Kaasojen mekot

Kuten lupailin, sitten olisi vuorossa turinoita kaasojen pukeutumisesta. Jokainen morsian varmasti sopii asioista kaasojensa kanssa erikseen, mutta ainakin mun mielestäni on aika järkevää, että kaasojen pukeutuminen ratkeaa karkeasti eroteltuna toisella seuraavista tavoista: a) hääpari kustantaa kaasojen vaatteet ja saa vaikuttaa siihen, mitä he päälleen pukevat tai b) kaasot maksavat asunsa itse, joten luonnollisesti käyttävät rahansa sellaisiin asuihin, kuin itse haluavat.

Nämä siis minun mielestäni ovat ne järkevimmät vaihtot pääpiirteittäin. Toki asioista on aina järkevää keskustella ja vaikka kaasot maksaisivat ja valitsisivat asunsa itse, lienee selvää, että asun on hyvä kunnioittaa joitain juhlapukeutumisen ohjenuorista.. siis ei välttämättä minkään etiketin ohjeita, mutta hääparin toiveiden kunnioittaminen kuulunee asiaan. Vastaavasti, jos hääpari hankkii kaasojen asut, lienee ihan kohteliasta kysyä kaasojen hyväksyntää asuille ennen ostopäätöstä. Ainakin toivon, ettei nykymaailmassa tapahdu sitä jenkkileffojen maalaamaa kauhukuvaa, jossa oleellinen osa kaasona (tai morsiusneitona) olemista on päivä mahdollisimman järkyttäväsä asussa.

Kaaso1

Don't get me wrong, kyllä minäkin pinkistä tykkään, mutta en silti saisi minkään sorttista mielihyvää, jos kaasot seisoisivat hääpäivänä alttarilla Frendien Rachelin asua vastaavassa viritelmässä.

Jos ei siis ole vielä tullut selväksi, niin meidän tapaus kuuluu ryhmään a) hääpari kustantaa kaasojen vaatteet ja saa vaikuttaa siihen, mitä he päälleen pukevat. Koska minä olen ompelutaitoinen ihminen ja tykkään tehdä itse, oli mulle aika selvää alusta asti, että ompelen kaasoilleni heidän (toivottavasti) mieleiset mekot. Mun ajatuksenani oli, että valittaisiin kaikkiin pukuihin joko sama kangas tai vastaavasti muutama toisiinsa sopiva kangas, joista kaikkien puvut tehtäisiin. Malliin saisi jokainen vaikuttaa itse, joten yläosa, vyötärö ja helma olisi juuri sellaiset, kun kukin haluaisi - siis erilaiset kaikilla.

Kaaso2

Tässä asiassa piili kuitenkin vain yksi ongelma, jota lähdettiin viime perjantaina pureskelemaan. Mun toivoma väri olisi jonkin sortin pinkki. Pinkkiin pukeutuminen ei kellekään olisi kuulemma ongelma.. siis kellekään paitsi mulle. Nimittäin en halua pakottaa ketään mekkoon, jota käyttää kyllä yhden päivän, muttei koskaan sen jälkeen. Kolmen kaason joukossa on vain yksi ihminen, joka voisi todennäköisesti käyttää vapaaehtoisesti kokopinkkiä mekkoa myöhemminkin.

Kysyin täällä kyläilleeltä kaasolta käyttäisikö hän kyseistä mekkoa koskaan muulloin, jos se olisi pinkki. Pienen mietinnän jälkeen vastaus oli "Joo, jos se on hyvän mallinen... ja joku hyvä pinkin sävy." Eli ei mikään maailman innokkain reaktio! Kunnes aikamme palloteltuamme (en todellakaan muista kumman ehdotuksesta) löytyi hyvä vaihtoehto - liukuvärjätty mekko. Se voitaisiin toteuttaa jokaiselle erilaisella tavalla ja sillä tavalla päästäisiin eroon kivalla tavalla kokopinkistä mekosta. Kaksiväriset ja kuviolliset kun ei ainakaan tätä raatia oikein miellyttäneet.

