Pari viimeisintä blogipostausta ovat olleet värimaailmaltaan aika synkeitä. Liian synkeitä minun makuun, joten tilanne on korjattava pikimmiten esittelemällä jotain pinkkiä. Nimittäin uuden, pinkin toppatakin.  Uuden vuoden aattona mun rakas tummansininen Vilan parkatakkini, jossa oon lähes kolme talvea asunut, otti loparit. Sen vetoketju oli jo aiemmin revennyt saumastaan irti, mutta silloin itse ketju päätti hajota myös.

impuls_takki

Takki oli vedettynä kiinni, kun yhtäkkiä huomasin sen levähtäneen auki. Tietenkin niin, että se veto osa on edelleen ylhäällä ja liikkumattomana. Väkivalloin se saatiin kuitenkin alas ja kokeilin uudestaan ja jumiinhan se jäi. Pienillä pihdeillä tehtävillä toimenpiteillä saa usein vetoketjun takaisin toimintaan, mutta eipä se taida olla järkevää tässä tapauksessa, kun ketju oli muutenkin revennyt irti.

Äiti sitten sanoi, että käyt kyllä heti ostamassa uuden takin, ja minä jotain mutisin, että katotaan nyt, kun ne on niin kalliita. Äiti sanoi, että hän voi sen takin mulle maksaa. Pääasia, että saan pakkasilla takin vedettyä kiinni. Ja heti kun uusi on ostettu niin vanhan on kuulemma lennettävä roskiin.

impuls_takki2

Pyörähdin sitten seuraavana arkipäivänä kaupassa ja vilkaisin Citymarketin takkiosastoa, jossa olikin iso kasa takkeja -50% alennuksella. Paljon järkeviä värejä, kuten mustia. Muutamia vanhaa muistuttavia parkatakkeja. Ja sitten muutama kirkkaan, räiskyvän pinkki! Sanomattakin selvää, että menetin sydämeni pinkille muhkutakille. Ei missään nimessä järkevää, mutta rakkaus ei aina ole. Munhan piti ostaa hajonneen pitkän takin tilalle uusi yhtä pitkä, mutta... no, niin ei käynyt. Onhan tuo sentään takaa vähän pidempi, ettei jenkkikset jäädy!

impuls_takki3

Sitä paitsi - järkeilin niin, että voin ihan hyvin ostaa pinkin ja parkaa vähän siistimmän ja lyhyemmän toppatakin käyttöön nyt heti, ja vaihtaa sitten joskus inspiraation innostaessa parkaan kokonaan uuden vetoketjun. Tällä järjestelyllä en palellu sillä välin, kun odotan inspiraatiota takin ketjunvaihtoon (ei mikään miellyttävin ja simppelein juttu), ja saan loppupeleissä kaksi käyttökelpoista ja erityylistä takkia. Win win situation, sanoisin.

impuls_takki4

Tälle Cittarista ostetulle Inspire -merkkiselle toppikselle jäi hintaa alennuksen jälkeen 35 euroa, eli aika vähän toppatakiksi. Ehdin muuten sinä päivänä vilkaista muutamaa muutakin ale-takkia, mutta ne jäivät ostamatta sen vuoksi, että lämmikkeenä oli oikeaa untuvaa. Se on yksi materiaali, jota en vaan halua käyttää. Niitä harvoja, joiden tilalle valitsen huomattavasti mieluummin keinokuitua.

Mitä tykkäätte pinkistä muhkutakista, jossa on hupun sijasta niskatuki? Kuulostaa minunkin korvaan vähän oudolle, mutta se on päällä mukava ja lämpimyydestään huolimatta kevyt ja mielestäni nätti.

Onko ketään muuta lykästänyt takkiostoksilla nyt alennusmyynneissä? Mielestäni alennuksessa on ollut aika paljon tuotteita ja kivannäköisiä takkeja mojovillakin alennuksilla, joten jos uusi toppis on haussa niin kannattaa suunnata katselemaan!