IMG_6111

Huomasittehan jo eilisen postauksen, jossa esittelin meidän Save the Date -kortit? Ainakin mulla oli eilen ongelmia bloggerin lukulistan päivittymisessä. Mutta nyt olisi vuorossa jatkotarinaa niihin liittyen. Kerroin jo kesällä treenailleeni tekstaustaitojani, jotta voisin itse kirjoittaa esikutsujen ja oikeiden kutsujen kuoret. No, treenit jäivät samalla, kun koko korttien teetättäminen viivästyi. Sitten kun salamavauhdilla tilattiinkin kortit ei auttanut muu kuin hypätä kuorten kirjoittamiseen taas lähes kylmiltään.

Kävin viikko sitten maanantaina ostamassa kortteihin sopivat harmaat kuoret ja uuden kalligrafiatussinkin tarkoitusta varten Kirjoitin yhden kuoren ja totesin, ettei se olekaan hyvä. Vaihdoin kynää, kirjoitin kahdeksan kuorta ja totesin, ettei sekään ollut hyvä. Joten ei auttanut kuin vaihtaa kynä vielä kerran ja aloittaa taas alusta. Myöhään maanantai-iltana ei enää kantti kestänyt, joten homma alkoi alusta tiistaina.

IMG_6105 IMG_6106

Ja jatkui keskiviikkoaamuna niin, että puoliltapäivin keskiviikkona päästiin suuntaamaan lähipostiin 35 kirjekuorta kourassa postimerkkejä hankkimaan. Meillä ei ollut hirveän selkeää kuvaa siitä, mitä haluttiin postimerkeiltämme. Jotain hauskaa ja kuoriin sopivaa. Ei mitään kukkakuosia tai perinteisiä sormuksia, hrr. Tom of Finland -merkkejä harkittiin.. ne olisi sopineet hyvin väreiltäänkin, mutta kun postin täti näytti meille nämä niin tiedettiin heti, että ne sopii meille.

Nimittäin hullunkuriset suomalaiset -postimerkkiarkki. Siinä on kuusi erilaista merkkiä, joiden kuvissa on suomalaisten aktiviteetteja ja kisoja. Ilmakitaraa, eukonkantoa, murkkupesässä istumista ja suofutista muun muassa. Sopi täydellisesti meidän tyyliin (ja toki valikoin niin, että suofutiskamuilleni laitettiin suofutismerkit!). Täytyy vielä kehua ihanaa asiakaspalvelijaa, joka meitä lähipostissamme auttoi. Olin just sinne mentäessä sanonut Jonille, että kyseisessä postissa on maailman historian pensein asiakaspalvelu. Vaan enpä ollut tämän naisen kohdalle ennen osunut. Hän oli aivan ihana ja avulias ja metsästi postista viimeisetkin postimerkkiarkit meille - niitä löytyi koko postista kaivelemalla tasan kuusi, huh!

WP_20141119_14_16_20_Pro WP_20141119_14_17_13_Pro

Kuorista tuli siis ainakin meidän mielestä kauniit ja hauskat. Muutama kysymys on jo tullut siistä onko kuoret kirjoitettu itse vai painatettu jossain myös, jihuu. Aika pitkä vaan oli aika, joka kesti ykkösluokan kuorien perille pääsemisessä. Ne siis lähtivät keskiviikon postin mukaan ja ihan täällä koti-Suomessakin oli viimeiset saaneet kuorensa vasta viikon kuluttua lähtemisestä! Tosi outoa. Ensimmäiset kuitenkin pääsivät perille jo seuraavana päivänä. Ja Englannistakin tuli viestiä jo viikonloppuna, että posti oli tullut perille.

Ehkäpä se joukuruuhka sitten jo vaikuttaa niin paljon. Olin vaan yllättynyt, että ykkösluokan kuori voi jouluruuhkassakin matkata viikon. Kun periaatteen pitäisi olla, että ne "toimitetaan perille pääsääntöisesti seuraavana päivänä".