Kaaso4

Rohkenen väittää, että me molemmat oltiin tästä ideasta aika innoissamme! Niistä tulisi ihan älyttömän ihanat!

Mutta kuten eilen jo mainitsinkin, mikään helppo hommahan ei olisi luvassa, sillä joutuisin itse värjäämään kankaat käsipelissä. Se kuitenkin tarkoittaisi edes jotain positiivista, nimittäin sitä, että pukujen materiaalipohdinnat voitaisiin päättää suhteellisen lyhyeen. Luultavasti järkevin materiaali nimittäin värjättäväksi olisi 100% silkki. Nyt mun täytyykin suunnata kangaskaupoille ja katsella vähän tarjolla olevia vaihtoehtoja, ja alkaa tekemään testejä... on nimittäin mahdotonta arvioida värjäyksen lopputulosta pelkästään pohdiskelemalla.

Kaaso3

Niin ja varmaa kysäistä niiltä kahdelta muultakin kaasolta, onko niillä jotain ehdotonta liukuvärjättyä kangasta vastaan. Toivon syvästi, että ei, koska mää oon ihan huikean innoissani! Ja jos nyt tähän päädytään kaikki yksissä tuumin, niin pukumallien suunnittelu ja kaavoittaminen sekä kankaiden ostelu ja värjäily olisi sellaista puuhaa, jota voisin oikein hyvin jo kesän ja syksyn mittaan tehdä! Jipii! 

Mitäpä te tykkäätte näistä liukuvärimekoista? Mun kaasoille muuten olisi varmastikin tulossa lyhyemmät mekot, vaikka kaikki inspiraatiokuvissa olevat mekot maksimittaisia ovatkin.

Niin ja miten te toimitte kaasojen (tai muiden avustajien) asujen suhteen? Kulkeeko teillä päätäntävalta maksajan mukana, vai oletteko sopineet jotain muuta?

Ps. KAASOT - te tarviitte jotkut koodinimet, että teistä on helpompaa kirjottaa täällä salaisesti... miten olis jotain Pyjamabanaanihenkistä.. B1, B2 ja B3, hehe!

28 Kommenttia

 1. Meiläkin tehdään kaikille mekot itse ja kaikki olivat suostuvaisia violettiin väriin. Jokainen saa valita mallin itse, jotta mekkoa tulisi sitten käytettyä jatkossakin :). Nuo liukuvärjäykset on kyllä upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kovin samoilla linjoilla mennään sielläkin! :) Toivottavasti mekoille tulee jatkossakin käyttöää!

   Poista
 2. Tosi hyvä idea! Liukuvärjättyinä niistä tulee varmasti todella raikkaatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon! :) Tämä tuntuu jotenkin kesäisen raikkaalle idealle :)

   Poista
 3. Kaasomekoista tulee varmasti hienot! Ja olisi superhauskaa olla kaasosi asemassa ja saada hieno, toiveiden ja mittojen mukaan tehty mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivotaan, että mun kaasot ovat samaa mieltä! :)

   Poista
 4. Nuo liukuvärjätyt kankaat on niin kauniita, etenkin sidfonkityyppiset. Itse ainakin käyttäysin jatkossa muissakin juhlissa, jos kaasotehtäviä varten moisen mekon saisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, upeita ovat! Harmi vaan, että niitä on vaikea löytää valmiina.. mutta onneksi voi itse värjätä! Ja toivotaan, että näillekin tulee jatkokäyttöä :)

   Poista
 5. Tuon true love -kuvan mekot on mun mielestä näistä kivoimmat. Ylimpien malleissa ei joku oikein iske, sen sijaan alimman rivin kuvat näyttävät malleiltaan kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne harmaa-vaaleat taisi olla itseasiassa ensimmäiset, jotka meidän huomion kiinnitti :)

   Poista
 6. Upeita mekkoja! :) Kaasoillani ei ole vieläkään mekkoja, kohta tulee kiire...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onneksi tähän aikaan vuodesta löytyy varmasti kauniita juhlamekkoja! :)

   Poista
 7. Liukuvärjätyt mekot ovat mun mielestä tosi kauniita! Ja hyvin saa toteutettua väriteemaa niin, että ei kuitenkaan tarvitse kokopinkkiä mekkoa tehdä. Eli kuten sanoit, voisi mekoilla olla myöhemminkin käyttöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi tosiaan tavoitteena! Tuntuu harmilliselta panostaa mekkoihin joita käytettäisiin vaan sen yhden kerran!

