Aina, kun joku kysyy multa tiedänkö jo millaisen kimpun haluan (uskokaa tai älkää, sitä tapahtuu yllättävän usein, vaikka häihin on vielä aikaa..), olen vastannut tietäväni, vaikken oikein osaa sitä kuvaillakaan. Isoin ongelma unelmien morsiuskimpun kuvailussa on ollut sen muodon kuvaileminen.

Yleensä ihmiset sitten kysyvät haluanko sellaisen, joka roikkuu. Ei, en halua. Eli siis sellaisen pyöreän. Ei, en halua. Haluan sellaisen luonnollisen. Sellaisen, jossa varsia ei ole sidottu liian tiukaksi, ja joka ei ole sieltä varresta liian paksu. Haluan sellaisen kimpun, joka näyttää sille, kuin siihen olisi summamutikassa vain heitetty kukkia kasaan ja pikaisesti sidottu kiinni.

Ehdin jo kehitellä pienen kriisin siitä, miten onnistun ikinä kuvailemaan tämän tulevalle floristille. En mitenkään voi onnistua, ja sitten siitä tulee pallo. Vaan kuinkas sitten kävikään! Törmäsin surffaillessani tällaiseen äärimmäisen havainnollistavaan kuvaan, jossa eri kimppujen muodot on havainnollistettu ja kuvailtu! Jihuu!

Bouquet-Shape-Glossary

Tämä oli pakko ottaa talteen heti ja tulen varmasti ottamaan tämän mukaan myös sitten, kun suunnataan floristille kukkia suunnittelemaan. Kätevää on muuten myös se, että tuossa alhaalla on lajiteltu väreittäin muutamia esimerkkejä sen sävyisistä kukkamahdollisuuksista. Tästä kaaviosta ehdottomasti mun lempparein kimppumalli on tosiaan tuo hand-tied. Ja kakkossuosikki on kimppumalli  posy. Ne on juuri sen mallisia, mistä haaveilen. Huolettomia, mutta siistejä. Ei liian massiivisia tai sännöllisiä.

Millainen maku teillä on kipun muodon suhteen? Mikä näistä kuvan malleista on eniten teidän tyyliä? Alanpa tässä heti kasailla postaukseen muutamia esimerkkikimppuja...

Heti, kun taustalla soiva Melartinin häämarssi loppuu. ja lopetan tän kyynelehtimisen.. Vitsi mikä herkkis mää olen!!