Perjantaimoikat kaikille! Tänään Etelä-Suomeen tullut takatalvi saapui kyllä mun kannalta kuin tilauksesta. Olin nimittäin ajatellut tulla kirjoittamaan mun uudesta lautailutakista, mutta se ajatus tuntui vähän kökölle, kun täällä meilläpäin ei ole lumesta, talvesta ja talviurheilusta ollut enää iäisyyksiin tietoakaan. Mutta nytpä on, lumesta ainakin! Taidan olla ainoa Helsinkiläinen, joka ei ole tänään lumesta pätkän vertaa harmissaan.

Mutta tämä takki tosiaan. Se on mun uusi lumilautailutakki. Mulla kyllä oli ihan pätevä toppatakki aikaisemminkin, muta kantapään kautta olen saanut huomata, ettei hyväkään toppatakki välttämättä ole kovin hyvä lautailutakki. Mun kohdalla syy on hyvin yksinkertainen. Lautaillessa nimittäin joutuu kumartelemaan, kyykkimään ja pyllistelemään kymmeniä kertoja päivässä siteitä kiinnittäessä ja avatessa, eikä paljas selkä ole tunturin rinteessä kovin kiva asia.

En ollut kovin vakavissani tänä vuonna uutta laskutakkia hankkimassa, kunnes paria päivää ennen Levin reissua surffailin takkivaihtoehtoja ja törmäsin minulle ihan uuteen merkkiin Picture Organic Clothing. Kävi ilmi, että kyseessä on ekologinen vaatemerkki, jonka tuotteiden hiilijalanjälki on merkittävästi keskivertovaatetta pienempi. Materiaaleina käytetään luomupuuvillaa, ja kierrätyspolyesteria. Lisäksi tuotteiden suunnittelussa nimimoidaan tekstiilijäte (takin sisäpuoli on värikästä "tilkkutäkkiä") ja tuotteita ei kuljeteta lentokoneella ja rekkakyyditkin minimoidaan.

Kun vielä ulkonäkö ja toiminallisuus tuntuivat olevan kohdallaan ja huomattiin muutamia merkin takkeja olevan Äkäslompolo  Sport Shopissa alennuksessa, tulikin uuden takin hankinta arveltua nopeammin ajankohtaiseksi. Yhden laskuviikon kokemuksella täytyy sanoa, etten ole koskaan näin hyvällä takilla laskenut. Tuulenpitävä materiaali, pitkä helma, toimiva lumivyö, korkea kaulus, sopiva hihanpituus, muovitettu puhelintasku ja mitähän vielä. Tässä takissa on kyllä kaikki kohdillaan!

2 3 4 5 6 7 8
| TAKKI - PICTURE ORGANIC CLOTHING | AURINKOLASIT - RAY BAN |

Tämä takki tulee palvelemaanmua varmasti vuosia ja toivottavasti vaikka vuosikymmeniä. Olen ihan rakastunut! Nyt on takki pesty ensi vuoden laskuja varten viileässä pesussa, rauhallisella linkouksella ja kuivattu ihan vain raikkaassa ilmassa. Picturen sivuilla on paljon asiaa heidän tuotteidensa ekologisuudesta ja siellä on nostettu vahvasti esiin myös se, mikä rooli omilla käyttö- ja pesuvalinnoilla on tuotteen elämänkaaren ekologisuuden kannalta. Valmistusprosessin lisäksi omistajankin käytös on iso osa tuotteen elämää.

Oletteko te ennen törmänneet tällaiseen merkkiin? Entäpä painaako ekologisuus teidän ostopäätöksissä vaakakupissa? Mitäpä tykkäätte mun laskutakista ja näistä kuvista? Minä tykkään niin kovasti.