Save the Date

viides

Vaikka kihlautumisesta on jo puolitoista vuotta, on kihlakuvien ottaminen kumminkin jäänyt. Aluksi ajateltiin antaa ammattilaisen ottaa, mutta sitten ajan kuluessa ja rahoista pihistellessä heräsi ajatus sellaisen näpsäisemisestä itse. Ajatus minun mielessä on ollut jo pitkään ja rekvisiittakin valmiina.. tikkarifani kun olen. Vihdoin marraskuussa sitten tartuin tuumasta toimeen, että nyt se kuva otetaan. Minullakun olisi mahdollisuus hyödyntää näiden kuvien käsittelyä yhden koulukurssini harjoitustyönä. Itselaukaisimella räps räps ja hiirellä klik klik. Valmista ja kaksi enemmän, kuin tyytyväistä kihlautunutta.

Muokkasin tästä varsinaisesta kihlapotretista myös tällaisen save the date -kortin. Ajattelin, että ehkä voisin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla - kiittää kihlautumisesta muistamisesta ja muistuttaa ihmisiä tulevasta hääpäivästä. Sillä tavalla ei ehkä olisi myöskään ihan niin noloa lähettää kiitoskortteja näin myöhään - vaikka noloahan se on silti! 

Nyt täytyykin sitten vaan pohdiskella, että koska nämä postittaisi. Nyt tuntuu vähän liian aikaiselta, mutta ensi syksynä liian myöhäiseltä. Kesälomareissuja ja muita kun saattaa ihmiset varata reilusti vuottakin etukäteen ja juuri sellaisten päällekkäisyyksien välttämiseksi haluaisin nämä saada hyvissä ajoin liikkeelle.

Toinen ongelma on tietenkin sitten se, että näitä lähettäessä pitäisi tietää keitä haluaa häihinsä kutsua. Entäpä jos on joku jota olisi kohteliasta kiittää muistamisesta, mutta ei välttämättä olla kutsumassa häihin? Olen kyllä tehnyt toisenkin tikkariaiheisen kuvan - ihan vain kiitoskortiksi, mutta hmm... enpä tiedä kuinka tekisin. Onko teillä ideoita? Oletteko lähettäneet save the date kortteja, ja jos olette niin milloin? Ja voikohan kaikille kuitenkaan lähettää korttia vain tuolla englanninkielisellä lausahduksella.. se kuulostaa niin mukavalle, mutta eivät esimerkiksi kaikki iäkkäämmät sukulaiset välttämättä ymmärrä.

Joten teidän kokemuksenne ja ajatuksenne ovat taas enemmän, kuin tervetulleita. Miten te teitte? Miten te tekisitte? Ja tykkäättekö tästä meidän kuvasta? Minä tykkään ihan hirveästi, mutta toki eri mieltäkin saa olla.

20 Kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy myöntää, että ollaan itsekin tosi tyytyväisiä :)

   Poista
 2. Aivan ihana kuva!! :) Meillä häitä tanssitaan 19.7.2014. Save the Date-kortit lähtivät vieraille joulukuun alkupuolella joulukorttien muodossa, hyvissä ajoin siis, juurikin tuon kesälomasesongin takia. Emme käyttäneet save the date-sanoja, vaan muistaakseni lorumuodossa jotenkin näin: "Joulu on aikaa yllätysten, jotain on ilmassa, arvaatko sen? Merkkaa siis päivä kalenteriin, me mennään naimisiin!" Käy blogini puolelta kurkkimassa kuvia korteista halutessasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Aivan ihana tuo keksimäsi loru.. ehkäpä jotain sellaista voisi itsekin viritellä, kun ajattelin jotain kirjoittaa kuvakortin toiselle puolelle. Kaikki kun eivät tuota "save the date" termiäkään ole kuulleet!

   Aivan ihanat oli nuo sinun askartelemasi kortit muuten kokonaisuudessaan! En tiedä mikä on oikea sana suomeksi noille pienille "kakkupapereille" (englanniksi ilmeisesti doilies), mutta olen haaveillut niiden käyttämisestä sitten hääkutsuissa, pitsistä kun pidän! :)

   Poista
 3. Tosi kiva kuva kyllä! :) Kelpaa olla tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuupa kivalle saada kehuja :)

   Poista
 5. Oiii, ihana kuva! Mulla alkaa olla jo hääkuumetta, vaikka mentiin kihloihin kaksi kuukautta sitten, eikä edes häävuotta ole päätetty. :D Tai no, ollaan me vitsailtu, et karataan naikkariin ennen ens syksynä koittavaa Lontooseen muuttoa. Mut mä haluan mun prinsessapäivän. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mehän päätettiin silloin kihlautumisen jälkeen, että kolmen vuoden päässä on häät, niin ei sekään silloin kovin konkreettiselle tuntunut, mutta aika menee hurjan nopeasti!

