Budapestin reissu otti vähän koville mun puuterille ja poskipunalle. Meikit oli luonnollisesti ruumassa matkustaneessa matkalaukussa molempiin suuntiin. Perille päästessä poskipuna oli posahtanut palasiksi ja tuumasin oikein ääneenkin, että onneksi sentään tämä, eikä puuteri. Olisi varmaan pitänyt koputtaa puuta, kun paluumatkalla matkalaukussa oli posahtanut sitten sekin.

IMG_1948

Pari viikkoa niitä meikkipussissa sellaisena kuljeteltuani koko meikkipussin sisältö alkoi olla puuterin ja poskipunan peitossa, joten oli aika ryhtyä korjaustoimenpiteisiin. Muistin nimittäin lukeneeni ohjeet Poskipunan pelastamiseen Colour me -blogista (jossa Juulia oli saanut ajatuksen Muuttolintuja Syksyllä -blogista). Ajattelin kirjoitella aiheesta itsekin, mikäli jollekin tämä kikka ei vielä ole tuttu.

Tarvitaan siis rikkonainen puuteri, poskipuna tai vaikka luomiväri, hieman haavanpuhdistusainetta (tai muuta mahdollisimman korkeaprosenttista alkomahoolia), paperia, lusikka ja kippo. Mun mielestä tuo kippo oli ihan ehdoton, ei siitä sotkemisesta puuterirasiassa olisi mitään tullut.

IMG_1947IMG_1954IMG_1953

Homma on niin simppeliä, että hajonnut tuote laitetaan kuppoon, jossa se murskataan lusikalla mahdollisimman tasaiseksi jauheeksi. Jauheeseen lisätään alkoholia (toim. huom. jos käytät suihkupullossa olevaa Septidiniä, irroita suihkekorkki ja kaada... ÄLÄ suihkuta.. voitte arvata pölähtikö poskipunajauhe paljon vai paljon..) ja sekoitetaan sörsseli tasaiseksi tahnaksi.

Valmis tahna kipataan rasiaansa ja levitellään lusikalla mahdollisimman tasaiseksi. Mikäli nestettä meni liikaa kannattaa painaa tahnaa nenäliinalla tai serlalla, johon ylimääräinen kosteus imeytyy. Minä en saanut nenäliinallakaan tasaista lopputulosta, joten painoin myös aikakausilehden sivusta repäistyllä paperilla. Koska siitä ei tullut tasaista niinkään silottelin pinnan tasaisen kiiltäväksi sormin - vähän niinkuin ala-asteella savitöitä tehdessä!

IMG_1956IMG_1957IMG_1960

Sitten vain pyyhitään ylimääräiset sotkut rasian laidoilta, innokkaimmat koristelee kuvioilla ja jätetään kuivumaan yön yli. Aamulla pitäisi puuterin ja poskipunan olla taas käyttökelpoisia! Alkoholi haihtuu yön aikana kokonaan pois, eikä kosteutta tai tuoksua pitäisi jäädä.

Ihan äärettömän kätevää, pienellä vaivalla ei joudu heittämään hukkaan hyvää tavaraa. Nimimerkillä Kerran upouuden Lumenen kivipuuterin hajottanut ja roskiin heittänyt. Ärsyttää vieläkin, etten silloin tiennyt tätä. Oletteko jo kokeilleet tätä? Vai onko joku muukin heitellyt roskiin hajonneita juttuja?

Nyt tää supervaimoke kipaisee vielä viemään roskat. Pari koneellista pyykkiä on jo pesty, koko kämppä siivottu, perunat kuorittu ja salaatti valmiina jääkaapissa. Nyt odottelen vaan, että puolisko pääsee töistä ja uunissa muhiva karjalanpaisti valmistuu. Supervaimoke tarjoilee sen kanssa tietenkin itse tekemänsä puolukkahillon kanssa.

Sori jos oli liian lällyä ja hehkuttamista, mutta kai sitä saa iloita, kun kerrankin jaksaa! Kaappiin tuli nyt nimittäin lajteltua varmaan kaksi viikkoa lattialla odottaneet puhtaiden pyykkien pinot. Hups.