Muutama havainto Turun häämessuista

Ennen kuin kirjoitan mitään häämessuista, niin haluan sanoa pikaisen kiitoksen ihanille kommentoijille. Vähänkö meitä molempia Jonin kanssa jännitti tuon edellisen postauksen vastaanotto, mutta kuten aina, olitte ihania, kannustavia ja vaikka vielä mitä. Kiitos siis jokaiselle kommentoijalle vielä näinkin mainittuna - Joni vastaili myös itse teidän siihen postaukseen jättämiinne kommentteihin jokaiselle erikseen. Mahtavat tyypit, joiden kanssa voi ajatuksiaan jakaa, ovat kyllä blogin pitämisen suola ja sokeri.

IMG_2951

Mutta sitten niihin messuihin. Me käytiin lauantaina pyörähtämässä täällä Turussa Caribialla järjestettyillä häämessuilla. Sanon pyörähtämässä siksi, että kaikkinensa viivyttiin siellä noin 1,5 tuntia mikä ei mielestäni ole mitenkään pitkä aika messuiluun. Nämä oli ensimmäiset häämessut, joilla olen koskaan käynyt ja ajattelin nyt kirjata ylös muutamia ajatuksia, joita messut herättivät. Tai no. Lähinnä ne ovat ihmetyksiä.

IMG_2961
 • Messut olivat mielestäni yllättävän huonot - loppujen lopuksi siellä oli aika vähän nähtävää.
 • Jos jotain kannattaa messuilta mennä hakemaan, niin vihkisormuksia. Niistä tarjottiin ihan valtavasti alennuksia - esimerkiksi yhdellä pisteellä minun suosikkisormukseeni lätkäistiin 600 euron alennus, ennenkä ehdittiin edes tarjousta pyytää.
 • Hieman enemmän iloa messuista olisi voinut olla, jos olisi menossa Turun seudulla naimisiin. Silloin esimerkiksi juhlapaikkojen esittelijät kauneushoitolat ja leipurit olisivat oikeasti voineet meille jotain palvelua tarjota.
 • Eniten rahoille vastinetta sai siitä, että lipun hintan kuului Häät & Juhlat -lehti. Sen hinta on kaupassa 7,5€ ja olisin varmasti ostanut sen itse, jos en nyt olisi saanut.
 • Muotinäytös aiheutti lähinnä myötähäpeää - olisiko ihan liikaa vaadittu, että ne puvut olisi sovitettu niille malleille? Tai edes otettu niiltä korkokengät pois, jos ei tarjolla ollut muuta kuin 10 cm liian lyhyt helma. Poikkeuksena ehkä ainoastaan Pukuni.
 • En todellakaan ymmärrä, miten karnevaaliasuissa vedetty parinkymmenen hengen sambaesitys (vaikka näyttävä olikin!) liittyy häämessuihin - mahdollisuus tilata esiintyjiksi?
 • Oltaisiinpa tiedetty etukäteen, että siellä on kuohuviinibaari, niin ei oltaisi tultu autolla.
IMG_2957

Niin ja vielä yksi boonusihmetys, miksi ihmeessä tuon yhden kauneushoitolan (jonka esite tuolla kassissa näkyy) nimi on Kauniit ja Ruskeat? En kai minä voi olla ainut, jolle tulee tuosta jotenkin oudot mielleyhtymät?

Oletteko käyneet häämessuilla? Turussa vai jossain muualla? Mitä tykkäsitte ja oletteko tehneet samanlaisia havaintoja vai olleet positiivisemmin yllättyneitä? Voisin veikata, että Helsingissä on parhaat messut, mutta en tahtoisi periaatteesta sinnekkään joutua lähtemään.

12 Kommenttia

 1. Olen menossa Tampereen häämessuille parin viikon päästä ja odotukset on kyllä korkealla! Toivottavasti löydän sieltä jotain uusia ideoita eikä tarvitse pettyä.. Mutta tosi harmi, että teidän messukokemus oli noin pettymys! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi mun hyvä ystävä oli käynyt Jyväskylässä ja sanoi, että nekin oli "aika köyhät" :/ Toivotaan parasta, että Tampereella olis paremmat! :) Nimen omaan täällä en oikein mihinkään saanut mitään ideoita, kun elättelin toiveita, että inspiroituisin hirveästi, mutta ei..

   Poista
 2. Olen kolunnut muutamat häämessut kaason tai ystävän ominaisuudessa ja viime vuonna olimme Porin hää- ja juhlamessuilla töiden puolesta. En kuitenkaan ole kiinnostunut veirailemaan häämessuilla nyt morsiamena, sillä on sellainen ennakkokäsitys ettei sieltä saisi juurikaan mitään uutta enää omiin häihin ammennettua. Ehkä yhden tai kaksi pientä ideaa, mutta ei sen arvoista että lähtisimme paikan päälle. Eri asia olisi jos olisi vielä monta päätöstä tekemättä ja palvelua varaamatta, niin silloin ehkä tulisi lähdettyä palveluntarjoajia katsastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että oon samaa mieltä. Häämessuille lähden enää korkeintaan sitten, jos ensi vuonna tähän aikaan on vielä sormussuunnitelmat ihan auki.. ja käynkin sitten pelkillä sormuskojuilla. Mutta voipi olla, ettei siltikään ole tarvista mennä :)

   Juuri noin, kuten sanoit - jos on monta isompaa päätöstä tekemättä, niin sitten ehkä kannattaisi, mutta sitten suuntaisin kyllä juurikin sinne hääpaikan seudun messuille. Luonnollisesti näytteilleajattatkin kun on siitä lähistöltä!

