Vihkikirkko varattu, iiks!

Pikkaisenko olen innoissani, voihan iiks! Me varattiin tänään meille vihkikirkko ja olen ihan super onnellinen siitä ja innoissani meidän valinnasta. Soittelin syksymmällä Jyväskylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon ja kyselin koska kesän 2015 vihkiaikojen varaaminen alkaa. Minulle sanottiin, että heti tammikuun alusta, joten tänään oltiin kärppänä heti yhdeksältä.

Minun suosikkivalinta vihkikirkoksi olisi ollut Laukaan kirkko. Se on kuitenkin kotikuntani ja kauniissa vanhassa puukirkossa olen päässyt ripillekin. Laukaa jouduttiin kuitenkin jättämään pohdintojen ulkopuolelle heti alussa sijaintinsa vuoksi. 40 minuutin matka vihkikirkosta juhlapaikalle nyt vaan on liian pitkä, kun vartin matkan päässä juhlapaikastakin löytyisi kirkkoja.

Harkitsimme ensin Vesalan leirikeskuksen yhteydessä sijaitsevaa riihikirkkoa. Oikeasta vanhasta riihestä kirkoksi vihittyä rakennusta, jossa on alttaritaulun sijasta iso ikkuna ja näkymä pienelle koivujen ympäröimälle järvelle. Aivan ihana paikka, mutta kuitenkin hieman liian pieni meille. Kapasiteetti olisi virallisesti 115 hengelle, ja vaikka sen alle varmasti vierasmäärässä jäädään, ei kenelläkään varmasti ole kivaa istua kirkossa, kuin sillit suolassa. Riihikirkossa ei myöskään olisi luonnollisestikaan mahdollisuus marssia alttarille urkumusiikin saattelemana ja en kovin mielelläni olisi siitä haaveesta luopunut.

Näiden kahden hylkäämisen jälkeen Jyväskylän alueseurakunnan kirkoista jäljelle jäi oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: Taulumäen kirkko ja Kuokkalan kirkko. Moni Jyväskylässä vieraillut tai nelostietä ohi ajanut tietää varmasti Taulumäen kirkon (klikkaa tästä Googlen kuvahaun tuloksiin). Taulumäen kirkko on suuri, juhlava, perinteinen ja Jyväskylässä jonkilaisen maamerkin asemassa. Kuokkalan kirkko puolestaan on muutaman vuoden vanha, moderni ja erilainen. Tuntemattomampi ja sijaitsee kuokkalan asuinalueen keskellä, alueen liikekeskuksen vieressä.

Meidän molempien vanhemmat kannattivat perinteistä Taulumäen kirkkoa. Yksi tulevista kaasoista kuvaili Taulumäen kirkon sisäpuolta ostoskeskusmaiseksi. Me arastelimme Kuokkalaa liikekeskuksen vuoksi. Päätöksen tekeminen jäi kuitenkin viime yölle. Sen varmistuminen vaati yöllistä hiippailua kirkkojen pihalla ja loppujen lopuksi valintaperusteeksi muodostui meidän fiilis. Kuvittelimme molempiin kirkkoihin sen tilanteen, kun astelen kohti alttaria Jonin odottaessa edessä. Rakkaita ihmisiä kirkon penkeissä katselemassa. Ja valitsimme sen, joka kutkutti enemmän mahanpohjassa. Meille valinta oli helppo. Osaisitteko arvata kumman valitsimme?

Kyllä vain, 18.7.2015, Kuokkalan kirkossa, it's showtime.


Katsokaapa näitä kuvia tästä ihanasta raikkaasta, nuorekkaasta, valoisasta ja jotenkin turvallisen oloisesta kirkosta. Sitä on vaikea selittää mitenkään järkevästi, mutta tuntuu, että siellä olisi hyvä olla. Kun sitä ajattelee niin jännittää ihanan kutkuttavalla tavalla. Taulumäen kirkko on kenties juhlavampi ja perinteikkäämpi, mutta jos ajattelin meneväni siellä naimisiin, ajatus tuntui enemmän tältä: "No, menen Taulumäellä naimisiin". Kun taas Kuokkalan kirkossa sama ajatus tuntui tältä: "Iiiik, en malta oottaa! Mää meen Kuokkalan kirkossa naimisiin!! Vähänkö se tulee olemaan ihanaa!".

Sisältä Kuokkala vaan on enemmän meidän tyylinen. Asiaan vaikutti myös se, että Kuokkalan ihmiskapasiteetti on 275 ja taulumäellä 700. Jos häihin tulee alle 100 vierasta, niin näyttääkö se joukkio ihan kärpäsen pipanoille siellä valtavassa kirkossa. Toki siellä olisi saanut astella pidemmän matkan keskikäytävää alttaria kohti, mutta uskon, että se matka on nautinnollisempi taittaa Kuokkalassa. Lisäksi vierailu kirkon pihassa osoitti, että Kuokkalan kirkon pääovet eivät onneksi suuntaudukkaan ihan kauppakeskuksen pihaan, vaan puiden reunustamalle nurmikentälle, rakennuksen toisella puolella.

kuokkala+kirkko+jyväskylä

Tässä kuvassa näkyy kirkon takaosa. Vihkimistä varten parven alta saa suljettua seinän, niin etteivät seurakuntatalon sali ja kirkko ole avattuna samaksi tilaksi, kuin tässä kuvassa. Ja tuonne parvelle on rakennettu ja tänä vuonna vihitty käyttöön mahtavat uudet urut, jotta häämarssikin voidaan soittaa unelmoimallani tavalla.

