Vietin viime viikonlopun kotiseudullani Keski-Suomessa ja äitin kanssa hoidettiin taas yksi häähomma pois päiväjärjestyksestä - nimittäin kukkasipulien istutus. Jos ei jollekulle ole vielä mun tuhansista toitotuksista huolimatta käynyt selväksi, niin meillä olisi tarkoituksena hankkia kaikki pöytiin ja muualle koristeiksi tulevat kukat äitin puutarhasta ja luonnosta.

WP_20140918_18_58_55_Pro WP_20140918_18_58_45_Pro

Lilja on pitkään ollut mun suosikkikukka ja pitkään äiti on myös sanonut, että tulevista häistä on ilmoitettava hänelle vähintään vuotta ennen, jotta ehtii istuttaa liljojen sipulit. Siispä äiti oli tilannut Viherpeukaloilta kahden erilaisen vaaleanpunaisen liljan sipuleita, jotka me sitten istutettiin vanhempien kasvimaalle. Äiti ja isi ovat sopineet pitävänsä ensi vuonna vähän taukoa kasvimaan viljelystä, jotta hääkukkia voidaan kasvattaa paikassa, jonka maa on varmasti rikasta ja hyväkasvuista.

Jo aiemmin äiti oli istuttanut monivuotisen myskimalvan taimet ja aikoo ensi vuonna vielä laittaa myös siemenestä samaa lajia itämään. Se on tuo kukka, joka onkin näkynyt noissa mun maljakkotesteissä... kaunis ja vaaleanpunainen kukinto, ja kukintoa oli tänä vuonna riittänyt yli kahden kuukaude ajan, joten olisi hyvät mahikset, että olisi kukassa myös ensi kesänä häiden aikaan.

WP_20140918_18_59_39_Pro

Pikkaisen tekisi vielä mieleni kokeilla ensi keväänä myös neilikan istuttamista.. eihän siinä paljon rahaa haaskiin mene, jos ei onnistu! Ja aion kyllä pitää tiiviisti peukkuja myös näille liljoille, että itäisivät ja olisivat kukassa silloin heinäkuussa.. näyttävät nimittäin niin ihanille!

Mites te? Onko joku muu ensi kesän morsian päässyt sipulihommiin? Vai onko jo vähän liiallista panostusta?

Ps. Mun mielestä on jotenkin supersuloista, että tohon kuvastoon on merkitty, mitkä kukat houkuttelevat perhosia. Sitten joskus kun meillä on oma talo ja puutarha niin aion kyllä tilailla vaikka mitä ja juurikin tolla perusteella!