Salablogi

Mukavaa, että niin moni on jo vastannut sivupalkkiin ilmestyneeseen kyselyyn. Toki vielä ehtii raksia ruutuun sun syysi lueskella tätä blogia. Blogista ja sen lukijakunnasta haluaisin näpytellä nyt ihan oman postauksensa. Faktahan nimittäin on se, että tämä blogi on vähän niinkuin salaisuus. Jonille luonnollisesti kerroin ideasta, kun tämän aloittamista harkitsin. Kaasot tietävät ja muutaman muun kaverin tai tutun tiedän tänne eksyneen. Mutta kenellekään en ole tästä kertonut. Edes äitille ja siitä poden vähän huonoa omatuntoa.

Tiedän, että äiti ja muutama sukulainen lukisi varmaan tätä blogia innoissaan. Ja mukavaahan se mustakin olisi. On vaan yksi mutta. Haaveilen nimittäin siitä, että saan yllättää meidän häihin tulevia vieraita. Että ne saa hurmaantua siitä, mitä niitä varten on järjestetty. Monelle karkkibuffat ja bingot on varmasti uutta ja en haluaisi paljastaa ja kuluttaa niitä juttuja jo etukäteen.

Bloggaaja

Mun ihana äiti joskus aikaa sitten puhui siitä, että olisi mukavaa kirjata ylös sitä miten hääjärjestelyt on edenneet. Lupasin niin tehdä ja tässä niin teenkin. Äitille kyllä aion varmaan blogista kertoa, mutta sekin tavallaan harmittaa. Haluaisin nimittäin äitillekin säästää joitain juttuja yllätykseksi. Mutta täytyy sitten vaan pitää ne jutut täältä blogistakin poissa, kjeh kjeh! Samaa taktiikkaa joudun kyllä jo käyttämään nyt nimittäin kaasoiltakin joutuu piilottelemaan joitain asioita. Kjeh kjeh teillekin! Mutta äitille kertomisen ehtona täytyy kyllä pitää sitä, ettei äiskä saa sitten juoruta tästä kaikille muillekin. Ainakaan vielä.

Se on vaan himppasen harmi, ettei blogi ookkaan enää paikka jonne voi näpytellä ihan mitä vaan. Toisaalta sen kynnyksen yli astuin jo silloin kun lisäsin tänne meidän nassut ja nimet.

Mitkä on ollut teidän aatokset tässä asiassa? Oletteko kertoneet blogista avoimesti kaikille? Vai vaan tarkasti valituille läheisille? Hirveen vaikeaa taas tämä elämä näköjään.


24 Kommenttia

 1. Minä onnistuin pitämään oman blogin ensimäisen vuoden täysin salassa. Kaasot ja yksi ystävä siitä tiesi, mutta std:n lähetyksen jälkeen myös muutama vieras eksyi blogiin ihan vain googlettamalla traileria. Lopullisesti blogi tuli koko kansan (vieraiden) tietoisuuteen polttateiden takia, kun blogista oli lehtijuttu paikallisessa lehdessä. Siinä ei auttanut enää nikotella. Vain muutama vieras oli häissä, jotka eivät blogista luultavasti tienneet, mutta onneksi tajusin itse pitää kaikkein tärkeimmät asiat salassa. Eikä mulla ollut edes mitään mistä kertoa ennen häitä, kun hey look hoiti järjestelyt. Muuten kaikki yllättävät jutut pidettiin salassa myös kaasoilta. Häissä sainkin monta yllättynyttä ystävää ihastella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo muistankin ton lehtijuttutarinan lukeneeni sun blogissa! :D Toisaalta siksi olisi kiva kertoa, että välttyisi siltä, että joku löytää tänne ihan itsekseen. Mutta niinpä, eihän siinä sitten muu auta kun pitää salassa blogista ne jutut joita ei halua paljastaa :) Kiva kuulla, että teillä onnistui niinkin helposti yllätysten säästeleminen :)

