Kellään blogeja lukevalla tuskin on mennyt ohi tieto siitä, että Lindex julkaisi nyt lokakuussa yhteistyömalliston Matthew Williamsonin kanssa. Hypetystä oli ainakin jonkin verran ilmassa, mutta tuntuu vähän sille, että julkaisun jälkeen innostus laantui. Niin kävi myös mulle.

Täytyy myöntää, että odotukset olivat aivan huiman korkealla, koska noh, Matthew Williamsonin yhteistyömallisto H&M:n kanssa oli kuin suoraan mun unelmista ja olisin voinut ottaa itselleni vaikka koko kokoelman. Erityisesti sydämentykytyksiä aiheuttivat eräät bikinit. Mutta luonnollisesti jäin nuolemaan näppejäni, koska sopivat koot ehtivät mennä aikaisemmille linnuille.

Mutta niin kova ihastumiseni mallistoon oli, että niistä bikineistä puhutaan (okei, minä puhun) meillä kotona vieläkin - ties kuinka monta vuotta sen jälkeen kun mallisto tuli ja meni.

Matthew2

Matthew Williamsonin tyylissä minua ilahduttaa erityisesti värien ja kuosien käyttö. Varmaankin juuri ne kaksi asiaa, mitkä hänen tyylissään monia kammoksuttavat! Jo Lindex -malliston kuvat tuottivat minulle hienoisen pettymyksen. Se oli odotuksiini verrattuna jopa hieman tylsä.

Alla näkyvät kaksi mekkoa halusin kuitenkin käydä sovittamassa, mutta äh! Pettymys senkuin voimistui. Tuo sinisävyinen mekko oli leikattu ajatellen jotain aivan muuta vartalotyyppiä, kuin meikäläisen. Nuo mustat kaistaleet asettuivat ihan hassusti vyötäröön ja tisseihin nähden ja helman pituus oli mielestäni tosi epäimarteleva.

Matthew

No, ei se mitään. Aina ei voi onnistua. Se oli kuitenkin vasta kakkossuosikkini, joten pinkkiä ykkössuosikkia vaan kokeiluun. Siinä mekossa malli ja leikkaus oli kiva, mutta siihen se sitten jäinkin, sillä materiaali oli valtava pettymys. Mekko oli äärimmäisen ohutta trikoota. Siis niin ohutta, että vetoketjun viereen näkyi tulleen jo kaksi reikää aiempien sovittelijoiden toimesta. Ja vaikka käsittelisin omaa mekkoani silkkihansikkain, tulisi tuo materiaali varmasti kulumaan nopeasti. Lisäksi noinkin tyköistuva siistiin arkikäyttöön soveltuva mekko saisi minusta olla hieman napakampaa kangasta.

Harmi, sillä leikkaus ja rypytykset olivat tosi kivat ja tässä mekossa ne tosiaan imartelivat vartaloa.

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, se sanoi Hautamäen Mattikin.

Matthew3

Onneksi mallistoon kuuluva Roosa Nauha -rannekoru ei kuitenkaan aiheuttanut niitä uusia pettymyksiä, vaan oli kaunis, kuten kuvat olivat antaneet olettaakin. Mulla on jo yksi toinenkin Lindexin vaaleanpunainen Roosa Nauha -rannekoru, mutta hyvää tarkoitusta tukien voi mielestäni ostella koruja vähän tarpeen viereltäkin. 

Mitä te tykkäsitte mallistosta vai tykkäättekö Matthewn tyylistä ylipäätään?

Entäpä muistaako kukaan muu tuota männävuosien H&M mallistoa? En millään saa päähäni vuotta, mutta veikkaisin, että sen ilmestymisestä on noin viisi vuotta..