   Poista
 3. Hahhah, Kauniit ja Ruskeat on turkulainen vanha paikka, joka ei enää kuulosta hassulta kun siihen on tottunut… Mutta onhan se nyt ihan överi se nimi kaikin mahdollisin tavoin! Jep, minä en sitten lopettanutkaan pommitusta, vaihdoin vain foorumia, kjeh ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuulostaa äärimmäisen hassulta vielä toistaiseksi :D

   Ehheh, mutta eihän se haittaa. Juuri sinne toiseen foorumiin kommentoin, että ihanaa kun kerrankin se pommittaja on joku muu kuin minä :P

   Poista
 4. Laskin juuri että olen käynyt 6 kertaa erilaisilla häämessuilla, huhhuh! Eikä hääpäivää ole edes päätetty :D Näitä messuja on ollut kolmessa eri kaupungissa, niistä viimeisimmät viikko sitten Jyväskylässä. Ja näiden käyntien perusteella sanoisin että Turun kokemuksesi ei ole kovin poikkeava, itse olen lähinnä joutunut pettymään messutarjontaan.

  Kävin viime vuonnakin Jyväskylän häämessuilla joista ei kyllä saanut oikein mitään irti, ja nyt kun näin tämän vuoden messujen mainoksia joissa puhuttiin uudistuneista messuista, lähdin toiveikkaana katsomaan josko siellä olisi jotain mukavaa katseltavaa. Eikä mitään! Muutokset näkyivät lähinnä nettisivun ulkonäössä. Yksi erityinen huomio oli, että jos tällä hetkellä suosiossa on pitsi morsiuspuvuissa, niin miksi tämä ei näy muotinäytöksissä?! :D Puvut olivat niin simppeleitä ja perinteisiä kuin vain voi olla. Mutta sormustarjoukset ovat kyllä hyviä!

  Ehkä toivoisin että messuilla esittäytyvät yritykset toisivat enemmän senhetkisiä häätrendejä esille, ei sillä että ne kaikkia kiinnostaisi mutta häitä järjestäessä ne kuitenkin näkyvät netissä. Esim karkkibuffet, ei näkynyt karkkitarjoiluja missään! ;)

  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Niina ja kiitos kommentistasi!

   Onpa harmi kuulla, että vaikuttaa sille, ettei oikein kukaan ole saanut häämessuista juuri mitään irti. Tosiaan tuossa yllä jo sanoinkin, että yksi ystäväni oli käynyt tänä vuonna myös siellä Jyväskylässä ja oli kovasti pettynyt messujen tarjontaan hänkin :/

   Oon ihan samaa mieltä sun kanssa. Uskon, että monet suuntaavat häämessuille juurikin inspiroitumaan - "ei vitsi että tuo on ihana", "en ollut tuollaista ajatellutkaan, mutta on kyllä ihan pakko hankkia", "oon haaveillu tollaisesta, mutta sen vois toteuttaa noinkin" jne.. Siinähän olisi yrityksille ihan mahtava paikka kiinnittää häitä järjestelevien ihmisen huomio!

   Harmi juttu senkin puolesta, että kukapa kohta haluaa enää messuilla käydä ollenkaan, jos ne tuottavat kaikille lähinnä pettymyksiä? Minä ainakin kävisin mielelläni messuilemassa, mutta tällä konseptilla en kyllä toista kertaa.

   Poista
 5. Itse sain enemmän irti Jyväskylän kuin Turun messuista, vaikka Turun seudulla häitä juhlimmekin. Jyväskylässä oli mm. enemmän koristelu- ja kattausideoita, kun taas Turussa pääpaino tuntui olevan sormusten lisäksi kaikenmaailman palveluissa (kosmetologit yms.) joita itse tuskin tule hyödyntämään. Mua hiukan ärsytti messujen "Tästä on hyötyä jos teijän budjetti on viisinumeroinen" -meininki, sanoin mm. olevani opiskelija ja käteen lyötiin vajaan kahden tonnin arvoinen sormus :P

  Mutta kuoharibaari oli kiva, nautittiin yhdet samalla kun katsottiin pukunäytöstä, jopa toisen kaason tipaton loppui kun sai shamppanjalasillisen nenänsä eteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa kiva kuulla, että olit löytänyt Jyväskylästä juurikin ideoita! Niitä minäkin olisin tosiaan toivonut löytäväni.

   Se on kyllä harmi, jos ei pisteiden henkilökunta osannut oikeasti kuunnella sun toiveita ja sitä mitä kerroin. Huomasin kyllä sen, että valtavia eroja oli pisteiden välillä palvelualttiudessa.

   Haha, voi että, olisi sitä itsekin voinut siemailla lasillisen jotain hyvää kuohuvaa, olisin ehkä suhtautunut koko messuihin sen jälkeen vähän positiivisemmin ;) niin kun sanoin, kunpa olisi tiedetty niin ei olisi tultu autolla :D

   Poista
 6. Kävin itse Tampereen häämessuilla. Petyin valtavasti! Odotukset olivat hurjan korkealla messuille mentäessä. No, löytyihän sieltä kuitenkin unelmien hääkimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, on tosiaan ikävä kuulla, että ne sielläkin ovat olleet vähän pettymys! Mutta hei, unelmien hääkimppu on sentään jotain!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!