Hyvää perjantaihuomenta kaikille! Hypätään taas tänäkin perjantaina hääperinteiden maailmaan, kuten tapanamme on viime viikkoina ollut.. Tänään ajattelin kirjoittaa hääauton koristelusta. En tosin niinkään tylliruseteista, satiininauhoista ja kukkakimpuista sivupeileissä ja konepellillä (ja ihan vaan tiedoksenne tässä samalla, että enpä usko meidän kaipaavan mitään edellämainituista!) vaan keskitytään ennemmin sinne auton peräpäähän - nimittäin niihin killuttimiin, joita hääauton perässä yleensä hinataan.Nyt kun oon alkanut listaamaan näitä hääperinteitä, niin oon huomannut, että (ainakin mun käsityksen mukaa) jos jonkun perinteen ei sen tarkoitus ole edistää hedelmällisyyttä, on sen tarkoitus karkoittaa pahoja henkiä tai muuten suojautua niiltä. Eikös siitä nimittäin ole hääauton hinattavaksi laitettavissa romuissakin kyse? Että ne pitäisivät mahdollisimman kovaa melua ja siten karkottaisivat pahat henget, jotka ehkä hääparia yrittäisivät seurata?

Pelkäsin sitten pahoja henkiä, eli en, mutta killuttimia haluaisin kyllä meidän hääauton perään silti. Mun mielestä tässäkin perinteessä on se kiva puoli, että siitä voi helposti tuunata hääparin näköisen. Perinteisten säilykepurkkien ja vanhojen hikisten lenkkareiden lisäksi joukkoon voi laittaa jotain hääparin juttuja - esimerkiksi meidän hääauton perään olen ajatellut ainakin sählypalloja! Ja vaikkei perään keksisikään välttämättä jotain sulhaseen tai morsiameen liittyvää, niin voihan noita romuja piristää muutenkin... vaikka spraymaalaamalla säilykepurkit häiden teemavärien mukaan. Tai laittamalla joukkoon jotain muuta hauskaa.. kerran meidän suvun häissä auton perässä taisi olla mm. mun veljen vanhat luistimet (vai oonko äiti ihan väärässä?).

Mutta jos jotain killuttimia hääauton perään ripustetaan, niin kannattaa myös pitää huoli siitä, että ne pysyvät siellä kiinni. Muutamastakin syystä. Ensinnäkin - kukaan ei varmaan halua roskata yleisiä autoteitä ripottelemalla säilyketölkkejä sinne tänne. Mutta toisekseen, muistan kuulleni jostain, että auton perässä killuvat jutut symboloivat myös avioliittoa - jos ne eivät kestä sitä kyytiä, mitä hääauton perässä saavat, ei tule kestämään avioliittokaan. Vaikken mikään erityisen taikauskoinen olekaan, haluan kuitenkin mieluummin ottaa varman päälle, joten täytyy pitää huoli, että teroittaa tätä asiaa sille, jonka laittaa vastuuseen hääauton koristeluista. Tai sitten vaan hoidan homman itse, koska silloinhan ainakin tietää jäljen olevan hyvää, vai mitä? Ehheh.

Ja hei - sellainen vinkki vielä, että eihän pahoilta hengiltä suojautumiseen autoa välttämättä tarvita! Muistan nähneeni kuvia hääparista, joka poistui hääpaikalta kävellen ja vetivät yhdessä perässään tätä perinteistä romunivaskaa. Ihan mielettömän hauskaa idea ja jotenkin tosi suloista! Harmi vaan, etten yhtään muista oonko törmännyt tähän näkyyn jossain blogissa vai ihan vaan Pinterestin tai Googlen syövereissä. Saa vinkata, jos te muistatte!

Ja hei, kertokaas miten on teidän laita? Aiotteko laittaa romuja killumaan auton perään? Vai onko tämä teille ihan yhtä tyhjän kanssa?