IMG_5236

Kööpenhaminan reissusta kirjoitellessani lupasin vinkata vielä erikseen yhdestä kivasta paikasta, joka kannattaa pitää mielessä, jos aikoo Köpikseen suunnata. Nimittäin Kööpenhaminan katuruokakeskus Papirøenista.

En osaa hirveän hyvin kuvailla missä paikka sijaitsi, koska luonnollisesti poljin vain kiltisti paikallisoppaamme perässä. Mutta kauaa tuonne ei ihan keskustasta pyörällä kestänyt. Pienen lenkin vain joutui kiertämään muuan nostosillan kautta, koska kyseinen paikka sijaitsi suoraan veden rannalla.. lähes kuninkaanlinnan vastarannalla.. Tai suoraan sitä vasten on oopperatalo, mutta kuninkaanlinnalta katsottuna tämä paikka oli oopperatalon oikealla puolella.

IMG_5231IMG_5229IMG_5226

Kyseessä oli siis iso halli, joka oli täynnä katuruokakojuja. Tarjolla oli erilaisia ruokia varmaan jokaisesta maanosasta, juotavaa ja jälkkäreitäkin. Hinnat eivät päätä huumanneet ja valinnanvaraa ainakin oli. Tuonne saavuttuamme alkoi juuri ripsiä vettä, joten söimme sisällä. Ihan veden äärellä rakennuksen pihallakin oli kuitenkin pöytiä ja löhöilyalueita, joihin voi asettua nauttimaan ruokaa ja juomaa!

Tämä paikka on muuten tosi lähellä Christianiaa, meidän pyöräreitti ainakin meni ihan Christianian aidanviertä pitkin ja paluumatkalla suunnattiin ihan sisällekin pällistelemään. Jos noille nurkille sattuu, niin kannattaa harkita siellä vierailemista. Rehellisyyden nimissä en itse osannut oikein keskittyä nauttimaan hauskan arkkitehtuurin ja hulluttelun ihastelemisesta, sillä olin siellä vähän ahdistunut. Mitään varsinaista syytä pelätä ei kuitenkaan ollut. Ennen kaikkea sen meiningin katseleminen oli surullista.

Mutta vaikkei Christianiasta olisikaan kiinnostunut niin suosittelen lämpimästi polkaisemaan ohitse ja herkuttelemaan katukeittöiden antimilla!

IMG_5232IMG_5234IMG_5238