Ennen kuin kirjoitan mitään häämessuista, niin haluan sanoa pikaisen kiitoksen ihanille kommentoijille. Vähänkö meitä molempia Jonin kanssa jännitti tuon edellisen postauksen vastaanotto, mutta kuten aina, olitte ihania, kannustavia ja vaikka vielä mitä. Kiitos siis jokaiselle kommentoijalle vielä näinkin mainittuna - Joni vastaili myös itse teidän siihen postaukseen jättämiinne kommentteihin jokaiselle erikseen. Mahtavat tyypit, joiden kanssa voi ajatuksiaan jakaa, ovat kyllä blogin pitämisen suola ja sokeri.

IMG_2951

Mutta sitten niihin messuihin. Me käytiin lauantaina pyörähtämässä täällä Turussa Caribialla järjestettyillä häämessuilla. Sanon pyörähtämässä siksi, että kaikkinensa viivyttiin siellä noin 1,5 tuntia mikä ei mielestäni ole mitenkään pitkä aika messuiluun. Nämä oli ensimmäiset häämessut, joilla olen koskaan käynyt ja ajattelin nyt kirjata ylös muutamia ajatuksia, joita messut herättivät. Tai no. Lähinnä ne ovat ihmetyksiä.

IMG_2961
  • Messut olivat mielestäni yllättävän huonot - loppujen lopuksi siellä oli aika vähän nähtävää.
  • Jos jotain kannattaa messuilta mennä hakemaan, niin vihkisormuksia. Niistä tarjottiin ihan valtavasti alennuksia - esimerkiksi yhdellä pisteellä minun suosikkisormukseeni lätkäistiin 600 euron alennus, ennenkä ehdittiin edes tarjousta pyytää.
  • Hieman enemmän iloa messuista olisi voinut olla, jos olisi menossa Turun seudulla naimisiin. Silloin esimerkiksi juhlapaikkojen esittelijät kauneushoitolat ja leipurit olisivat oikeasti voineet meille jotain palvelua tarjota.
  • Eniten rahoille vastinetta sai siitä, että lipun hintan kuului Häät & Juhlat -lehti. Sen hinta on kaupassa 7,5€ ja olisin varmasti ostanut sen itse, jos en nyt olisi saanut.
  • Muotinäytös aiheutti lähinnä myötähäpeää - olisiko ihan liikaa vaadittu, että ne puvut olisi sovitettu niille malleille? Tai edes otettu niiltä korkokengät pois, jos ei tarjolla ollut muuta kuin 10 cm liian lyhyt helma. Poikkeuksena ehkä ainoastaan Pukuni.
  • En todellakaan ymmärrä, miten karnevaaliasuissa vedetty parinkymmenen hengen sambaesitys (vaikka näyttävä olikin!) liittyy häämessuihin - mahdollisuus tilata esiintyjiksi?
  • Oltaisiinpa tiedetty etukäteen, että siellä on kuohuviinibaari, niin ei oltaisi tultu autolla.
IMG_2957

Niin ja vielä yksi boonusihmetys, miksi ihmeessä tuon yhden kauneushoitolan (jonka esite tuolla kassissa näkyy) nimi on Kauniit ja Ruskeat? En kai minä voi olla ainut, jolle tulee tuosta jotenkin oudot mielleyhtymät?

Oletteko käyneet häämessuilla? Turussa vai jossain muualla? Mitä tykkäsitte ja oletteko tehneet samanlaisia havaintoja vai olleet positiivisemmin yllättyneitä? Voisin veikata, että Helsingissä on parhaat messut, mutta en tahtoisi periaatteesta sinnekkään joutua lähtemään.