Kuten lupailin, sitten olisi vuorossa turinoita kaasojen pukeutumisesta. Jokainen morsian varmasti sopii asioista kaasojensa kanssa erikseen, mutta ainakin mun mielestäni on aika järkevää, että kaasojen pukeutuminen ratkeaa karkeasti eroteltuna toisella seuraavista tavoista: a) hääpari kustantaa kaasojen vaatteet ja saa vaikuttaa siihen, mitä he päälleen pukevat tai b) kaasot maksavat asunsa itse, joten luonnollisesti käyttävät rahansa sellaisiin asuihin, kuin itse haluavat.

Nämä siis minun mielestäni ovat ne järkevimmät vaihtot pääpiirteittäin. Toki asioista on aina järkevää keskustella ja vaikka kaasot maksaisivat ja valitsisivat asunsa itse, lienee selvää, että asun on hyvä kunnioittaa joitain juhlapukeutumisen ohjenuorista.. siis ei välttämättä minkään etiketin ohjeita, mutta hääparin toiveiden kunnioittaminen kuulunee asiaan. Vastaavasti, jos hääpari hankkii kaasojen asut, lienee ihan kohteliasta kysyä kaasojen hyväksyntää asuille ennen ostopäätöstä. Ainakin toivon, ettei nykymaailmassa tapahdu sitä jenkkileffojen maalaamaa kauhukuvaa, jossa oleellinen osa kaasona (tai morsiusneitona) olemista on päivä mahdollisimman järkyttäväsä asussa.

Kaaso1

Don't get me wrong, kyllä minäkin pinkistä tykkään, mutta en silti saisi minkään sorttista mielihyvää, jos kaasot seisoisivat hääpäivänä alttarilla Frendien Rachelin asua vastaavassa viritelmässä.

Jos ei siis ole vielä tullut selväksi, niin meidän tapaus kuuluu ryhmään a) hääpari kustantaa kaasojen vaatteet ja saa vaikuttaa siihen, mitä he päälleen pukevat. Koska minä olen ompelutaitoinen ihminen ja tykkään tehdä itse, oli mulle aika selvää alusta asti, että ompelen kaasoilleni heidän (toivottavasti) mieleiset mekot. Mun ajatuksenani oli, että valittaisiin kaikkiin pukuihin joko sama kangas tai vastaavasti muutama toisiinsa sopiva kangas, joista kaikkien puvut tehtäisiin. Malliin saisi jokainen vaikuttaa itse, joten yläosa, vyötärö ja helma olisi juuri sellaiset, kun kukin haluaisi - siis erilaiset kaikilla.

Kaaso2

Tässä asiassa piili kuitenkin vain yksi ongelma, jota lähdettiin viime perjantaina pureskelemaan. Mun toivoma väri olisi jonkin sortin pinkki. Pinkkiin pukeutuminen ei kellekään olisi kuulemma ongelma.. siis kellekään paitsi mulle. Nimittäin en halua pakottaa ketään mekkoon, jota käyttää kyllä yhden päivän, muttei koskaan sen jälkeen. Kolmen kaason joukossa on vain yksi ihminen, joka voisi todennäköisesti käyttää vapaaehtoisesti kokopinkkiä mekkoa myöhemminkin.

Kysyin täällä kyläilleeltä kaasolta käyttäisikö hän kyseistä mekkoa koskaan muulloin, jos se olisi pinkki. Pienen mietinnän jälkeen vastaus oli "Joo, jos se on hyvän mallinen... ja joku hyvä pinkin sävy." Eli ei mikään maailman innokkain reaktio! Kunnes aikamme palloteltuamme (en todellakaan muista kumman ehdotuksesta) löytyi hyvä vaihtoehto - liukuvärjätty mekko. Se voitaisiin toteuttaa jokaiselle erilaisella tavalla ja sillä tavalla päästäisiin eroon kivalla tavalla kokopinkistä mekosta. Kaksiväriset ja kuviolliset kun ei ainakaan tätä raatia oikein miellyttäneet.

Kaaso4

Rohkenen väittää, että me molemmat oltiin tästä ideasta aika innoissamme! Niistä tulisi ihan älyttömän ihanat!

Mutta kuten eilen jo mainitsinkin, mikään helppo hommahan ei olisi luvassa, sillä joutuisin itse värjäämään kankaat käsipelissä. Se kuitenkin tarkoittaisi edes jotain positiivista, nimittäin sitä, että pukujen materiaalipohdinnat voitaisiin päättää suhteellisen lyhyeen. Luultavasti järkevin materiaali nimittäin värjättäväksi olisi 100% silkki. Nyt mun täytyykin suunnata kangaskaupoille ja katsella vähän tarjolla olevia vaihtoehtoja, ja alkaa tekemään testejä... on nimittäin mahdotonta arvioida värjäyksen lopputulosta pelkästään pohdiskelemalla.

Kaaso3

Niin ja varmaa kysäistä niiltä kahdelta muultakin kaasolta, onko niillä jotain ehdotonta liukuvärjättyä kangasta vastaan. Toivon syvästi, että ei, koska mää oon ihan huikean innoissani! Ja jos nyt tähän päädytään kaikki yksissä tuumin, niin pukumallien suunnittelu ja kaavoittaminen sekä kankaiden ostelu ja värjäily olisi sellaista puuhaa, jota voisin oikein hyvin jo kesän ja syksyn mittaan tehdä! Jipii! 

Mitäpä te tykkäätte näistä liukuvärimekoista? Mun kaasoille muuten olisi varmastikin tulossa lyhyemmät mekot, vaikka kaikki inspiraatiokuvissa olevat mekot maksimittaisia ovatkin.

Niin ja miten te toimitte kaasojen (tai muiden avustajien) asujen suhteen? Kulkeeko teillä päätäntävalta maksajan mukana, vai oletteko sopineet jotain muuta?

Ps. KAASOT - te tarviitte jotkut koodinimet, että teistä on helpompaa kirjottaa täällä salaisesti... miten olis jotain Pyjamabanaanihenkistä.. B1, B2 ja B3, hehe!