   Poista
 2. Mun blogini oli salaisuus kaikkien muiden paitsi sulhon osalta siihen saakka, kunnes äitini oli jotakin hääjuttua googletellessaan löytänyt blogiini ja jakanut samantien linkin Facebookissaan. Heh, ei ole salaisuus enää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on TISMALLEEN se juttu jota pelkään :D että joku löytää sitten ihan itse ja siitä se sana leviää.. joten kai se olisi fiksuinta sitten vaan kertoa itse niin saisi ainakin vähän hallittua hommaa ja tietäisi sen, että muut tietävät! :)

   Poista
 3. Mä kerroin kaasoille vasta pari viikkoa sitten pitäväni hääblogia ja äitille joskus kuukausi sitten. Kyllähän se jollain tavalla rajoittaa kirjoittamista, kun tietää, että läheiset lukevat kaikki jutut ja tulkitsevat ne omalla tavallaan. Pitää varoa, ettei avaudu liikaa kiireestä tai muista epämääräisistä fiiliksistä, koska silloin saan erikseen selitellä asiaa kaikille kiinnostuneille läheisille. Mutta uskon, että tässä hommassa on ehdottomasti enemmän plussia kun miinuksia. Äiti ja kaasot pysyvät todella hyvin kärryillä kaikista suunnitelmista ja mitään ei tarvitse esitellä erikseen. Heidän kynnys auttaa ja osallistua hääjärjestelyihin on paljon pienempi ja voin luottaa siihen, että he ovat jo päässeet perille toiveistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi mikä mua eniten ärsyttää on se, että alkaa kertomaan jotain juttua ja saakin vastauksen "joo, mää oon lukenut jo sun blogista"... eli toisinaan saattaa myös käydä niin ettei ketään kiinnosta kuulumiset enää, kun ne on jo blogista luettu, heh! Mutta tuo on ihan totta, että on siinä varmasti enemmän plussia. Ei tarvitse tosiaan niin paljon jokaiselle selittää omia ajatuksia ja suunnitelmia, kun ne on yhdessä paikassa luettavissa :)

   Poista
 4. Mä oon miettinyt tätä kans niin paljon, kun kaaso+morsiusneidot tietää, mutta toisaalta he tietävät paljon järjestelyistä jo muutenkin, joten en usko heille sen kummempia yllätyksiä häihin paljoa jäävän. Äidillekin olen tainnut mainita, mutta onneksi se ei osaa itse blogia etsiä :D Häiden lähestyessä täytyy varmaan tiukentaa sensuuria, tähän asti kun on tullut tehtyä vaan kaikkia pieniä yksittäisiä hankintoja. Tosin menut yms oon jo paljastanut, mutta ei mua haittaa, vaikka joku niistä tietääkin etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun äiti varmasti osaa etsiä ja saattaa hyvinkin hääjuttuja Googlaillakkin, joten täytynee kertoa ihan itse :) Juu ei muakaan haittaa jos joku tietää menun tai muun etukäteen, mutta olisi kiva jättää juurikin ohjelmanumeroista ja koristeluista ja sellaisita vään yllätykseksikin :)

   Poista
 5. Sama tunne. Blogi oli pitkään salassa, mutta kun meidän vihkiminen ei se kaikkein yleisin suoritus ollu niin tottahan toki jonkun tutun tuttu sen onnistu bongaamaan, luojan kiitos kuitenkin vasta vihkimisen jälkeen. :D Samantapasta postausta olen itsekin alkanut kirjottamaan mutta on aina vaikuttanut niin turhalta asialta ettei oo tullu tehtyä loppuun asti..

