Mulla on tosi huono iho. Murkkuikä aikoinaan toi näpyt mun kasvoille, ja siinä ne on siitä lähtien pysyneet. Pahojen epäpuhtauksien ja ajoittaisen rasvoittumisen lisäksi, entisenä atoopikkona kärsin toki myös herkän ihoni voimakkaasta pintakuivumisesta.

Mikään määrä ihonhoitoa ei ole toistaiseksi ongelmaa saanut kokonaan kaikkoamaan. Aloitin näppyjenhoidon legendaarisella Clearasilillä, siitä etenin muutamaankin eri kosmetologin suosittelemaan tuotesarjaan (joiden nimiä en enää muista), kokeilin ihotautilääkärin suosituksesta Euceriniä, toisen suosituksesta ihan vain ph-neutraalia pesunestettä ja kolmannen ehdotuksesta Vichyn tuotteita. Palasin neutraaliin pesunesteeseen ja perusvoiteeseen. Ja kymmenen vuoden venkslaamisen jälkeen oon edelleen näppynaama.

Äiti on ollut aina ihana ja maksanut kaikki kosmeotologikäynnit, kaikki kokeillut tuotesarjat, ihotautilääkärit ja lääkekuurit. Mun iho on ollut välillä nimittäin niin paha, että oon hakeutunut ihotautilääkärille isolta osin sen kivun takia. Olen kokeillut yhtä sun toista hoitoa ja muutamaa pitkää antibioottikuuriakin. Kerran jopa lääkärin suosittelemana tuplasti nomaalia kestoa pidempääkin kuuria. Iho parani kyllä jonkin verran, mutta palasi lähtöpisteeseen kuurin lopettamisen jälkeen. Puolen vuoden antibioottikuurin aikana parhaiten lähti vastustuskyky. E-pillerit parantavat vähän ihoa, mutta ei niidenkään avulla ongelma häviä.

Ihotautilääkäri ehdotti mulle jo Roaccutan -hoitoakin, mutta harkinnan jälkeen kieltäydyin. Hoito, joka vaatisi kuukausittaista terveysasemalla raskaustestissä käyntiä, koska on äärimmäisen vaarallinen sikiölle, kuulostaa vähän turhan rajulta. Vaikkei vauvaa ole suunnitteilla, totesin, etten halua omaakaan kroppaani sellaiselle altistaa.

Toissa viikolla sanoin äidille, että oon taas kerran aloittanut äärimmäisen huolellisen ihon hoitamisen uuden tuotesarjan kera. Tällä kertaa vuorossa on Lumene, jonka kosteuttavan puhdistusvoiteen ja kasvoveden hankin joku aika sitten (hinnasta lahjoitettiin vielä Roosa-nauha säätiölle jokunen roponen). Lisäksi onni potkaisi mua, kun löysin Sokoksen 3+1 päiviltä puoleen hintaan Lumenen päivä- ja yövoiteet. Lumenen kosmetologi suositteli tuotesarjojen ristiinkäyttämistä - ei ole tarvetta jumiutua vaan yhteen sarjaan, vaan eri sarjoista voi valita eri tuotteita omia tarpeita vastaamaan. Kosmetologit suosittelevatkin mulle aina voimakasta kosteutusta iltaisin ja vähän vähemmän raskasta hoitoa aamuun, joten sekoittaminen tuntui järkevältä ratkaisulta.

IMG_1032IMG_1038IMG_1040


IMG_1043

Tekisi niin mieli jo hihkua tämän rutiinin toimimisesta, mutta taidanpa odottaa ja tarkkailla ihoa vielä ainakin marraskuun loppupuolelle ennen suurempia voitonjuhlia. Voi kunpa tämä toimisi....