Mun kynnet on voineet viimaikoina tosi huonosti. Ne ei ole ehtineet viime kuukausina enää kasvaa pitkäksi, ennen kuin ovat liuskoittuneet kärjestä niin pahasti, että leikkurit on olleet ainoa apu. Edellisen kerran kynnet on olleet pitkät lokakuussa (Panda -kynsien aikaan). 

Harvoin mun kynnet mitenkään superpitkäksi on kasvaneetkaan. Aivan käsittämättömän poikkeuksen tähän teki viime kesä. Blogia seuranneet tietävätkin, että kärsin koko viime kesän pahoista sairasteluista. Mutta sitäpä en ole tainnut täällä kertoa, että pahimman sairastelun aikana mun kynnet oli pidemmät ja vahvemmat, kuin koskaan aikaisemmin, tai koskaan sen jälkeen! Ihan käsittämätöntä! Todistetta kesäisestä kynsien kunnosta saatte näiden julkaisematta jääneiden, kesän kynsien muodossa.

IMG_9897IMG_9887

Ihan käsittämättömät lavat.. pituuden puolesta eivät välttämättä ole enää edes kauniit mun mielestä. Mutta pitkät ja vahvat ne silloin oli. 

Olen miettinyt olisiko osasyyllinen tähän loppuvuonna romahtaneeseen kynsien kuntoon glitterlakoissa. Niitähän minä olen koko loppuvuoden suosinut. Tai jos ei syyllinen ole pelkästään tiukasti kynteen tarttuvat glitterlakat, voi se hyvinkin olla niiden poistaminen. Joko se tapahtuu paljolla lakanpoistoaineella ja ankaralla jynssäämisellä tai vaivattomasti liottamalla kynsiä foliotupoissa. Kumpikaan ei kuulosta kovin kynsiystävälliselle.

WP_20140122_14_19_43_ProWP_20140122_14_02_54_Pro

Mutta kynsien kunnolle oli pakko alkaa tekemään jotain. Uuden vuoden lakkaukset poistettuani olen alkanut viettämään lakatonta tammikuuta. Sillä tottahan se on sekin, että välillä kynsien tarvitsee levätä ja hengittää. Nyt saa siis hetken ajan olla lakat levolla ja ahkerassa käytössä on sen sijaan kynnen vahvistaja, lasiviila ja kynsinauhojen siistimiseen tarkoitetut työkalut ja öljyt. Vahvistajaakaan en viitsi aina käyttää - että se kynsi saisi ihan oikeasti välillä hengittää ilman mitään pinnoitetta.

WP_20140122_14_04_10_ProWP_20140122_14_20_00_Pro

Tänään taisin saada leikattu kaikki loputkin liuskoittumiset pois kynsistä. Nyt jäljellä on enää siistejä, tasaisia kynsien reunoja, joten tästä on hyvä lähteä taas kasvattelemaan. Vanhoja kynsipostauksia selatessani alkoi kyllä kovasti taas lakkaaminen houkuttaa, mutta nyt kyllä maltan mieleni, ainakin vielä muutaman viikon ajan. Koska ei kynsien lakkaamisestakaan ole mitään iloa jos kauniit kynnet vaan napsuvat poikki tai kärkien lakkaus on pilalla, kun kynnen kärjestä irtoaa palanen liuskana.

WP_20140122_14_03_01_Pro

Nyt otin taas aktiiviseen käyttöön myös kaapista löytyneen biotiinipurkin. Jos ei niiden napsimisella ja kynsien lepuuttamisella tästä kynsien kunto parane, niin en kyllä tiedä mitä enää pitäisi tehdä. Sairastua? Ei kiitos.

Onko teillä jotain hyviä kynsienhuolto vinkkejä? Kaikki vinkit on tervetulleita, minkä te olette huomanneet hyödyttävän tai haittaavan kynsiänne.

Niin ja mitäpä piditte herkullisista lapa-malliin maalatuista kynsistä? Minusta ne kyllä näyttivät aika söpöille, vaikka viime aikoina herkullisen väriset creme -lakat on saaneet väistyä neutraalimman ja kimaltavamman tieltä.