ei toimisikaan niin kuin oli suunniteltu. Mun tavoite on olla heinäkuun 18. päivä morsian, joka nauttii häistään ihan täysillä. En todellakaan aio olla morsian, joka muistelee hääpäivässään tai valmisteluissa pieleen menneitä juttuja. Lattialle pudonnut hääkakku (*koputan puuta*) ei ole läheskään niin kamala juttu, kuin mököttävä ja stressaantunut morsian. Sanokaa mun sanoneen!

Mites kanssamorsiamet? Joko on stressiä vai oletteko ihan zen

10 Kommenttia

 1. Itse stressaan yleensä usein ja monesta turhastakin asiasta valveilla ja unessa, joten olen huolissani tulevasta häästressistäkin. Postauksesi kanssa olen kuitenkin samaa mieltä, kyllä ne häät järjestyvät.
  Painajaisesi kuulostavat kaameilta, onnea niiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin stressaan kyllä monista asioista, välillä ihan kamalasti! Mutta jostain syystä häät eivät ole aiheuttaneet yhtään ahdistusta. Ehkä siksi, että olen niin hyvin valmistautunut ja muutenkin sehän on vain ihana asia. Ei häissä ole oikein mitään stressattavaa mun mielestäni :)

   Tsemppiä sullekin, toivottavasti hääpainajaiset pysyvät poissa!

   Poista
 2. Loistava asenne! Samasta pidän ja pidämme itse kiinni, aina jotain menee myös eri tavalla kuin oli suunniteltu (eräissä häissä mieheni ja toisen kaason mies ryöstivät vihkikirkon alttarikukat kun saivat tehtäväkseen kantaa isot kukka-asetelmat kirkolta juhlapaikalle, kunnon naurut saatiin) tai jotain unohtuu. Kunhan muistaa mennä naimisiin ja juhlia sitä niin on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaha, voi ei siinä on kyllä varmasti ollut naurussa pitelemistä! :D Just noinhan sen pitää mennäkin, kommelluksille vaan nauretaan. Kunhan menee naimisiin ja siitä nauttii niin kaikki muu on vaan toissijaista! :)

   Poista
 3. Jospa häästressin määrä on vakio ja sinulle siitä riittää öihin! Sinulla ja siis teillä, on hyvin suunniteltu hommat ja aikataulussa on toistaiseksi pysytty hyvin. Kyllä apua annetaan heti kun sitä johonkin tarviitte, nyt tai heinäkuussa! Ja ei varmaan tarvitse tanssijoista huolehtia; eiköhän meitä parketille piisaa. Me ainakin ilmoittaudutaan myös tanssijoukkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sekin varmasti auttaa, että tiedän apua olevan saatavilla jos sitä yhtään kaipaa! :) Ja kiva kuulla, että tanssijoukot on jo valmiudessa! :D Ja tosiaan muuan nimeltä mainitsematon serkkuhan jatkaa vielä sen kolme tuntia muiden jälkeen...

   Poista
 4. Et muuten oo ainoa, joka näkee hääpainajaisia! (Vaikka hääpäivään 1,5 vuotta! :D) Jännästi ihmiset yhdistää painajaiset stressiin, vaikka en mäkään koe, että stressaisin häistä millään tavalla. Oot myös ihan oikeassa siinä, että kauemmin ehtii suunnitella ja punnita vaihtoehtoja, sitä vähemmän stressiä. Ja siinä, että pahinta häissä olis kiukkuinen morsian/sulhanen eikä ne koristeisiin/kakkuun/ruokaan jne liittyvät kämmit ja mokat :D Itse ajattelin ainakin delegoida IHAN KAIKEN hääpäivänä tapahtuvan säädön kaasoille ja bestmaneille. Jos menee siinä vaiheessa asiat mönkään, menköön. Kyllä me silti naimisiin päästään :)

  Yritän siis sanoa, että sulla on just bueno asenne tähän hommaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minäkin aloitin aika hyvissä ajoin tän hääpainajaissarjan :D

   Oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla tosta hääpäivästä, silloin en kyllä itse aio osallistua mihinkään säätöön/järjestelemisiin/kantamisiin/ties mihin. Silloin aion kyllä vaan nauttia ja luottaa siihen, että muut hoitavat. Apukäsiä kun on tarjolla niin paljon, että kellekään apulaisellekaan tuskin tulee liian suurta kuormaa, vaikken minä siellä hääräisikään! :)

   Kiva kuulla, että ollaan samoilla linjoilla!

   Poista
 5. Hyvin samankaltaiset "stressin" aiheet meillä. Muakin nimittäin eniten ahdistaa ajatus, että vierailla ei olisi hauskaa meidän häissä tai mulla ei olisi biletysseuraa tanssilattialla :D Kolmas asia, jota välillä mietin, on se tyhjyyden tunne, joka varmasti väkisinkin häiden jälkeen jossain kohtaa valtaa mielen. Miltä se tuntuu, kun häät on ohi eikä niitä tarvitse enää suunnitella... Turhahan sitä vielä on miettiä, mutta mitäpäs teet ajatuksen juoksullesi. Ihanaa kuitenkin, että muusta ei ainakaan vielä ole kauheesti tullut stressattua :) Vaikka ehtiihän tässä vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tulee hetkittäin sellainen olo, että häät on jo ihan kohta ja sitten ne on lopullisesti ohi :D Mutta toisaalta eihän se haittaa, sittenhän sen jälkeen voi keskittyä kaikkeen muuhun kivaan ja suunnitella vaikka jotkut muut huikeat pirskeet jos sille tuntuu :)

   Sanos muuta, kunpa vaan voisikin hallita sitä mitä tulee murehdittua...!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!