  Ja juurikin tuon googlettelun takia olen estänyt tblogini näkymisen googlen hakutuloksissa. Se on toiminut kätevästi! Muuten mut kyllä löytäis sekunnissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, teillä tuo vihkiminen poikkesi vähän tyypillisestä kaavasta, joten ei ihmekään, jos pistää helposti silmään :)

   Mulle ei jostain syystä oo tullut mieleenkään estää hakutuloksissa näkymistä.. vaikka sehän se ihmiselvin keino olis "salassapitoon".. nyt pitääkin vähän pohtia tätä asiaa, että vieläkö tekisin niin! :D

   Poista
 6. Kannustan kertomaan äidille, ehkä sitten jotain juttuja voit jättää täältä pois jotta ovat ihan kokonaan yllätyksiä! Mutta täytyy sanoa, kokemuksen syvällä rintaäänellä (enkä tarkoita pahalla tai halua masentaa), että loppujen lopuksi aika harva häävieras sitten kuitenkaan jaksaa olla niin kiinnostunut häistä, että lukisi koko blogin läpi..? Tai riippuu tietenkin siitä, millaisia ystäviä ja sukulaisia on, mutta meillä oli vieraille hääsivusto (jotta kutsuun ei tarvinnut laittaa juuri mitään "ylimääräistä", vaan kaikki löytyi tuolta sivustolta), niin eipä siellä ihan hirveästi liikennettä ollut. Toki ne häistä innostuneet, äiti, kummitäti ja kaasot kävi tsekkaamassa, oliko sivustolle tullut jotain uutta, mutta tuntuu että muut kävivät katsomassa vain lahjalistan ja se oli siinä.

  En nyt tosiaan tarkoita loukata, mutta kun itselle ne häät ovat niiiiin iso asia, että aina ei välttämättä tajua, että ei muut välttämättä odota henkeä pidätellen, että millaiset servetit olette valinneet tai minkälaisen kakun valitsette, ts. vaikka olettekin rakkaita, nuo yksityiskohdat on sellaisia että ei niillä vieraille ole välttämättä sellaista merkitystä kuin itselle. Jolloin vaikka joku vieras lukisikin blogista, että olette päätyneet suklaakakkuun, niin olisiko sillä loppujen lopuksi väliä? Tämä nyt lähinnä vähän keskustelun herättelyä, en tiedä mitä mieltä itsekään olen :) SIllä tavalla kuitenkin jälkiviisaana puhun, että viime kesän morsiamena stressasin itse paljon yksityiskohdista. Kaikki meni oikein hyvin ja hääpaikka oli kaunis ja vierailla hauskaa - en kuitenkaan ole lainkaan varma, mitä he näin jälkeenpäin muistavat häistä (muistavatko millaisia koristeita meillä oli, mitä karkkeja buffetissa jne.), todennäköisesti muistavat vain oliko kivaa vai ei.
  En oikein tiedä, oliko tämä viesti kannustava vai lannistava, mutta tarkoitus oli olla kannustava :) Sulla on kiva blogi ja jaksan edelleenkin seurata vaikka omat häät on tosiaan takanapäin. Jatka siis samaan malliin ja nauti suunnittelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toki sekin on mahdollista, ettei ketään kiinnostaisi ollenkaan. Enkä nyt tosiaan usko, että jokainen häävieras täällä olisi kiinnostunutkaan käymään. Mutta mulla on kyllä sellainen suku, että uskallan sanoa, että naisväki ainakin lukisi innoissaan. Ne lukivat niin onnellisena mun vaihdosta aikoinaan pitämääni blogia ja ovat ihan harmitelleet kuinka iltarutiinit on nyt muuttuneet, kun ei enää pääsekään katsomaan oonko mää kirjoitellut. Ja hääblogia on jopa mulle ehdotettukin :D Että mun lähipiiristä löytyisi varmaan ainakin suhteellisen paljon lukijakuntaa tännekin! :)

