Hyötyä hääblogeista

Olen tässä viime aikoina miettinyt enemmänkin sitä, miksi täällä blogimaailmassa oikein pyörin. Ja sitä mitkä ovat tämän touhun plussat ja miinukset. Ehdoton plussa on se, että hääblogin kirjoittamisesta ja muiden blogien seuraamisesta saa paljon vertaistukea. Se on toistaiseksi tuntunut ehkä isoimmalta plussalta. Hääblogimaailmassa ollaan tosi aktiivisia kommentoimaan ja jakamaan idoita ja omia kokemuksia. Se on kivaa! Tässä pienessä blogimaailman alamaailmassa on mielestäni poikkeuksellisen vahvat ja kannustavat verkostot. Toivottavasti asia pysyy näin jatkossakin.

WP_20130922_14_44_51_Pro IMG_0953

Toinen asia, jota hääblogeihin uppoutumalla voi saada on ideat. En minä ainakaan olisi ikinä tutustunut PhotoBootheihin, karkkibuffeteihin tai hääbingoihin, jos en olisi hääblogien pyörteeseen hypännyt. Olen tallentanut itsekin omalle koneelle useankin inspiraatiokuvan, jonka joku bloggaaja on löytänyt ja laittanut jakoon.. vaikka toivomastaan koristelun tai kampauksen tyylistä. Ja kaipa minäkin olen osannut ainakin hieman inspiraatiota jakaa. Ainakin juuri tällä viikolla ilahduin kommentista, jossa kerrottiin meidän Save the date -kuvan inspiroineen. Huippua!

Kolmas asia, mitä hääblogeista olen saanut on ihan puhtaat ahaa -elämykset. Viime aikoina useatkin tulevan kesän morsiamet ovat kirjanneet ylös To Do -listoja asioista, joita ovat tehneet ja joita on vielä jäljellä. Viimeksi näitä listoja lukiessani sain ahaa -elämyksen. En ollut todellakaan hoksannut ajatella, että hääpäivän aamulle olisi kiva tehdä valmiiksi soittolista. Joko morsiamelle ja sulhaselle erikseen kummankin suosikkimusiikkia tai sitten yhteinenkin soittolista voisi olla kiva. Samat biisit, joita molemmat saavat fiilistellä omassa valmistautumispaikassaan.

viides IMG_2032

Tämähän oli ihan heti lisättävä omalle tehtävälistalleni. Musiikki luo niin paljon tunnelmaa ja ihan ehdottomasti noin tärkeä päivä kannattaa aloittaa kuuntelemalla juuri niitä biisejä, jotka saavat hymyn huulille. Siinä samalla kun napostelee nassuun jotain hyvää aamupalaa. Mutta pitää pitää myös huoli, että molempien valmistautumispaikoissa on musantoistoon vaadittavat välineet! Toki puhelimesta saa soitettua, mutta ehkäpä joku kajari on mukava olla, niin äänenlaatu on hieman parempi. Näitä hehkulampun syttymisiä on toki tullut useimpiakin, mutta tämä aamun soittolista nyt on näistä viimeisin.

Eli kyllä hääblogin kirjoittamisesta ja muiden blogien lukemisesta on ihan oikeastikin hyötyä! Toivottavasti sama meininki jatkuu tulevaisuudessa ja toivottavastii hääblogimaailma pysyy yhtä kannustavana ja aktiivisena, kuin tähänkin asti! 

Ps. Edellisen postauksen kommenteissa sain vielä jotain muuta - nimittäin hillittömän hihityskohtauksen, kun Anna kertoi olleensa Satuhäissä vieraana! Vähänkö mää sytyin tästä! Miksei kukaan mun lähipiiristä voi mennä Satuhäissä naimisiin? Määkin haluan antaa haastatteluja häistä telkkariin! Ja mää voisin myös bailata oikein antaumuksella.. tai mun korko vois juuttua johonkin ritilään.. tai jotain muuta kivaa! Hmm.. kenethän saisin suostuteltua hakemaan...

18 Kommenttia

 1. Tää blogiverkosto ja tuki on kyllä ihan korvaamatonta <3 ihan mahtavia ideoita saa muiden blogeista ja apua jos jonninmoiseen ongelmaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa! Ja ihan huikeaa välillä saada "apua" semmoisiinkin asioihin, joista ei olisi itse edes hoksannut kysyä.. tosiaan toisten blogeissa ja kommenttibokseissa kun tulee välillä vastaan sellaisiakin asioita, joita ei olisi itse ikinä muuten hoksannut!

   Poista
 2. Olen pitänyt pariakin blogia hääblogini lisäksi ja täytyy sanoa, että tää hääbloggaus on ollut tähän mennessä parasta. <3 Ihan huikeaa yhteisöllisyyttä, tukea, kannustusta ja mitä ideoiden jakamista. Olen niin iloinen että olen eksynyt mukaan tähän joukkoon. Harmittaa kun en ole päässyt vielä livenä muita hääbloggaavia morsioita tapaamaan (paitsi kerran, mutta en sitä silloin edes tajunnut... nyyh.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama juttu, hääblogin pitämisessä on huomannut ihan selkeän eron! :)

   Minäkään en ole vielä muita blogimorsioita treffannut, mutta joskus olisi kyllä ihan ehdottoman mukavaa niin päästä tekemään!