Tästäkin postauksesta meinaa livahtaa kauhean pitkä, mutta olen niin innoissani! Mitä te tykkäätte? Toivottavasti jaatte kommenttejanne taas kommenttiboksissa - niiden saaminen on aina niin mahtavaa! Onko teillä kokemusta häistä jommassa kummassa? Tai mitä mieltä olette valinnastamme? Meistä se tuntuu niin oikealle.

14 Kommenttia

 1. Täydellinen valinta! Mä oon myöskin kuokkalalaisena kovin ihastunut tuohon kirkkoon. Se on paljon kotoisampi kun isot kirkot ja tuo vaalea puu vain on jotain aivan ihanaa kirkossa. Vaikka ymmärränkin ton "kaupan piha" pointin... mutta onneksi sieltä tosiaan tullaan ulos ihan toiselle puolelle. Ehdottomasti hyvä valinta!!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä syytä olla kotikirkostanne ylpeitä. Niin kun sanoit niin tuo vaalea puu on aivan ihanan näköistä tuolla kirkossa. Jonin isä on tehnyt tuonne joitain sähköhommia ja tiesi vielä kertoa, että kaikki kirkossa käytetyt puut (katossa, penkeissä, kaikkialla) ovat jostain samasta metsästä, Musta on jotekin hellyyttävää, että sitä metsää ei ole kaadettu ja lähetetty ympäri maailmaa ties mihin tarkoituksiin, vaan ne ovat yhdessä päätyneet muodostamaan noin kauniin kirkon.

   Ja kiitos ihanasta kommentista ihana Jonna <3 vähänkö tuntui kivalle saada heti näin ihanaa kannustusta tälle valinnalle!

   Poista
 2. Moikka! Lueskelin blogiasi tässä puolisen tuntia: jäin koukkuun. Liityin siis heti lukijaksi. :D Ihana blogi sulla! Lisäsin sut myös mun hääblogin hääblogi-listaan. :) http://haaunelmointia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ihana kuulla ja tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt jatkossakin :)

   Poista
 3. Kuvien perusteella näyttää todella lupaavalta! Tosi kaunis ja freesi paikka, yleensä näissä asioissa kannattaakin kuunnella juuri sitä omaa fiilistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä varasti oikeassa siinä, että oman päätöksen kuunteleminen näissä asioissa kannattaa. Nyt ainakaan me ei voitaisi olla innostuneempia ja tyytyväisempiä mistän muusta vaihtoehdosta :)

   Poista
 4. Pari kesää sitten sain olla ystäväni kaasona tuossa kirkossa. Puitteet on hyvät (morsiamella hyvin tilaa panikoida takahuoneessa ennen h-hetkeä), akustiikka hyvä (siellähän on kans se joku miljardin flyygeli) ja siellä otetut valokuvat ovat aivan upeita!! Kirkko näyttää niissä vieläkin mahtavammalle, vaikka onkin pienemmälle juhlaväelle just hyvän kokoinen. Käytävääkin on tarpeeksi pitkästi (niin pitkästi että jännittyneet morsiuslapset tais eksyä puolivälissä;) Eikä Kuokkalan keskusta haittaa pätkääkään:) alkaa sullakin hääpäivä konkretisoitumaan pikkuhiljaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas ihanasta kommentista! Olipa jotenkin helpottavaa kuulla ihan oikeita kokemuksia häistä tuolla Kuokkalassa - ja vielä takahuoneesta asti. Hyvä kuulla, että siellä on hyvät tilat panikoida, luulen nimittäin, että se voi kuulua että pikainen ennakkopaniikki voi kuulua meidänkin vihkimisen ohjelmaan ;) Ja voi ei ihanat morsiuslapset ♥

   Luin muuten muistaakseni jostain, että se flyygeli ei enää olisi siellä, vaan siirtynyt eteenpäin jonnekkin muualle. Ja Kuokkalaan etsitään parhaillaan uutta... mutta en nyt laita päätä pantiksikaan. Mutta nyt on tosiaan onneksi nuo urut :)

   Poista
 5. Voi, miten kaunis kirkko! Enpä tiennyt, että Suomesta löytyy noin keveä ja rauhaisa ja kaunis kirkko. Teille tulee varmasti ihana vihkimistilaisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauaa ei ole tällaista löytynytkään, kun tosiaan ihan muutaman vuoden vanha tämä vasta on :) Kiitos paljon, uskon itse samoin :)

   Poista
 6. Vautsi, onpa aivan mahtavan upea kirkko! Tykkään :) Ihanaa, että saitte sen varattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivalta tuntuu kuulla, että muut pitävät sitä yhtä upeana! Mekin olemme tosi onnellisia, kiitos! :)

   Poista
 7. Kirkon katto ja katon valaistus näyttävät kuvissa oikein sieviltä. Varmasti oikein hieno kirkko! :) Mä aloin tässä jo vähän hätääntyä, että mitenköhän meidän pikkukappelimme, onkohan se sittenkään riittävä kooltaan ja muuten häihimme, mutta googletuksen jälkeen olen taas melko tyytyväinen siihen. Täytynee tutustua siihen tarkemmin lähiaikoina ja varata vihkiaika ym. Pitäisi varmaan väsätä aiheesta joku postaus. Otaniemen kappelia (Espoossa) olemme miettineet: http://www.espoonseurakunnat.fi/web/asiointi/otaniemen-kappeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallisen näköinen tuo teidänkin valintanne on! Ja olen kyllä sitä mieltä, että vähän hassua olisi pienelle vierasmäärälle joku on oikein massiivinen kirkko. Kirjoittele ihmeessä sinäkin aiheesta, minä ainakin luen mielelläni muidenkin pohdintoja :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!