   Ei siis mitään hätää, en tosiaan loukkaantunut ja ymmärrän ihan täysin sun pointin! Eikä mua niinkään haittaisikaan se, jos joku lukee siitä mikä meidän hääpaikka on tai millaiset ruuat ollaan valittu. Ennemmin harmittelen sellaisten pienten kivojen yksityiskohtien paljastumista, joiden toivon yllättävän ja ihastuttavan vieraita häissä. Kuten joidenkin ohjelmanumeroiden tai persoonallisempien koristeiden kanssa. Tai vaikka millainen musiikkiesitys on suunnitteilla kirkkoon jne. Mutta ne jutut voi sitten jättää blogista pois jos päätän tämän enemmänkin julkiseksi tehdä! Mutta tosiaan, äitille aion varmastikin kertoa tällä viikolla, kun olen menossa vanhemmille käymään! :)

   Kiva kuulla, että viihdyt vielä mukana, toivottavasti niin on jatkossakin! Nautihan sinä rouvaselämästä ja siitä, ettei tarvitse enää hermoilla pitopalveluiden tai muun kansa! :D

   Poista
 7. Apua! Eikö täällä kerrotakaan ihan kaikkea mitä häissä tapahtuu. Olen tyrmistynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kjeh kjeh! :D Eihän teillekään voi ihan kaikkea kertoa, mää haluan yllättää teitäkin joillain tavoin! (tosin myönnettäköön, että ne suunnitelmat on toistaiseksi hyvin pieniä)

   Poista
 8. En kirjoita hääblogia (koska kosintaa ei ole vielä tullut), mutta kirjoitan kaikista parisuhteisiin liittyvistä asioista.

  Blogi on salaisuus, mutta valitettavasti siitä kuitenkin tietävät ainakin pari exää, pikkusisko ja nykyinen puoliso, kun jossain mielenhäiriössä olen asian paljastanut. Helpompaa olisi kirjoittaa, jos "tietäisin" ettei kukaan tuttu tiedä blogista, ja olen harkinnut, että vaihtaisin blogia ja yrittäisin sen pitää salaisuutena, mutta tällä nyt mennään. Tiedän ainakin nykyisen puolison lukevan sitä.

  Minulla on muitakin blogeja, jotka saa helposti yhdistettya minuun ja olen kokenut esim. ensitreffeillä kuinka inhottavaa on, kun toinen on lukenut blogia ja kuvittelee tuntevansa läpikotaisin ja sitten tulee fiilis, että on parempi vain olla hiljaa, kun toinen kuitenkin jo tietää "kaiken", tai ainakin kuvittelee tietävänsä ja tuntevansa.

  Vinkkinä sanoisin, että jos haluat jonkun asian oikeasti pitää salaisuutena ja yllätyksenä, niin älä kirjoita sitä blogiin. Voithan kirjoittaa siitä ja julkaista tekstin vasta sitten häiden jälkeen. Mutta kun kerran olet paljastanut nimet ja kasvot, niin paluuta ei enää ole anonyymiteettiin.

  Blogiasi on kuitenkin ihana lukea. Tykkään kirjoitustyylistäsi. Ja samalla voin salaa haaveilla omista häistä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että rohkea aihevalinta tuo parisuhteista kirjoittaminen. Musta ei välttämättä olisi siihen, mutta ihailen sitä, että susta on :) Mulle riittää vaan tällainen pieni parisuhdeasioiden pintaraapaisu, heh!

   Ja voin tosiaan kuvitella, että treffeillä ei ole erityisen miellyttävää kuulla jonkun lukeneen jo blogista "totuuksia" susta. Silloin kun haluaisi ihan vaan puhtaalta pöydältä alkaa toiseen tutustumaan.

   Ja niinpä, kuten jo sanoin niin täydellinen anonymiteetti on tietoisesti luovutettu jo heti ensimmäisestä postauksesta lähtien, joten ei auta kuin jatkaa sitä linjaa, etten kirjoita niistä asioista joita en halua ihmisten lukevan!