   Voittehan te karata, ja pitää prinsessajuhlat sit jälkikäteen? Mekin jopa mietittiin, että käytäiskö maistraatissa hankkiutumassa virallisesti naimisiin jo aiemmin, ihan vaan siltä varalta, että toiselle vaikka sattuisi jotain, mutta ei me nyt kuitenkaan olla käyty. Mutta ei siitä prinsessapäivästä kyllä kannata ainakaan kokonaan luopua, jos yhtään on oikein kunnon hääjuhlista haaveillut :)

   Poista
 6. Todella suloinen kuva <3 Ja tuo tikkarirekvisiittakin on niin söpö. Kortissa on myös todella tyylikäs asettelu. Täydet pinnat siis kortista!

  Mekin otettiin osa meidän save the date korttien kuvista kymmenen sekunnin viivelaukaisulla ja se on kyllä hauskaa puuhaa, kun ihan joka kerta ei oikein pokka pitänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa kivasta kommentista! :)

   Ja joo, ei meilläkään ihan ensimmäiset kovin putkeen menneet.. Tikkarit sojotti ties missä ja sitä tuijottaessa suukotettiin toista ties mihin silmään ja repeämisethän siitä seurasi :D mutta hauskaa se oli ja onneksi joukkoon sattui onnistuneitakin.

   Poista
 7. Todella kaunis kuva! <3

  Laittaisin alku syksystä menemään (elo-syyskuu) ei kuitenkaan ennen heinäkuuta tai heinäkuun aikana sillä se hämmentää ihmisiä.

  Mielestäni se kelle std lähtee, on myös kutsuttava häihin. Voitte tietenkin modata kuvaa uudestaan jos haluatte vain muistaa ihmisiä muuten vain kuvallanne niin lähettää sen vaikka joulukorttina tms.

  Meillä käytettiin std:ssä myös aika monelle tuttua lorua "...on joulu myös aikaa yllätysten.." ja sitten kotimaisille varaa päivä ja ulkomaisille save the date. :) Ja jouluna tosiaan lähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei valtava kiitos kommentistasi Korppu! Olen ihan äärimmäisen kiitollinen teidän vinkeistä ja kertomuksistanne!

   Olet kyllä oikeassa, että kesällä lähettäminen voi olla vähän hämmentävää.. jos odottaa syksyn puolelle niin ihmiset ymmärtävät varmaan paremmin, että kyse on kesästä 2015. Ja juu, ei missään nimessä voi lähettää tekstillä "save the date" sellaisille, joita ei häihin aio kutsua. Tosiaan pelkkä kiitos kihlautumisemme muistamisesta -korttikin on jo olemassa. En tiedä, tuntuu vaan tökerölle lähettää sellaista näin kauan kihlautumisen jälkeen.

   Tuo on kyllä herttainen tuo loru, mitenhän en ollut siihen aikaisemmin törmännyt? Ja täytyy vielä miettiä tuota kieliasiaa.. ehkäpä muutama suomenkielinenkin olisi hyvä tehdä :) Kiitos vinkeistäsi ja kokemuksistasi!

   Poista
 8. Aiiivan iiihana kuva! Alkoi heti päässä raksuttaa josko hiukan samalla idealla itsekin toteuttaisi kuvia. Ethän pahastu, jos lainaan ideaasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna palaa vaan! :) Mutta varoitan kyllä etukäteen, että jos tätä toteuttaa itselaukaisimella kannattaa varautua erinäisiin vikaotoksiin! :D

   Poista
  2. Hih, kiitti varoituksesta! :) Taidamme siis pyytää lisäkäsiparin avuksi ;)

   Poista
  3. Suosittelen mitä lämpimimmin! :)

   Poista
 9. Meillekin on tulossa tällaiset kihlojen kiitokset ja save the date samassa! :) Kun kiitoskorttien lähettäminen viivästy ja halajin vähän std-kortteja, niin päätin yhdistä ne. Lähimmät ihmiset saa kortin jossa kerrotaan runomuodossa kihlauksesta olevan vuosi ja häät vuoden päästä. KOrteista tuli kyllä tosi kivat. Nyt vain pitäis laittaa ne postiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa tosi kivalle! Toivottavasti meidänkin nämä kortit pääsee myös suhteellisen pian matkaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!