Viime viikolla kirjoittelin mun vihkisormusmietteistä ja kerroinpa siinä yhteydessä laittaneeni myös yhteydenottoa menemään erääseen kultasepänliikkeeseen, jonka malliston sormukset miellyttivät mua ihan hurjan paljon. Sanoin jo tuolloin, että en jaksaisi enää odottaa vastausta ja ennen vastauksen saapumista ehdin jo ärsyyntyä aika totaalisesti.

Laitoin viestini menemään maanantaina aamupäivällä ja koko viikolla vastausta ei ollut kuulunut. Olin ihan äärimmäisen harmissani.. ärisin jo kotona, että pitäkööt tunkkinsa jos ei mulle kiinnosta vastata. Odottelin perjantain työpäivän loppuun saakka ja laitoin uutta viestiä menemään kyselläkseni onkohan edellinen viestini hukkunut bittiavaruuteen vai ollaanko siellä vain niin kiireisiä, ettei ole ehditty vastaamaan. Tai vaikka lomalla. Koitin toki olla kohtelias ja sanoin, ettei viivästynyt vastaus haittaa, jos liikkeessä vain on kiireistä.. kunhan varmistan, että viesti on tullut perille!

Oikeasti kotona asiasta puhuessani en kyllä ollut enää ollenkaan niin ystävällinen. Olin jo oikeastaan todennut, etten välttämättä halua kyseisessä liikkeessä asioida, vaikka vastaus joskus hamassa tulevaisuudessa saapuisikin. Koska jos nyt jo tuntuu, ettei mun yhteydenottoa arvosteta tai ensimmäisestä viestistä alkaen yhteydenpito on työlästä, haluanko tehdä niin kalliin ostoksen sellaiselta yritykseltä? Ja mitä jos kaikki muukin asioiden hoitaminen läpi koko prosessin on yhtä vaikeaa?

No, tarina päättyi sinäänsä onnellisesti, että viikonlopun aikana olin saanut heiltä oikein ystävällisen ja kattavan vastauksen. Mun ärsyyntymisenikin laantui, koska mulle vastannut henkilö kertoi asioista tarkasti ja ystävällisesti ja vielä pahoitteli viivästynyttä vastaustaan.. Näin se ystävällinen asiakaspalvelu taas pelasti päivän, ja aion ehdottomasti koittaa saada itseni kesän aikana Helsinkiin heidän liikkeessään vierailemaan.. 

Mutta mitä mieltä te olette? Kuinka kauan jaksatte odottaa vastausta? Kyllä minun mielestäni viikko oli aika pitkä aika odottaa vastausta.. ehkä toki mun kokemus kärjistyi sen vuoksi, että olin asiasta niin innoissani ja se oli mulle kovin tärkeä. Siksi pettymys oli suuri, kun ei vastausta kuulunutkaan. Toki oikeasti ymmärrän kiireet ja lomat ja muut vaikuttavat tekijät. Mutta silloin toivoisin saavani esimerkiksi "Hei, olemme lomalla (tms) ja vastaamme sinulle viikon päästä" -tyyppisen vastauksen. Ettei tarvitsisi olla jatkuvasti päivittämässä sähköpostilaatikkoa ja pettyä päivä toisensa jälkeen, kun mulle niin tärkeä maailman täydellisimmän vihkisormuksen löytäminen ei tuntunutkaan sen mahdolliselle tekijälle tärkeältä.