   Kiitos vielä kommentistasi, kiva kuulla, että tykkäät! :) ja hyvä hyvä, sitähän on parasta valmistautua hyvissä ajoin etukäteen, että on sitten suunnitelmat selvillä kun se aika koittaa! :D

   Poista
 9. Vasta olen aloitellut omaani ja siitä tietää vain äitini ja mieheni, jolle olen antanut tarkan ohjeen vältellä kaikkea, missä lukee HÄÄPUKU :D Muilta olen pitänyt salassa ja pidänkin, sillä haluan pitää monet jutut yllätyksenä ja silti toisaalta hieman tuuletella ajatuksiani niistä blogissani. Jos joku vieraista blogin löytää niin sitten löytää, en siitä viitsi turhaa stressiä ottaa. Kaasoille saatan asiasta kertoa sen jälkeen kun olen heitä kunniatehtävään pyytänyt, sitä ennen olen hys hys, jotta suunnitelmani heidän päidensä menoksi pysyy salassa ;)

  Kukin tavallaan, toisaalta olisi näppärää pitää läheiset tätä kautta tilanteiden tasalla, mutta sitten saapi rajoittaa entistä paremmin tunteiden purkauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin aina välillä olen ohjeistanut Jonia, että nyt sitten muista, ettet saa lukea tätä uusinta postausta! :D Mun täytyy koittaa ottaa samanlainen mentaliteetti, että jos joku blogin löytää niin sitten löytää. Eiköhän tässä ole ihan riittävästi muutakin stressattavaa ;)

   Poista
  2. Niinpä, stressata voi jostain hieman isommastakin jutusta :) Toisaalta olisi ihanaa, jos kaikki suunnittelu ja järjestely olisi mahdollisimman paineetonta; kuitenkin häiden valmistelu ja suunnittelu on iso osa koko juttua. Siinä tehdään juhlaa, jolla aloitetaan yhteinen loppuelämä läheisten läsnäollessa ja tuella. Olisi ihanaa, jos koko kokemuksesta pystyisi nauttimaan alusta loppuun ilman itkuraivareita :)

   Poista
  3. Olet kyllä tosi oikeassa :) Itse olen ainakin järkeillyt niin, että vältän ainakin osan hermoromahduksista sillä, että aloitan hyvissä ajoin! Nyt on jo tullut muutamia sellaisia juttuja tehtyä, joita tehtäessä olen todennut ääneen, että jos tätä tehtäisiin ensi vuoden kesäkuussa niin aivan varmasti hermostuisin :D

   Poista
 10. Minä kerroin blogistani vain miehelleni, kaasolleni ja äidilleni. Vannotin heitä, että eivät vahingossakaan kerro blogista kenellekään muulle. Häissä meinasin lennähtää pyllylleni, kun muutama vieras kertoi lukeneensa koko ajan blogiani. He olivat vain bonganneet blogini, onneksi eivät kuitenkaan olleet levitelleet tietoa blogistani muille. Kaikkea en tietystikään blogissani kertonut enkä varmaan kerro näin häiden jälkeenkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Tuo on kyllä katalaa, että joku läheinen lukee, muttei paljasta! :D Ja joka tapauksessa tuo sun linja on varmasti juuri hyvä, kertoo blogissa vain siitä mikä hyvälle tuntuu :)

   Poista
 11. Meillä ei edes mies tiedä, että mulla on hääblogi! Pitäisi varmaan kertoa, ehkä.
  Veljen avokille mainitsin ja muutama viikko sitten miehen sisko ilmoitti lukeneensa minun hääblogiani. Järkytyin.
  Hänen poikansa kihlattu oli lukenut blogiani ja maininnut anopilleen. Kaasot tietävät, koska kerroin heille.
  Äidille varmaan mainitsen jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks, kyllä se kertominen sitten vaan on hyvä idea kerta moni tuntuu löytävän sinne ihan itsekseen! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!