Livin up a notch -blogin Ninnumaaria haastoi minut vastaamaan Casa Volmari -blogista liikkeelle lähteneeseen haasteeseen. Kirjoittelin vastaukseni jo aikaa sitten, mutta vihdoin sain vanhempieni luolta postauksen kuvitukseksi myös hieman kuvia pikku-Kirsistä reissun päällä. 

Haaste kuuluu näin:
matkakartta_ohjeetTravBuddy

1. TravBuddyn mukaan olen käynyt 10% maailman maista, mikä tuntuu tosi hassulta, sillä en ole kertaakaan poistunut Euroopasta, ja sieltäkin on vielä valtavasti koluamatta.

Keski-Eurooppa tuli kierrettyä aika huolella läpi eräänä kesänä vielä 90 -luvun puolella, kun olimme perheen kanssa reissun päällä omalla autollamme lähes kuukauden. Rakas Toyota Corolla käytti meitä monissa uusissa maissa ja paikoissa. Pidempään viivyttiin Itävallan Grazissa, jossa tätini asuu.

WP_20131210_16_09_27_Pro
WP_20131210_16_09_39_Pro

Roadtripin lisäksi olemme lomailleet perheen kanssa Kanarialla, Prahassa, Ruotsissa ja Virossa. Niin ja Suomessa vaikka sun missä. Kotimaanmatkailua meillä harrastettiin enemmän, kuin ulkomaita, mutta sitä ei tässä haasteessa varsinaisesti käsitellä.

Aikuisena, eli käytännössä siis ilman äitiä ja iskää, olen käynyt vain Saksassa, Itävallassa, kolmesti Italiassa (+neljännen kerran äidin kanssa, tänä syksynä) ja Unkarissa.

WP_20131210_16_08_56_Pro

2. Käsi ylös, kuka yllättyy, jos kerron että suosikkimatkakohteeni on Italia? Ai ei yhtään kättä ylhäällä.. kummaa. 

En oikeasti tiedä mistä tämä mun Italia-rakkaus on joskus lapsuudessa alkanut. Siitä ei kellään ole mitään muistikuvaa. Mutta jossain vaiheessa ala-asteella huomasin, että italia on maailman kaunein kieli, italialainen ruoka hyvää, maa lämmin ja miehet komeita (tää viimeisin käsitys on tosin muuttunut sittemmin). Ala-asteella hankittiin ulkomaalaiset kirjekaverit jonkin järjestön kautta (muistatteko muuten niitä aikoja, kun oli kirjekavereita, oih!) ja minä laitoin hakemukseeni, että vain italialainen käy. Kirjoituskielenä englanti ja ei muita kriteereitä. Sieltähän sitten pärähti lapulla takaisin italialaisen pojan, Roberton osoite ja meistä tuli kirjekavereita. Ysiluokalla lähdettiin koulusta viikoksi ulkomaille, ja minä sanoin että jään kotiin jos matkakohde on joku muu kuin Italia. Ja Italiahan se oli.

IMG_4979IMG_5077

Kaikkihan huipentui siihen, kun keväällä 2012 pakkasin pinkit matkalaukkuni ja lähdin puoleksi vuodeksi asumaan Roomaan. Se oli hulluinta aikaa mun elämässä, mutta niin sen arvoista. Rooma osoitti parhaat puolensa vasta sen jälkeen, kun siellä oli ollut pidempään. Osasi vältellä turisteja ja nauttia elämästä paikallisena. Osasi kulkea helposti ja syödä oikeissa paikoissa. Rooma oli niin ihana, ja toivon että pääsen sinne vielä kymmeniä kertoja elämäni aikana. On ihan hullua, että Jyväskylän jälkeen parhaiten tunnen tän maailman kaupungeista Rooman. ROOMAN!

WP_20131210_16_09_55_Pro

Budapestin loma oli kyllä lomien suosikki, ihan kertakaikkisen paras, mutta kaupunki ei vienyt sydäntä samalla tavalla. Kaupungista itsestään jäi mieleen se, että se voisi olla Rooman rapistunut pikkuveli.

Tämä ei kyllä mene "suosikkikohteiden alle", mutta on pakko sanoa, että lapsuuden reissuista elävimmin mun mieleen on piirtynyt Auschwitzin keskitysleirillä vieraileminen. En muista mitään muuta päivää, miltään muulta lapsuuden matkalta niin selkeästi, kuin sen päivän. Se on ollut äärimmäisen mieleenpainuva kokemus. Pelottavalla, mutta myös ajatuksia herättävällä tavalla. Jopa kymmenvuotiaalle.

Reissu09 242

3. Haaveilen niin monesta kohteesta Euroopan ulkopuollella. Tällä hetkellä eniten kuumottaa ajatus New Yorkista. Toinen unelmien matkakohde on ollut miltei seitsämän vuoden ajan Malediivit. Haavellaan siitä häämatkakohteena. Ne vaan on kumpikin sen verran kalliimpia reissuja, että saadaan tehdä tosissaan töitä säästämisen eteen, jotta ne ei jäisi pelkästään haaveiksi.

WP_20131210_16_09_48_Pro

4. Kiitos tästä haasteesta Livin up a notch -blogin Ninnumaarialle! Oli hauska muistella omia matkoja, vaikka tunsinkin pientä alemmuuskompleksia omista matkoistani Ninnumaarian maailmanvalloituksen jälkeen, heh.


5. Oon maailman huonoin haastamaan muita ihmisiä. Vaikka muuten blogihaasteita rakastan ja niihin vastaaminen on aina kivaa, niin itse haastamista kammoan. Joten tällä kertaa jätän itse haastamatta... tai mietin vielä hetken ja lisään sitten tähän, jos innostun vielä haastamaan!