Lupasin kirjoitella teillekin esiin juuttinarukartoituksen tuloksia eli siis mistä hankkia edullista juuttinarua - jospa näin säästäisin ainakin vähän Googlailuvaivaa edes joltain! Tässä meidän juuttinarunmetsästyksessä oli sellainen kriteeri, että sitä oli saatava lähes tulkoon heti eli siis kaupasta tai vähintään suomalaisesta verkkokaupasta. Mistään eBaysta en halunnut lähteä tätä kaivamaan, koska toimitusajat ovat toisinaan niin pitkiä, etkä voi ikinä olla ihan varma laadusta - ja sitten jos laatu onkin hyvää, joudut odottamaan uudelleen yhtä pitkän toimitusajan, kun tilaat lisää.

Minun kokmukseni mukaan Prismat ja Cittarit olivat aivan hyödyttömiä - niissä hinnat olivat aivan naurettavan kalliit ihan vaan pienistäkin rullista. Sen sijaan kolme parasta - jotka kaikki ostettiin ja haettiin vielä lisääkin - löytyivät Sinellistä ja Biltemasta.

Juuttinaru

Biltemasta nämä löytyvät talousnarun nimellä (klik), kun taas Sinellistä ihan perinteisesti juuttinaruna (klik). Me päätettiin käyttää meidän tarkoituksiin kaikkia kolmea narua, koska huomattiin, että näyttää parhaalle, jos muuttaa narun paksuutta purkin koon mukaan. Eli pienempiin purkkeihin tuota Bilteman ohuinta, keskikokoisiin Sinellin narua ja isoimpiin purkkeihin kierros Bilteman paksua. 

Kaikista eniten metrihintaan näytti vaikuttavan narun paksuus eli ohuin on halvinta metrihinnaltaan ja paksuin kalleinta. Tästähän saattaisi nokkelasti päätellä, että kannattaa ostaa siis tuota ohuinta! Mutta jos kuitenkin aikoo kieputtaa narua purkkien ympärille paksummaksu kaistaleeksi, niin kannattaa ottaa huomioon, että sitähän joutuu sitten myös kieputtamaan useamman kierroksen, jotta saa yhtä paksun kaistaleen aikaan.

Sellainenkin seikka kannattaa vielä huomioida, että nuo molemmat Bilteman narut ovat huomattavasti pörheämpiä kuin Sinellin. Siis tuollaisia enemmän karvaisia, kun sinellin juuttinarun pinta on enemmän siloiteltu. Itse en rullalla lämmennyt yhtään tuolle Bilteman narujen pörheydelle, mutta purkeissa se näyttikin tosi kivalle. Jos kuitenkin haluaa vähän siloitellumman tuloksen niin kannattaa unohtaa nämä Bilteman naru ja suunnata mieluummin Sinelliin.

Tällaiset ovat siis mun kokemukset laajan juuttinarukartoituksen jälkeen. Yritettiin etsiä juuttinarua myös isommilla kerillä - siis sellaisilla kilon kokoisilla, mutta niin vaan kävi ilmi, että niiden metrihinta oli näitä pieniä keriä kalliimpi eli ei kannattanut sillekään tielle lähteä!

Oliko tästä teille hyötyä? Ja mistä olette itse juuttinarunne hankkineet? Kommenteissa saa vinkkailla kokemuksia suuntaan tai toiseen!