Ainakin Keski-Suomessa on nyt vattuaika. Vaikka kylmä alkukesä on jättänyt vatut vähän pieniksi, on niitä kuitenkin ilmestynyt pensaisiin ihan kiitettävästi. Joten jos aikoo leipoa ensi kesänä itse hääkakkunsa, ja aikoo laittaa täytteeksi itse kerättyjä vattuja on aika klassisesti mennä metsään.

PAITSI, jos sattuu olemaan Turussa töissä... niin ettei ehdi Keski-Suomeen vattumetsään. Eikä tiedä täältä yhtään vattupaikkaa. Silloin on aika ujosti pyytää äitiä ja iskää menemään vattumetsään sun puolesta. Mitäpä ei äiti ja isi pikkutyttönsä eteen tekisi.

WP_20140325_18_08_01_Pro

Siispä tänään tuli puhelu isiltä, että nyt olisi kerätty kuusi litraa vattuja kakkua varten. Kiitosta vaan, sanoin minä. Eiköhän ne riitä kun olin laskeskellut (ja laskelmat myös äitille ja isille kertonut!), että kaksi litraa on riittävä määrä. Mutta vara ei onneksi venettä kaada, ja niille löytyy varmasti muutakin käyttöä, jos ja kun niitä hääkakkuhommista jää yli.

Tällä hetkellä suunitelmissa olisi tehdä vadelma-valkosuklaa-mascarpone -täyte suklaakakkupohjien väliin. Tämä sama, jota testasin keväällä omien synttäreideni yhteydessä. Oli nimittäin ehkä parasta täytekakkua, jota oon ikinä syönyt.

WP_20140325_18_07_37_Pro

Päälle ei kyllä suinkaan tule mitään noin perinteistä.. tässäkin suhteessa on vähän lähtenyt mielikuvitus laukkaamaan, mutta siitä lisää omassa postauksessaan!