Moikka!

Tulin pikaisesti kertomaan kuulmisia hääpukurintamalta. Kuten viime viikolla sanoinkin, alkoi mua painaa pieni huoli siitä, milloin mun hääpuku saapuu vai saapuuko ollenkaan. Laittamaani sähköpostiin ei alkanut vastausta kuulumaan muutamassa päivässä, joten perjantaina liikkeen auettua soittelin liikkeeseen tilannetta kysellen. Minulle vakuuteltiin, että puku on varmasti tulossa, mutta he tarkistavat tilanteen ja soittavat minulle saman päivän aikana takaisin. Juuri sillä hetkellä liikkeessä oli juuri alkamassa sovitus, niin asiaa ei ehditty välittömästi selvittää.

No, liikkeen sulkemisaika tuli ja meni ja luvattua puhelua ei kuulunut. Olin kyllä rehellisyyden nimissä aika harmissani. En niinkään harmissani siitä, että asia ei vielä perjantaina selvinnyt vaan enemmänkin siitä, että mulle tehtyä lupausta ei pidetty. Sen verran paljon löytyy itseltäkin asiakaspalvelukokemusta, että tiedän sen, ettei asiakkaalle tehtyjä lupauksia tulisi ikinä rikkoa. Jos minulle on luvattu soittaa niin mulle kanssa pitää soittaa. Edes sen verran, että pahoitellaan, ettei ehdittykään tänään selvittää ja mulle soitetaan ajankohtana X kun homma on selvillä. Joten perjantaina täällä kotona oli aika kiukkuinen morsian.

Mutta sitten jossain vaiheessa lauantai-iltapäivänä puhelin pirisikin ja hääpukuliikkeestähän mulle soitettiin! Puhelimessa taisi olla liikkeen omistaja, joka pahoitteli sitä, ettei edellisenä päivänä mulle oltukaan soitettu ja kertoi tilanteen olevan seuraava: "mun puku" oli saapunut, mutta se olikin saapunut väärässä koossa. Joten nyt he yrittävät hoputtaa, että puku saataisiin valmiiksi ja Suomeen myös siinä koossa, jonka tilasin. Että semmoista!

Oikeasti mitään sen kummempaa ongelmaahan tässä ei ole - puku saapuu varmasti riittävän ajoissa, jotta se ehditään vielä korjatakin. Eihän tässä vielä hoppu ole. Kuten puhelimessakin selitin, toistaiseksi ainut hoppu on se, että saisin arvion siitä, koska se puku on Suomessa. Itse kun asun Turussa ja teen töitä hyvin epäsäännöllisinä työaikoina ja haluan pukusovitukseen mukaan ma-pe rytmitettyä työtä tekevän ja Jyväskylässä asuvan äitini, ei multa onnistu sovitukseen lähteminen "puku saapui nyt, pääsetkö loppuviikosta sovittamaan?" -varoitusajalla. Siksi puvun tilasinkin niin hyvissä ajoin.. että ehtisi varmasti sumplia sovituksiin itsensä paikalle.

Mulle luvattiin soittaa tänään tai viimeistään huomenna arvio siitä, koska se oikea puku olisi Suomessa. Se on mukava juttu! Kyllähän minä ehdin puvun sovittaa ja he korjata vaikka vielä kesäkuun alussakin. Ei siinä mitään. Mutta jos se menee kesäkuulle, niin mielelläni tietäisin sen jo nyt, että voin sumplia omiani ja äitini aikatauluja niin, että tuolloin yhdessä päästään Helsingissä käymään.

Täytyy kyllä sanoa, että vähän kummallista, ettei mulle oltu ilmoitettu mitään kun väärän kokoinen puku Suomeen saapui. Ehkä liikkeessä ajateltiin, että turha mua on huolestuttaa. Mutta toisaalta siitä se huoli vasta tulikin, kun homma venyi eikä mulle kerrottu miksi. Pääasia kuitenkin, että tässäkin hommassa tulee olemaan loppu hyvin, kaikki hyvin. Lauantaisen puhelun aikana olin jo kyllä ihan tyytyväinen asiakas ja mua palveltiin oikein ystävällisesti. Mutta vähän kummallinen kokemus kaikkiaan kyllä. Mutta se on näköjään meidän pukeutumisen teema - sama hommahan oli sen Jonin liivin kanssa siellä, mistä puku tilattiin. Että se ei tullutkaan, mutta meille ei siitä ilmoitettu mitään... tai sen puutettahan ei oikeastaan oltu edes huomattu ennenkä Joni kyseli sen perään sovituksessa!

Mutta palaan uudelleen asiaan, jahka (viimeistään huomenna, kuulemma!) saan tietää, koska se oikea puku saapuu sovitettavaksi. Ei sillä niin väliä milloin, pääasia, että saapuu! Perjantaina illalla kun mulle ei oltukaan luvatusti soitettu, ehdin kyllä jo vääntää pienet itkut täällä kotona siitä, että nyt joudun paniikissa etsimään jonkun muun hääpuvun, joka ei tietenkään ole läheskään niin hyvä mulle kuin tuo. Onneksi ei ainakaan vielä (*koputtaa puuta*) olla siinä pisteessä, että joutuisin moiseen ryhtymään.

Hääpukuasioista kuitenkin vielä pikaisesti polttarikalenterin pariin. Tän päivän luukusta avautui kuva pienestä lapsesta nukkumassa kärryissään. Toimitan kuvan tälläkin kertaa WhatsAppina kaasoille, koska jos oikein näen, niin kuvassa on yhden kaasoni tytär ja en näe asiakseni levitellä tuon pienen neidin kuvia (edes suttuisia polttarikalenterisellaisia) netissä. Mutta hmm.. mitähän tästä tulkitsisi? Joko mun polttarit on vauvateemaiset (koska kuulemma mun asu tulee olemaan haalari, niin potkupukuhan sopisi tähän teemaan!) tai sitten salapoliisina veikkaan niin, että tämä vihje liittyisi paikkaan, jossa kuva on otettu. Pikaisen maaperäanalyysin perusteella veikkaan nimittäin, että tuo kuva on otettu samaisen kaason vanhempien mökillä. Tai sitten tässä viitataan muuten vaan ulkona nukkumiseen (vanhalle partiolaiselle sopii kyllä puolijoukkuetelttamajoitus).. tai siihen, että mun ei tarvitse koko päivänä kävellä vaan saan vaan mennä kärryissä joka paikkaan. Tai sitten mulla on luvassa joku vauvahoitokoulu. Se voisi vaan olla vähän tylsää, koska olisin siinä niin hyvä. Mutta tietty on hauskaa olla paras, joten... Kaikki edellämainituista sopii mainiosti!

Ps. Huh, onpa ankea postaus - näin pitkästi tekstiä ilman yhtään kuvaa. Ei vaan sattunut olemaan aiheeseen sopivaa kuvamateriaalia, joten... pahoittelen!