   Poista
 8. Me kuulutaan myös tähän samaan ryhmään. Mun mielestä on kohtuutonta vaatia kaasoja ostamaan tietynlaiset mekot ja pistää ne itse se maksamaan! Mekkojen lisäksi mä maksan kaasojen kampaukset, mutta asusteet kuten kengät, ja laukku ja sen sellaset tytöt saa maksaa itse.
  Hyvin samantyyppiset on meidän tyttöjen mekot mitä sulla noissa kuvissa on, hyvä maku siis meillä kummallakin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä me! :D

   Mun täytyy vähän konsultoida kaasoja tuosta asusteasiasta.. oon varautunut ostamaan asusteetkin heille, mutta toisaalta voi olla vaikeaa löytää kivat kengät, jotka tuntuu hyvälle kolmissa eri jaloissa.. eli jos ne kuitenkin tulee olemaan erilaiset, niin voisihan sitä vaikka miettiä onko heillä esimerkiksi jo valmiiksi olemassa soivia kenkitä tms :)

   Poista
 9. Aivan törkeän hienoja esimerkkejä oot ainakin saanut tähän postaukseen kerättyä, en epäile etteikö kaasojen lopulliset mekot ois VÄHINTÄÄN yhtä törkeen hienoja! (: Liukuväri toimii kyllä hitsin hyvin vaatteessa kuin vaatteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kannustuksesta! Toivon niin kovasti, että saan yhtä upeat aikaan! :)

   Poista
 10. Hyvin toteutettuna liukuvärjäys voi olla tosi upea ja ite tykkään noista inspiskuvista. Ite en oo vielä valinnut kaasoa, joten en kaason mekosta tiedä, kun en ole varma, että tuleeko edes kaasoa (ainoa mihin sellasen koen tarvitsevani on polttareiden järjestäminen). Bestman taas tulee vierailupuvussaan (rajavartija), kun aiotaan pitää upseerihäät (sulhanen valmistuu syksyllä upseeriksi kadettikoulusta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän sää voit hankkia itsellesi vaan polttaritoimikunnan, jos ei kaasoille muuten tarvetta ole :)

   Ja upseerihäät kuulostaa mahtavalle ja miehet on varmasti komeita puvuissaan! :)

   Poista
  2. Polttaritoimikunta kuulostaa hyvältä idealta, täytyykin harkita :)

   Poista
 11. Mun mielestä paremmat koodinimet ois jotkut intiaanihenkiset kuten Punainen Makkara ja Tanssiva Täplä (nämä kaipaa vielä vähän hiomista, mutta parempiinkaan en pystynyt näin lyhyellä mietinnällä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaha... Onkohan kommentin jättänyt Hilpeä Kääpiö se kaaso, joka fyysisiltä ominaisuuksiltaan eniten moista muistuttaa? Ja hei.. ton yhden pitäisi selkeästi olla Alaston Makkara!! :D

   Poista
  2. Juurikin se kaaso ;) Alaston Makkara on niin paljon parempi! Vielä pitää vähän muokata näitä kahta muuta, että kerro kun olet keksinyt :)

   Poista
  3. Hmm... oisko se kolmas tyyppi Nukkuva Joku? :D Tää vaatii vähän harkintaa kyllä!

   Poista
 12. ihana idea! Toivottavasti ei muodostu hirmuisen kalliiksi projektiksi :) ja ihana idea tehdä kaasoille jotain uniikkia ja vielä itse. Tsemppiä kangas etsintöihin ja värjäyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No.. tuskinpa se sen kalliimmaksi tulee, kun kauniiden juhlamekkojen ostaminen kaupastakaan :) Riippuu toki paljon siitä millaisia materiaaleja onnistun löytämään! Kiitos paljon! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!