Fruitie_1

Olin puhunut pitkään blenderin hankinnasta, ennen kun tartuttiin toimeen ja sellainen kaupasta mukaamme napattiin. Oltiin tultu oikein hyvin toimeen ilmankin, joten blenderin tarpeesta ei ollut ihan täyttä varmuutta. Kun kuitenkin Prismassa oli muuan OBH Nordican blenderi hintaan 19.95€ normaalin viiden kympin sijaan, päätettiin kokeilla. Hinta oli tosi edullinen, mutta eipähän olisi rahaa mennyt paljon hukkaan jos laatu ei olisikaan ollut mistään kotoisin.

Mutta niin vaan kävi, että nuo kaksi kymppiä on olleet kyllä syksyn parhaiten sijoitetut pennoset! Viimeiset 1,5kk blenderiä on käytetty meillä vähintään kerran päivässä. Ollaan nimittäin tykästytty pahemman kerran fruitieiden surauttelemiseen. Fruitiehan on siis vähän kuin smoothie, mutta ilman mitään maitotuotteita vaan pohjana käytetään ihan vaan mehua.

Fruitie_2Fruitie_3

Fruitienhan voi luonnollisesti tehdä ihan mistä marjoista tai hedelmistä vaan. Pakkasmarjat ja hedelmät on mun suosikkeja, koska niillä saa helposti kylmän ja raikkaan juoman aikaiseksi. Jos kuitenkaan pakkasesta ei löydy mitään sekaan surautettavaa voi jäähileisen fiiliksen saada myös lisäämällä joukkoon jääpaloja.

Mun lemppariresepti tulee kuitenkin jakoon tässä ja nyt. Se noudattaa linjaa - yksinkertainen on parasta. Eli blenderin kannuun pari desiä (per nenä) Juissin mango-appelsiinimehua. Siihen ei ole lisätty sokeria ja energiaa 100ml mehua on vain 12kcal eli mitään pahaa sokerilientä se ei edes ole. Joukkoon sitten muutama jääpala, pakkasmangokuutioita ja ananasta - mielellään pakastettuna sekin. Itse olen joskus pakastanut pienssä pussissa säilykepurkista ylijäänyttä ananasta ja laittanut sitten fruitien sekaan jäiset palat. Viimeksi ostin kaupasta kokonaisen ananaksen ja pistin sen fruitiepaloiksi pakkaseen!

Muutama jääpala vielä sekaan, surruurrrur ja valmista on! Sitten vaan fruitie kivaan lasiin ja pillillä ääntä kohti! Ostin meille fruitiemukeiksi tollaiset hillopurkit Clas Ohlsonilta - ne on ihan älyttömän suloiset, vetää sisäänsä 0,5l ja niihin kuuluu vielä kannetkin. Eli jos toinen surauttaa itselleen aamulla fruitien, voi laittaa toiseen purkkiin vain kannen päälle ja laittaa jääkaappiin toista odottamaan!

Fruitie_4Fruitie_5Fruitie_6

Fruitiebuumin alkamisen jälkeen ei ole muuten ikinä mennyt yhtään hedelmää haaskiin siksi, ettei oltaisi ehditty syömään ennenkä menee huonoksi. Jos esimerkiksi näyttää siltä, että banaanit alkavat tummua kovasti ja niitä on paljon jäljellä niin kuorin ja leikkaan paloiksi ja pakastan pienissä annospusseissa tai rasioissa - sieltä sitten vaan jäistä banskua fruitien sekaan ja kyllä on hyvää.

Jos suinkin keittiöstä blenderi löytyy niin suosittelen kokeilemaan. Tuo tässä jakamani suosikkifruitie on aivan superherkkua. Se maistuu tosi paljon jollekin vähän sulaneelle trooppiselle mehujäälle. Tämä on ihan oikeasti sellainen terveellinen herkku, joka maistuukin ihan oikeasti herkulle!