WP_20131229_14_30_15_Pro

Tämän aamun suunnitelmiin kuului reissu nautiskelemaan aamupalaa jonnekkin hotelliin (Blankoon brunssille kun tuskin pöytää näin viimetipassa saisi). Sitten mieli muuttui ja mieluummin nukuttiin pitkään ja laitettiin aamupalaa kotona. Sitten aikataulu muuttui, mies suuntasi lenkille ja minä kaupan kautta kotiin leipomaan. Aamupala oli vihdoin tarjolla puoli kolmelta iltapäivällä, joten ei sitä paljon aamupalaksi viitsinyt kutsua. Eikä oikeastaan brunssiksikaan, joten kutstuttiin sitä sitten brounaaksi.

WP_20131229_14_31_03_ProWP_20131229_14_31_21_Pro

Tällainen arjen luksus ei vaadi kovinkaan paljoa vaivaa. Tarjolle laitoin ruisleipää, hapankorppuja, eilen leipomiani sämpylöitä, ruisnachoja, cocktailpiirakoita pakastealtaasta, tuorejuustoa juustoa, leikkelettä, kasviksia, hedelmiä, keitettyjä munia, munavoita, rahkaa, marjoja, mehukeittoa, mehua ja teetä. Eli ei juuri mitään normaaleista kodin ruokatarpeista poikkeavaa. Okei, ruisnachot ja tuorejuusto eivät kuulu meidän normaaliin kaappien sisältöön. Ja cocktailpiirakoita ostin varta vasten, mutta niitäkin on helppo jemmata pakkasessa. Aika helppoa, sanoisin minä. Esillepano vaan merkkasi tässäkin niin paljon. Kauniit lasit ja paperiset lautasliinatkin tekevät paljon.

WP_20131229_14_30_27_ProWP_20131229_15_19_39_Pro

Jos ihmettelette sormenjälkiä ylläolevan kuvan jätskinpalassa, niin ne johtuvat siitä, että minun jätskinpalani luiskahti lämpimän piirakan päältä suoraan olkkarin matolle. Ja nappasin sen sormin siitä takaisin piirakan päälle. Ei jäänyt karvoja, joten hyvin pystyi vielä syödä, heh. Tällaista arjen luksusta meillä!

Niin se omppupiirakka. Halusin leipoa brounaalle jotain makeaa jälkkäriä, mutta en jaksanut nähdä paljon vaivaa. Silloin on vain yksi vaihtoehto - yläasteaikaisen kotsankirjan omenatortturesepti. Seiskaluokalla asuimme vähän poikkeuksellisissa olosuhteissa muutaman kuukauden ajan, ja silloin viihdytin itseäni ja perhettäni leipomalla näitä piirakoita.. varmaan kymmeniä! Valmistusvaihe on nopea ja helppo ja uunissakin tarvitsee pitää alle puoli tuntia. Kannattaa kokeilla!

omenatorttu

Ostin tähän kaupasta kaksi omppua - sellaista normaalia kaupan ompun kokoista. Mutta jos tätä tekee syksyllä tuoreista kotimaisita ompuista, niin 4-5 lienee sopiva määrä. Mulla olisi ollut pakkasessa oman pihan omppujakin viipaleina, mutta tämä leipomispäätös oli niin äkillinen, etten ehtinyt antaa niiden sulaa. Enkä halunnut sulattaa mikrossa.

Kyllä muuten maistui brounas näille vapaapäiväläisille. Siinäkin määrin, että vieläkään ei ole yhtään nälkä, vaikka kello lähentelee puolta kahdeksaa ja tuo on päivän ainut ruoka.. toisaalta, eipä kulutustakaan ole paljon ollut, kun brounaan jälkeen ohjelmassa oli hyvin ansaitut päiväunet.