   Poista
 3. Soittolistat on ihan ehdottomia ja koska meillä rakastetaan musiikkia, niin sitä tulee olemaan siitä hetkestä kun silmänsä avaa aina aamun pikkutunneille saakka. Nim. 5 soittolistaa hääpäivälle löytyy koneelta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsi, säähän oot ollut jo tehokkaana! Mihin kaikkiin eri vaiheisiin oot jo listat tehnyt? :)

   Me ei olla mitään super intohimoisia musiikki-ihmisiä, mutta kyllä meilläkin yleensä kotona on Spotify kovassa käytössä..! Jotenkin ei silti vaan ollut koskaan tullut mieleen!

   Poista
 4. Hääblogit on kyllä mahtavia, ihan surettaa kun se melkein sitten loppuu siihen kun häät on vietetty. :o

  PS. Mäkin odotan innoissaan yhtä Satuhäiden jaksoa, kaverini on siellä kaasona. Huomasin asian ekan kerran trailerissa kun kuuluu vaan kirkkoharjotuksissa alttarilla "Voi *** mul on purkka suussa" :'Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kuitenkaan hääblogimaailmasta ole välttämättä kokonaan kadottava senkään jälkeen..! Mutta onneksi tosiaan tässä on vielä aikaa jäljellä, sulla myös :)

   Ahahah, voi ei! Kauheaa, miten paljon mua naurattaa tuo ajatus tosta lausahduksesta alttarilla :D

   Poista
 5. Olin itse yllättynyt miten kivaa hääblogin pitäminen on! Muut morsiot on ihan mahtavan kannustavia ja rehellisiä kommenteissaan. Se tekee myös blogin jatkamisesta helppoa!

  Nuo teidän STD-kortit olivat ihan mahtavat, en yhtään ihmettele että ovat inspiroineet muita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ja tuntuu tosiaan sille, että tässä maailmassa ihmiset näkevät helpommin sen vaivan minkä kommentin jättäminen vie, ja se on huikeaa. Koska niin kuin sanoit, kommentit on ihanan kannustavia ja rehellisiä :)

   Ja kiitos, olipas ihanasti sanottu!

   Poista
 6. Hääblogimaailma on kyllä ihan huippu, aiemmin muoti/lifestyleblogien parissa puuhailleena en voi kyllä muuta kuin ihastella tätä positiivista henkeä mikä hääblogeissa vallitsee. :) Ja ideoita ja inspistä saa kyllä ihan mielettömästi! Olisi tosiaan hauskaa joskus treffailla muitakin blogimorsmaikkuja, vaikka melkoisen untuvikko vielä itse tässä hommassa olenkin. :D

  Ja niistä Satuhäistä... Se meikäläisen haastattelu oli sen verta jäätävää kamaa että en voi kuin huokaista helpotuksesta ettei se ikinä päätynyt telkkariin asti. :'D Mutta hauskaa oli!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin on huomanneet saman positiivisen hengen tässä maailmanssa, mulla on ihan sama kokemus, kuin sulla :)

   Onneksi tässä on vielä aikaa tavata muita ja onneksi on aina joitain ihanan innokkaita naisia, jotka näkevät vaivaa tapaamisten järjestämiseen! :)

   Voin kyllä uskoa! Musta tuntuu, että ne useammin on jäätäviä, kuin ei jäätäviä! :D Mutta pääasiahan on se, että oli hauskaa!

   Poista
 7. Mietin tänään tätä ihan samaa asiaa! Ja ihan vain, että miksi minä kirjoitan blogia. Tosiaan suurimpia syitä oli, että kun on niin häähurmioitunut, niin täältä löytyy kaikki! Ei tarvitse lähimmäisiä puuduttaa niillä jokapäiväisillä häähömppä pohdinnoilla, vaan istuu alas ja kirjoittaa ! Ja yleensä aina löytyy vielä jokin, ketä ne aidosti oikeasti kiinnostaa ja antaa kommenttia!:) Siitä olen kyllä itse todella otettu! Ja se kiinnostuneisuus ja uteliaisuus kaikkia ketä kiinnostaa samat asiat. Se on hieno juttu :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on yksi iso syy kyllä myös. Ettei tarvitse sitten tilittää kenenkään lähipiiriläisen niskaan, kun blogeissa voi höyrytä ja jauhaa vaikka samojakin asioita kuukaudesta toiseen, jos sille tuntuu :)

   Kiva kuulla, että sulla on samanlaisia kokemuksia!

   Poista
 8. Silläkin riskillä, että kyse ei välttämättä edes ollu mun Save the Date -korttikommentista, oon kuitenkin iloinen, että ilahduit :) Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä juuri oli kysymys! Kiitos vielä, on ihanaa kun joku jaksaa nähdä vaivaa jättääkseen kommenttia <3

   Poista
  2. Olepa hyvä! <3 Näin toisena blogittarena tiedän täsmälleen mitä tarkoitat; on mukavaa, kun ihmiset jättää kommentteja! :)

   Poista
  3. Todellakin, homman suola ja sokeri!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!