IMG_6005 IMG_6008

Kyllä vaan, meillekin tulee karkkibuffa! Tai oikeastaan herkkubuffa. Tai oikeastaan herkkubaari. Varmaan jokaisessa hääblogissa viritellään karkkibuffaa, mutta se ei meitä haittaa. Tämä menee samaan kategoriaan kuin bingo - tosi kiva juttu, joka näkyy paljon blogeissa mutta on luultavasti uusi juttu meidän vieraille.

Pitsifriikki kun olen, ilahduin kun keksin tämän idean, jolla karkkikipoista saadaan myös pitsiset. Mietin pitkään pieniä raidallisia paperipusseja, pahvikippoja tai raitapaperista tehtyjä tötteröitä. Kunnes keksin, että tötteröthän voi tehdä kakkupaperista, jolloin niihin saadaan ihana pitsireuna! Testien jälkeen todettiin, että tämä on meidän juttu. 60 tötteröä on jo tehty ja pirun monta jäljellä,

Otetaan hetken tauko itse tötteröinnistä ja jaetaan teillekin ohjeet pitsinamutötteröiden tekoon!

IMG_6011

Tarvitset kakkupaperia, sakset ja nitojan. Mulla käytössä on Eskimon kakkupaperi 28cm halkaisijalla. Hommaa helpottaa huomattavasti, jos teet kartongista yhden mallitötterön, jonka ympärille varsinaiset tötteröt voi kääräistä. Näin ei tarvitse tuskailla, miten saat tötteröistä saman kokoisia. Tötterö kannattaa leikata juuri oikean korkuiseksi. Että kakkupaperin reuna tulee aina samalle korkeudelle kuin kartonkitötterön reuna. Sillä tavoin yhdenkokoisuus on helpoin saada aikaan!

IMG_6013 IMG_6015

Leikkaa kakkupaperit puoliksi ja irroittele toisistaan. Paperithan on tiiviisti niputettuna, joten niitä on helppo leikata paljon kerrallaan. Sitten saa vaan olla tarkkana, että irrottaa kaikki toisistaan. Olisi tympeää huomata myöhemmin, että tötteröitä tuleekin vain puolet suunnitellusta summasta, kun kaikkiin tötteröihin on jäänyt kaksi paperia päällekkäin.

Sitten vaan kiepautat puolikkaan kakkupaperin tötterön ympärille. Reunat samalle korkeudelle. Pidä kakkupaperista kiinni ja sujauta kartonkitötterö pois pitsitötterön sisältä.

IMG_6017 IMG_6018 IMG_6019

Sitten nido tötterö kiinni reunasta. Me nidottiin molemmista niistä kohdista, joihin kakkupaperin reuna päättyi (siis niitti keskelle taakse ja keskelle eteen). Lisäksi laitan yhden niitin pitsireunan alapuolelle takasaumaan. Siis siihen saumaan, joka jää "ulkopuolelle" näkyviin. Tötterö voisi olla jo nyt valmis, mutta halusin vielä vahvistaa rakennetta taittamalla tötterön kärjen ja nitomalla sen kiinni. Näin ei myöskään ole niin vaarallista, jos välillä kärkeen jää pieni reikä!

IMG_6021 IMG_6023

Itse olin tosi tarkka niittien suunnasta. Aluksi se vaati vähän muistuttelua, että muistin aina kääntää nitojan niin päin, että sileät puolet jäi ulkopuolelle ja niitin "jalat" kääntyivät sisälle. Samoin kärkeen tulevan niitin laitoin aina niin päin, että sileä puoli jäi tötterön etupuolelle ja jalat sinne minne kärki on käännetty (takasauman päälle). Näin niistä tuli tosi siistejä. Ja muuten helposti pinottavia!

Me haluttiin lisäksi vielä piristää kokovalkoista tötteröä, joten printtasin tarrapaperille meidän monogrammeja. Tein pyöreitä värikkäitä pohjia ja niille lisäsin päälle valkoisen monogrammin. Printtasin tarrapaperille ja leikkasin ympyräksi. Vähän työlästä, mutta kovin kivan näköistä.

IMG_6022 IMG_6020

Kokonaisuudessaan näiden tekeminen oli aikas helppoa ja halpaa. Yksi kakkupaperipakkaus maksaa 1,80€ Prismassa ja 15 kakkupaperin pakkauksesta saa siis 30 tötteröä. Ei siis pahakaan. Oli pakko myös ostaa irtiksiä, jotta voitiin testata näiden vetoisuutta. Tällainen tötterö veti sisäänsä noin 100 grammaa karkkia, eli ihan sopivan määrän. Ja kyllä oli muuten hauskaa napostaa näistä vähän namuja. Toivottavasti ensi kesänä vieraat on samaa mieltä!

Mitäs tykkäätte? Tuleeko teille karkkibuffaa? Millaiset kipot tai pussit te olette valinneet? Tässä on ainakin edullinen ja helppo idea, jos olette vielä tötteröitä vailla!