Kaasonmekot_1

Muistatteko vielä mun liukuvärisuunnitelmat kaasojen mekkoihin? Jep, ne on nyt heitetty mäkeen. Tein syksymmällä muutamia testejä ja olisihan se ollut toteutettavissa, mutta hyvin työlästä ja riskialtista. Joten olin lykännyt koko mekkoasiaa vaan eteenpäin.

Kunnes sitten viime viikolla yksi kaasoista oli käymässä täällä Turussa ja kaupungilla kävellessämme ehdotin, että käytäisiin kangaskaupassa vilkaisemassa vaihtoehtoja. Eipä ollut hirveästi mielekkäitä vaihtoehtoja tarjolla ja oltiin jo lähdössä pois, kun pysähdyttiin vielä hipelöimään yhtä kivaa (tosin täysin näihin mekkoihin sopimatonta) kangasta. Hyvä kuitenkin, että pysähdyttiin, koska sen alta löytyi aivan ihanaa kuviollista silkkiä, jota ei oltu aiemmin huomattukaan!

Kaasonmekot_2 Kaasonmekot_4

Sitä ei ollut pakalla hirveästi jäljellä, joten äkkiä kuvat meidän tyttöjen WhatsApp -ryhmään ja kahville vastauksia odottelemaan. Mua jännitti muiden reaktiot täysin erilaiseen suunnitelmaan, mutta myöntävät vastauksethan sieltä tietysti tuli! Joten marssittiin takaisin Eurokankaaseen ja ostettiin ihanaa ruusukuvioista silkkiä mekkojen yläosiin ja kankaaseen kivasti sopivaa malvan väristä morsiussatiinia helmoihin. Tuo silkki on maailman vaikein kuvattava - sen sävyjä ei meinaa millään saada toistumaan oikein, mutta sen pohjaväri on ihan puhtaasti persikka. Tosi nätti pinkin ja oranssin sekoitus. Ja kuvioissa tosiaan toistuu erilaisia violetin, pinkin, oranssin, keltaisen ja vihreänkin sävyjä. Koko kangas on luonnossa paljon raikkaampi, eikä näin samea ja tunkkainen kuin kuvissa.

Kaasonmekot_3

Jee! Näistä tulee kyllä varmasti tosi kauniit. Ja uskoisin, että myös sellaiset, joita voi käyttää muissakin juhlissa sitten meidän häiden jälkeen. Pian täytyy alkaa suunnitella millaisia malleja työt pukuihinsa haluavat. Tai vähän olikin jo kyllä puhetta. Vaikka alkuperäiset suunnitelmat muuttui aion kyllä edelleen antaa jokaisen valita mieleisen mallin. Yksiolkaimista on ainakin toivottu ja toiselle kaasolle tehdään varmaan jotain vähän laskeutuvampaa, etteivät kukkakuviot näkyisi niin selkeästi. Mutta ennen näiden kimppuun hyökkäämistä pitää vielä viimeistellä yksi toinen ompeluprojekti (loppusuoralla sekin jo on!).

Hintaa mekkokankaille jäi alle kolmekymppiä per nokka. Ei ollenkaan paha mielestäni. Nyt vaan pidetään peukut pystyssä, että mekoista tulee yhtä kauniit kuin mun kuvitelmissa. Ja että tota silkkiä jäisi yli, että saan ommeltua siitä itsellenikin mekon, haha!